Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,63 oldu
Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,63 oldu
Konut ve İş Yeri Satış İstatistikleri açıklandı
Konut ve İş Yeri Satış İstatistikleri açıklandı
Konut fiyatları Eylül ayında yıllık yüzde 22,3 arttı
Konut fiyatları Eylül ayında yıllık yüzde 22,3 arttı
2027 yılı bütçesi açıklandı
2027 yılı bütçesi açıklandı
Türk Dünyası Kültürel Mirasına bilimsel yaklaşım
Türk Dünyası Kültürel Mirasına bilimsel yaklaşım
HABERLER>ASAYİŞ
4 Kasım 2021 Perşembe - 05:10

'Çocuğumun hayallerini çaldılar'

Dağa kaçılan evladı için eylemlere katılan anne, HDP’nin üniversite okuyan ve öğretmen olmak isteyen çocuğunun hayallerini çaldığını belirterek, “Kendi çocuklarını ise özel kolejlerde okutuyorlar” dedi.

 Çocuğumun hayallerini çaldılar

 Dağa kaçılan evladı için eylemlere katılan anne, HDP’nin üniversite okuyan ve öğretmen olmak isteyen çocuğunun hayallerini çaldığını belirterek, “Kendi çocuklarını ise özel kolejlerde okutuyorlar” dedi.
Van'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, 27 Şubat'tan bu yana her hafta partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak, seslerini duyurmaya çalışıyor. Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da başlattığı eylemin ardından Van'daki aileler de HDP il binası önünde başlattıkları eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor. Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, ellerindeki dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP ve PKK aleyhine slogan atan aileler, HDP il binasına kadar yürüdü.
Eyleme oğlu Nevzat için katılan Güllü Ereğli, Diyarbakır’daki eylemlerinin ardından 10 aylık süreçtir Van’da eylem yaptıklarını söyledi. Ereğli, “Çocuğumu kandırarak dağa götürdüler. Ben çocuğumu HDP’den istiyorum. Benim oğlum üniversite okuyordu ve öğretmen olmak istiyordu. Çocuğumun hayallerini çaldılar. Kendi çocuklarını ise özel kolejlerde okutuyorlar. Biz onlardan sadece çocuklarımızı istiyoruz. Her hafta buraya geliyoruz. Onlar da hiç mi utanma yok. Onların milletvekilleri Kandil’i savunuyor. Bizim Kandil’de ne işimiz var. Gel oğlum devlete teslim ol. Onlar haindir ve yolları yol değildir. Gel bu vatan hepimize yeter. Ülkeyi bölmek ve yabancıya teslim etmek istiyorlar” dedi.
“HİÇBİR ZAMAN SUSMAYACAĞIZ”
Eyleme oğlu Yetiş için katılan Saliha Mert ise evlatlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, “Sesimizi her yere duyuracağız ve HDP bitecek. Selahattin Demirtaş da hapiste kalamaya devam edecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu onun suçsuz olduğunu söylüyor. Oysa Selahattin Demirtaş eli kanlı bir başkandır. Hepimiz evlatlarımıza kavuşacağız. Bu müzikle mi bizi susturacaklar? Onlar bilmiyor mu biz bir gün onların kapısını çalacağız. Artık hiçbir evladımızı dağa götüremiyorlar. Çünkü onların eli bağlanmış, anneler onları susturmuş” şeklinde konuştu.

 

 
Diyarbakır analarının nöbeti 793’üncü gününde
 
Aydemir ATAUNİ ve ETÜ’yü gündeme taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır analarının nöbeti 793’üncü gününde
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin ...
Muş’ta nöbetteki aile sayısı 15’e yükseldi
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP’yi ...
PKK/ KCK operasyonunda 7 gözaltı
4 ilde PKK/KCK bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ...
 
Yol kenarında ağır yaralı bulundu
Erzincan’da yol kenarında 25 yaşında olan Sedat Nalbant ağır yaralı olarak bulundu.
Pasinler’de trafik kazası: 6 yaralı
Erzurum’un Pasinler ilçesinde hususi otomobil kavşaktan çıkan yolcu otobüsüne ...
 Emniyet Müdürü Tuncer’den kan bağışına destek
Kızılay Haftası kapsamında Erzurum İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, polislerle ...
 
Dolandırıcıların taktiği avukatı canından bezdirdi
Erzurum’da dolandırıcılar internet üzerinden ürün sipariş eden ve ürününü ...
Tır şarampole devrildi, 7 hayvan telef oldu
Erzurum’dan Kırıkkale’ye canlı hayvan taşıyan Coşkun Özbey yönetimindeki ...
66 kilo eroin ele geçirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında yapılan çalışmalarda 66 kilo 400 gram eroin ele geçirildi.
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri