Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dağlarda çiriş otu bereketi
Dağlarda çiriş otu bereketi
Curlingte heyecan dorukta
Curlingte heyecan dorukta
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Vali Çiftçi eğitim brifingi aldı
Vali Çiftçi eğitim brifingi aldı
Erzurum için sağanak uyarısı
Erzurum için sağanak uyarısı
HABERLER>EĞİTİM
22 Haziran 2022 Çarşamba - 11:20

20. Milli Eğitim Şurası 2. raporu yayımlandı

20. Milli Eğitim Şurası'nda alınan tavsiye kararlarının uygulanan eğitim politikalarıyla hayata geçirilmesine yönelik ikinci rapor yayımlandı. Rapor, "meb.gov.tr" adresinde erişime açıldı.

20. Milli Eğitim Şurası 2. raporu yayımlandı

20. Milli Eğitim Şurası'nda alınan tavsiye kararlarının uygulanan eğitim politikalarıyla hayata geçirilmesine yönelik ikinci rapor yayımlandı. Rapor, "meb.gov.tr" adresinde erişime açıldı.
1-3 Aralık 2021 tarihlerinde toplanan 20. Milli Eğitim Şurası’nda "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" temaları ele alınmış, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlık ettiği Genel Kurul'a getirilen 124 maddenin 107'si oy birliği, 17'si ise oy çokluğu ile kabul edilmişti. Genel Kurul'a gelen 4 önerinin ise 2'si oy çokluğu, 2'si oy birliği ile kabul edilmişti. Böylece büyük bir çoğunluğu oy birliği ile kabul edilen 128 tavsiye kararı ortaya çıkmıştı.
Şura kararlarına yönelik uygulamaların takip edileceği sözünü verdiğini hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yedi yıl aradan sonra topladığımız 20. Milli Eğitim Şurası’nda ortaya çıkan görüş birliği çok önemliydi. Şura kararlarının takipçisi olacağımızı belirtmiştim. Hesap verebilirlik ilkemiz kapsamında geldiğimiz noktayı periyodik olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu çalışmalar, sıklıkla tartışma konusu olan şura kararlarının uygulanmasına dair önemli bir takip mekanizması olarak iş görüyor. İlk raporu, 6 Mart 2022 tarihinde kamuoyu ile paylaştık. Bu raporda hem Bakanlık tarafından attığımız adımları detaylı bir şekilde açıklamış ve bu adımların şura tavsiye kararları ile tutarlılığını incelemiştik. 3 Aralık 2021 ile 3 Mart 2022 arasındaki üç aylık döneme odaklanan çalışmada attığımız adımların 57 farklı tavsiye kararı ile ilişkili olduğu ortaya konulmuştu. Bu adımların temel eğitimde fırsat eşitliğinde yoğunlaştığı ancak her üç temaya yaygınlaştığı belirtilmişti” diye konuştu.
Bugün açıklanan ikinci çalışmada ise 3 Mart ile 3 Haziran 2022 arasındaki ikinci üç aylık dönemde izlenen politikaların şura tavsiye kararları ile uyumunun değerlendirdiğini belirten Bakan Mahmut Özer şunları kaydetti:
“Öne çıkan ilk sonuç, ilk üç aylık dönemde atılan ve tavsiye kararlarıyla ilişkili adımların sonuçlarının daha görünür hale gelmesiydi. İlk üç ayda atılan adımların sağladığı somut sonuçlarda önemli iyileşmeler görüldü. Bu aynı zamanda ilk üç ayda başlatılan çalışmaların ikinci üç ayda daha da derinleştiği, Türkiye sathına daha fazla yayıldığı ve sahada karşılık gördüğünü gösterdi. Diğer taraftan uyumlu adımların atıldığı tavsiye kararı sayısı da 57’den 62’ye çıktı. Böylece ikinci üç aylık dönemde atılan adımların tavsiye kararlarının ortaya koyduğu mutabakat zemini ile uyumu arttı. MEB’in politika adımları ile tavsiye kararları arasındaki uyumun zamanla artması, eğitim politikalarında ortak görüşlerin dikkate alındığını gösterdi. Çalışmayı benzer periyotlarla sürdürerek kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.”

 
 Erbaş: 'İslam dini bütün insanlık için gönderildi'
 
'Cumhurbaşkanımız yeniden seçilecektir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Plaketlerini Erbaş’tan aldılar
İstanbul Haseki, Konya Selçuk, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen, Kayseri, Trabzon, ...
Özer öğretmenlere seslendi
Özer, mesleki çalışma programı başlangıcında öğretmenlere yönelik yayınladığı ...
Karataş, usta öğreticiler ile bir araya geldi
Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Karataş, Usta Öğreticiler Derneği il başkanı, ...
 
Kreş öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı
Erzurum’da kreşte eğitim gören minik çocuklar mezuniyet heyecanı yaşadı.
'Öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Eğitimi ...
Memur Sen beklentilerini paylaştı
Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Karataş “Eğitimin temel sorunları çözülmeli, ...
 
ERVAK, karne heyecanına ortak oldu
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel ve vakıf üyeleri, ders ...
Erzurum’da 162 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Erzurum’da 2021-2022 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle bugün öğrenciler ...
Özer, Öğretmen eğitiminde yeni rekoru paylaştı
Milli Eğitim Bakanlığının faaliyete geçirdiği Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri