Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yılmaz: ‘Erzurum bir medeniyet şehridir’
Yılmaz: ‘Erzurum bir medeniyet şehridir’
Yıldırım Erzurum’un önemini anlattı
Yıldırım Erzurum’un önemini anlattı
Ala Palandöken Ekonomi Forumu’na seslendi
Ala Palandöken Ekonomi Forumu’na seslendi
Çiftçi: ‘Erzurum Kutlu bir coğrafyadır’
Çiftçi: ‘Erzurum Kutlu bir coğrafyadır’
Bolat: ‘Erzurum’da muhteşem buluşma’
Bolat: ‘Erzurum’da muhteşem buluşma’
HABERLER>SİYASET
11 Kasım 2016 Cuma - 03:55

'Ovit, kalkınmaya açılan pencere'

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla "ovit tünelinde ışık göründü" töreninin 11 Kasım Cuma Günü gerçekleşeceğini belirtti.

 Ovit, kalkınmaya açılan pencere

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla "ovit tünelinde ışık göründü" töreninin 11 Kasım Cuma Günü gerçekleşeceğini belirtti.
Ilıcalı, Ovit Tünelinin hizmete girmesiyle kışın zor şartlarında dahi ulaşımın kesintisiz devam edeceğini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.
Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anarak konuşmasına başlayan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 78'inci yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyor, bu vesileyle ebediyete intikal etmiş İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bölgemizde yaşanan olayları ve yakın zamanda yaşadığımız süreçleri göz önüne aldığımızda, Ulu Önder Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesini hedef göstererek her alanda çalışma azmi ve kararlılığın ne denli önemli olduğunu tekrar görebiliyoruz." dedi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla, gerçekleştirilecek olan törenle dev projeye dikkat çeken Ilıcalı, "Sayın Başbakanımızın katılımıyla yarın seçim bölgem Erzurum'da Ovit Tüneli'nin ışığa kavuşmasıyla ilgili bir tören gerçekleştireceğiz. Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan bu dev proje, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nı 14 bin 700 metre uzunluğunda bir tünelle geçmemize olanak sağlayacak, 2 bölge arasında kış aylarında aşırı kar ve çığ tehlikesi nedeniyle aksayan ulaşım kesintisiz ve güvenli hale gelecek, Türkiye'nin en uzun tüneli olacaktır. Yakın zamanda açıklanan teşvik paketi ve güçlenen ulaştırma altyapısı bölgemizin daha fazla kalkınmasına vesile olacaktır. Bu önemli yatırımdan dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

 
ŞEHİRDER'den basın açılımı
 
Yaban hayatı fotokapanla izleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den TBMM’de Erzurum Tarihi vurgusu
Erzurum’un Cumhuriyetin kuruluşunda özel konum ve durumu olduğunu, Cumhuriyeti ...
Erzurum TMMOB'tan sert tepki
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Erzurum İl Koordinasyon ...
‘Birlik ve beraberlik ruhu yegane gücümüzdür’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi ...
 
Yeşilyurt'tan 10 Kasım Mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
Aydemir’den 2 tarihi çağrı
Milletvekili İbrahim Aydemir, özellikle işyeri tabela ve markalarında ...
Aydemir, Erzurum’u TBMM enerji gündemine taşıdı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Enerji ve Tabi Kaynaklar ...
 
Aktay: '15 Temmuz, milletin millet olma halidir”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "15 Temmuz bu siyasi bütünleşme ...
Milletvekili Aydemir’den ''Pasinler'' önerisi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, ...
Aydemir Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu
Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz hep söylüyoruz, ehli vicdan, ehli insaf, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri