Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
GSİM’de proje gündemi
GSİM’de proje gündemi
HABERLER>EĞİTİM
27 Aralık 2011 Salı - 03:33

'Öğretmenin ne günahı var?"

Eğitim-Bir-Sen Erzurum2 Nolu Şube Başkanı Şimşek, “Meclise ve yüksek bürokrasiye mubah olan, eğitimciye günah mı” dedi.

 Öğretmenin ne günahı var?

ERZURUM (İHA) - Eğitim-Bir-Sen Erzurum2 Nolu Şube, İl divan toplantısı Eğitim Bir Sen İl binasında gerçekleştirdi.Toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zinnur Şimşek, “Bin 577 TL maaş alan öğretmenden daha düşük ücret alan kamu görevlisi neredeyse kalmadı. Üzülerek ifade etmeliyim ki, eğitimciye reva görülen ücret, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki itibarını baltalamıştır. Artık kimse eğitimcilere vatan millet edebiyatı yapmasın. Gelir dağılımında adalet falan da kalmamıştır. Yüksek bürokrasi ve meclis kendine Müslüman davranmaya devam ediyor. 3 öğretmen maaşının toplamı bir danışman ya da sekreter maaşına ulaşamamaktadır. Çalışan 5 öğretmen yatan bir vekil etmiyor. Eğitimcilerin sabır taşı çatlatılmıştır artık. Meclise ve yüksek bürokrasiye mubah olan, eğitimciye günah mı” dedi.
ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI
Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuda eşit işe eşit ücret politikası gereği aynı unvanda olanların ücretlerinde iyileştirme yapılırken, ‘sizi diğer kurumlarda muadiliniz olamadığı için dışarıda tuttuk’ demenin bir başka ifadesi, ‘sizi dışarıda unuttuk’ demektir. Emekli oldukları kuruma göre 3 ile 5 bin lira arasında maaş alan bakan ve milletvekillerinin emekli maaşlarını bütün partilerin ortak önergesiyle önce 5 bin 600 TL’ye, sonra da ikinci bir önergeyle 7 bin 750 TL’ye çıkarmayı aklından çıkarmayanlar, eğitimcilere sizi aklımıza getiremedik mi demek istiyorlar. Memura toplu sözleşme içeren yasayı 15 aydır hala Meclis’e göndermeye vakit bulamayanlar, ‘şike yasasını’ bir ayda iki kez çıkarmaya nasıl vakit buluyorlar ya da kendine, danışmanına, sekreterine ve şoförüne ücret artışına nasıl vakit buluyorlar merak ediyorum. Hükümet, eğitime en fazla bütçeyi ayırıyoruz, en çok eğitime önem veriyoruz diyor. Eğitimciler okulları ayakta tutmak için dilencilik, tahsildarlık yapmaya devam ediyorlar. Öğretmenin maaşı ise ortada… Peki, önem nerede?”
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET
Zinnur Şimşek, “eşit işe eşit ücret” sloganı ile aynı unvanda bulunanların aynı ücreti almasını öngören 666 sayılı KHK’nın ek ödeme ile farklı kurumda aynı unvanda çalışanların ücretlerinin dengelendiğini fakat kapsam dışı bırakılmaları ve unutulmaları dolayısıyla öğretmen ve öğretim elemanlarının sinirlerinin gerildiğini vurgulayarak, “Üst düzey yöneticilere, danışmanına, şoförüne, sekreterine ve kendine kepçe ile alırken, öğretmene kaşıkla bile vermeyip ‘kamu mali dengesi’ bahanesine sığınanlar, kamu mali dengesini bilmem ama öğretmen ve öğretim elemanlarının dengesini bozdular” şeklinde konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek daha sonra şunları kaydetti;
VEKİLE, DANIŞMANA, SEKRETERE ÇOK, ÖĞRETMEN VE ÖĞRETİM ELEMANINA YOK
“Ek ödeme oranlarında yapılan artışla genel müdür, genel müdür yardımcısı ve daire başkanı gibi üst kadrolarda görev yapanların ek ödeme oranlarında yapılan iyileştirme, öğretmenin toplam maaşının neredeyse yüzde 74’üne tekabül etmektedir. 9/1’indeki öğretmenin toplam maaşı 1.577 iken, üst yöneticinin bırakın maaşını, sadece ek ödemesi bile 1132 TL olmuştur. Milletvekili danışmanının maaşını 2000 TL’den 5400 TL’ye, 2. danışman statüsü verilen sekreterlerin maaşını 4 bin 705 TL’ye, emekli olduklarında kendi maaşlarını 7 bin 750 TL’ye çıkaranlar, toplu sözleşme masasında eğitimcilere sakın vatan millet edebiyatı yapmasınlar. Vekile, danışmana, sekretere çok, öğretmen ve öğretim elemanına yok, öyle mi? Hükümet masaya hazırlıklı gelsin.”
BU ÜLKEDE EĞİTİMCİLER İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRETİ HAK ETMİYORSA….
“Bu ülkede eğitim çalışanları sadece eğitimle uğraşmıyor. Eğitimciler okullarda aynı zamanda gelir idaresi memuru gibi veliden ‘para dilenmek’ gibi onur kırıcı bir görev daha yürütüyor. Dört duvar olarak teslim edilen okulu ayakta tutmak için tahsildarlık yaparak topladığı paralarla ücretli hizmetli, memur, güvenlikçi çalıştırarak işveren gibi sorumluluk altına giriyor. SGK primini yatıramazsa yakasını kurtaramıyor. Milli Eğitim Bakanı, eğitimcilerin sırtından yük almak yerine, söylemleriyle kırıyor, takdir bekleyenleri soruşturmalarla tahkir ediyor. OECD ortalamasının neredeyse iki katı sınıf mevcutlarıyla eğitimciler güçlü Türkiye için omuz verirken, onların omuzlarına basarak yükselenler karnını ovuştururken; ‘öğretmenlik fedakârlık mesleği’ edebiyatıyla eğitimcilerin sırtını ovuşturmaktadır. Okulda çalıştığı yetmiyormuş gibi akşam eve de iş götüren öğretmenlerin muadili yokmuş. Doğru, bu kadar çalışan ve sömürülen başka kimse yok. Açıkça söylüyorum; eğer bu ülkede insanca yaşayacak bir ücreti eğitimciler hak etmiyorsa, o zaman hiç kimse hak etmiyor, bu böyle bilinmelidir. “
“Güçlü ve başarılı her ülkenin arkasında eğitimcilerin ölçülemeyecek derecede fedakârlığı ve alınteri vardır. Türkiye kabuğunu kırıyor; derin, çukur, paramiliter yapılanmaların ayakbağı olmasından kurtuluyor ve demokrasi korku tünelinden çıkıyorsa, bunda sendika olarak kritik dönemeçlerde onurlu duruşumuzla verdiğimiz destek unutulmamalıdır. Onuru zedelenmiş Meclis’in ve milli iradenin itibarını düşünerek, ‘özgür Türkiye’ için kuruş değil, duruş sendikacılığı ile sesimizi yükseltirken, gelir dağılımında nalıncı keseri gibi kendine yontanlara sesimizi yükseltmeyeceğimiz kimsenin aklından geçmesin.”

 
Palandöken yılbaşına hazır
 
Konaklı marka olma sürecinde
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fasa fiso.. 31 Aralık 2011 Cumartesi 11:48

türkiyede sendikacılık fasa fiso tabela sendikacılığı olur anca içi boş sendika kanunuyla..

Yorumu oyla      6      4  
YASEMİN DAĞCI 27 Aralık 2011 Salı 21:04

KARDEŞİMİZ BİZLERİN DUYGULARINIYANİ EĞİTİMCİLERİN HELE HELE BENİM AKLIMDAN GEÇENLERİ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞ AMA ANLIYANA ANLATMAK GEREKİR KARŞINDAKİ ANLAYIŞSIZSA VAY O ZAMAN BAŞIMIZA

Yorumu oyla      6      4  
darendeli 27 Aralık 2011 Salı 15:36

sayın hocam niye sızlanıyorsunuz bu vekillere siz oy vermedinizmi aynı yazıyı tokattaki eğitim birsen şube başkanıda yayınlamış siz ordanmi kopya ettiniz hiç sızlanmaya hakkınız yok

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk’ten Özel Aziziye’ye övgü
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Özel Aziziye Eğitim Kurumları'nın bilimsel ...
24 şehit için 24 kütüphane
Erzurum'da başlatılan proje ile Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain saldırı ...
Gülen, Erzurumlu öğrencilerle buluştu
Samanyolu Tv Grubu haber spikeri Kemal Gülen, Aziziye Eğitim Kurumları'nca ...
 
A.Ü.'den Fransa’ya tepki
Atatürk Üniversitesi Senatosu yaptığı özel oturumda Fransa Ulusal Meclisi’nde ...
A.Ü.’den başarıya ödül
Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makale Ödül Töreni düzenledi Fen ...
A.Ü. ödüllü öğrencileri ağırladı
2011 Tübitak Ortaöğretim Kurumları Araştırma Projesi Yarışmasında Türkiye ...
 
Oltu Lisesi’nde çevre atılımı
Oltu Lisesi Kooperatif Kulübü tarafından yapılan "geri dönüşüm muhteşem ...
‘Ermeni mezalimi unutulamaz’
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu, ...
TÜBİTAK’tan A.Ü. çıkarması
TÜBİTAK adına konuşan Doç. Dr. Demir Atatürk Üniversitesi’nin 122 üniversite ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri