Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Temmuz 2021 Cuma - 10:46

100. Yıl Marşı’nı millet yazacak

Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlediği, toplam ödülü 400 bin Türk Lirası olan “100. Yıl Marşı Yarışması” başladı.

100. Yıl Marşı’nı millet yazacak

Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlediği, toplam ödülü 400 bin Türk Lirası olan “100. Yıl Marşı Yarışması” başladı.

Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı başarılı organizasyonlar ile adından söz ettiren Çekmeköy Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda “100. Yıl Marşı Yarışması” başlattı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Küçüksu Kasrı’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, iş adamları, sanat ve spor dünyasından birçok ünlü isim katıldı.
Programda selamlama konuşması yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz “Hepinize hoş geldiniz diyorum ve bu güzel vesileyle aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti belirterek başlamak istiyorum. Cumhuriyetimizin ilanına giden süreci hepimiz çok yakından biliyoruz. Gün gün, ay ay, yıl yıl, neler oldu. Balkan Savaşlarından,1. Dünya Savaşı'na devam eden süreç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun'a çıkışı, Amasya, Erzurum, Sivas, Büyük Millet Meclisimizin açılışı, Kurtuluş Savaşı ve en nihayetinde Cumhuriyetin ilanı. Zor ve meşakatli bir ölüm kalım süreci. Biz hem şanlı imparatorluk tarihimizi hem de Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden tüm tarihi gerçekleri ve olayları gelecek nesillere detaylarıyla doğru şekilde anlatmakla yükümlüyüz.” dedi.
Organizasyona ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Üstlendiğimiz bu yükün ehemmiyetinin farkındayız. Bu sebeple titizlikle çalışarak son derece hassas çalışmalar yaptık. Yaklaşık bir buçuk yıl sürecek yarışmamızı en doğru seçimleri yapabilmek adına şiir ve beste olmak üzere iki kısma ayırdık. Müzik, tarih, edebiyat alanında önde gelen isimlere seçici kurulumuzda yer verdik. Yarışmamızın ilk basamağı olan şiir kısmında kazananları 2021 yılının sonunda açıklayacağız. Ardından bu şiirler üzerinden devam edecek beste yarışmamız başlamış olacak ve nihayetinde 2022 yılının Eylül ayında kazanan marşımızı düzenleyeceğimiz bir törenle açıklayacağız. İnanıyorum ki milletimizin tarihinden esinlenerek yazdıkları marşlar yüzyıllar boyunca dillerden hiç düşmeyecek; coşku, gurur ve sevinçle her zaman söylenecek. Bugün bu alanda bizleri yalnız bırakmayıp heyecanımıza ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere yurt kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Marşı’mızı meydanlarda omuz omuza söyleyeceğimiz inancıyla hepinizi Allah’a emanet ediyorum" dedi.
Başkan Poyraz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a konuşmasının ardından hediye takdiminde bulundu.
ÖZDEMİR ERDOĞAN: “100. YILIMIZA YAKIŞAN GÜZEL BİR ESER BULACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUM”
Türk müziğinin önde gelen isimlerinden ve 100. Yıl Marşı Yarışması seçici kurulundan Özdemir Erdoğan, ““İnşallah hepimizi duygulandıran, hepimize hitap edecek güzel bir eser buluruz. Bütün yarışmacılara bu şekilde iyi çalışmalarını ve milletimizin ruhuna hitap edecek güzel bir eser çıkarmalarını temenni ediyorum. 100. yılımıza yakışan güzel bir eser bulacağımızı ümit ediyorum.” diye konuştu.
AKÇIL: “KALPLERİNDEN GEÇEN DUYGULARI HEMEN KAĞIDA DÖKEREK BİZE YOLLASINLAR”
Ünlü pop müzik sanatçısı Sinan Akçıl yarışmacılara kalplerinden geçeni yazmalarını tavsiye ederek, “Ben Türk milletine çok güveniyorum. Biz zaten hep böyle milli duyguları yüksek bir halkız. O yüzden çok güzel şeyler çıkacak. 100 eser kalacak finale. Ve o 100 eser çok değerli olacak. Kalplerinden geçen duyguları hemen kağıda döksünler ve bize yollasınlar. Seçici kurulda 17 kişiyiz. Genç nesli ben temsil edeceğim. Çok güzel bir duygu benim için.” dedi.
AZERİN: “BÜTÜN TÜRK DÜNYASINDAN ŞAİRLERİMİZİ, BESTEKARLARIMIZI DAVET EDİYORUM”
Azerbaycan’ın ünlü ses sanatçılarından Azerin, tüm Türk dünyasını yarışmaya davet ederek “Burada olmaktan onurluyum. Çekmeköy Belediyesi’nin davetini çok büyük bir memnuniyetle kabul ettim. Hem cumhuriyetimizin 100. Yılına, hem İstiklal Marşımızın 100. Yılına inşallah güzel bir hediye olur. Bu çok önemli bir proje. Bugünün ruhuyla yazılacak yeni eserle, yeni sözler, yeni besteler yer alacak. Bütün Türk dünyasından şairlerimizi, bestekarlarımızı davet ediyorum.” dedi.
BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH 29 EKİM 2021
İki aşamada gerçekleştirilecek yarışmaya başvuralar www.yuzunciyilmarsi.com adresi üzerinden alınacak. Yarışmaya katılacak şiirler için son başvuru tarihi Ekim 2021 olarak belirlendi. Gelen şiirler içerisinden seçilecek ilk 100 şiir ise, Aralık 2021 'de düzenlenecek bir törenle açıklanacak.
SEÇİCİ KURULDA BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER YER ALIYOR
Yarışmanın seçici kurulundan Türk Müziği’nin önde gelen isimleri Yücel Arzen, Aşkın Tuna, Garo Mafyan, Özdemir Erdoğan, Cengiz Erdem, Sinan Akçıl, Azerin, Tuluyhan Uğurlu ve Aydın Sarman; Sunucu Pelin Çift, Tarihçi Yazar Tufan Gündüz, Edebiyatçı Sibel Eraslan ve Cahit Koytak, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, Yazar Hayati Develi, Sosyolog Erol Erdoğan bulunuyor.
TOPLAM ÖDÜL 400 BİN TÜRK LİRASI
Şiir yarışmasında ilk 100’e giren şiirlerin şairlerine 2 bin 500 Türk Lirası, beste yarışması birincisinin bestelediği şiirin şairine 50 bin Türk Lirası, birinci olan marşın sahibine 100 bin Türk Lirası olmak üzere toplamda 400 bin Türk Lirası ödül dağıtılacak.
Yarışma takvimi, ödüller, programlarda yapılacak değişiklikler gibi önemli duyurular; Çekmeköy Belediyesi Web sitesi, sosyal medya hesapları, yuzuncuyilmarsi.com ve yarışma sosyal medya hesaplarından yapılacak.

 
ESMEK Yaz dönemi Kur'an kursları başladı
 
Kundakçı Yerel Kalkınma stratejisini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hınıs Kanyonları sit alanı oldu
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hınıs Kanyonlarının içinde bulunan ...
TYB’den ‘Hatıralardaki Erzurum ‘
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, salgın döneminde yürüttüğü çalışmalara ...
6 ülke Nizami-i Gencevi Sempozyumunda buluştu
Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Azerbaycan Gence ...
 
TDK’dan: Karahanlı Türkçesinde Fiil
Galip Güner’in hazırladığı "Karahanlı Türkçesinde Fiil" adlı eser, Türk ...
Erbaş’tan tarihi tespit
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Muhakkak ki hayat, boşluk ...
 Erzurum'un Yüzen Adalar’ı turizme kazandırılıyor
Kent merkezine 55 kilometre uzaktaki Tortum İlçesinin Söğütlü Mahallesi'nde ...
 
Doğa Fotoğrafçıları Erzurum ve Van'a yaoğunlaştı
Doğa fotoğrafçısı Seyfi Karaman, “Bölgenin en büyük özelliklerinin bir ...
Olur HEM’den yılsonu sergisi
Olur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2020-2021 eğitim-öğretim yılı içerisinde ...
TDED’den Tarihi tabyada şiir şöleni
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED), Şehir ve Kültür Araştırmaları ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri