Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>SPOR
3 Ekim 2022 Pazartesi - 09:23

2023 yılı Türk Dünyası Gençlik Başkenti açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023 yılı Türk Dünyası Gençlik Başkenti unvanının İstanbul'a verildiğini söyledi.

2023 yılı Türk Dünyası Gençlik Başkenti açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023 yılı Türk Dünyası Gençlik Başkenti unvanının İstanbul'a verildiğini söyledi.
Bakan Kasapoğlu, Bursa'da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Gençlik ve Spordan Sorumlu Altıncı Bakanlar Toplantısı'na katıldı. Göçebe Oyunları'nda atlı sporlar, güreşler, müsabakalar ve farklı gösterilerin büyük bir şölene dönüştüğünü ifade eden Kasapoğlu, "Türkiye olarak Türk Devletleri Teşkilatını çok ama çok önemsiyor ve bu çatı altında taahhüt edilen tüm çalışmaların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için de büyük gayret sarf ediyoruz. Bir önceki toplantımızda imzaladığımız Gençlik Değişimi Mutabakat Zaptı doğrultusunda ağustos ayında İstanbul ve Bursa'da birinci Çok Taraflı Gençlik Değişimi Programını gerçekleştirdik. Bu programa katılan gençlerimizi gençlik elçileri olarak ülkeler arasındaki birlikteliğini, iş birliğini, kardeşliği daha üst noktalara taşıyacağına inancımız tam. Bu tecrübelerimizi Türk dünyası gençlerine aktarma vesilesiyle Birinci Genç Gönüllülük Eğitim Programını yine 1-5 Ağustos 2022 tarihlerinde ülkelerimizden 80 gencin katılımıyla İstanbul'umuzda gerçekleştirdik. Gençlerimiz burada yaptıkları çalışmalarla teşkilatın Genç Gönüllüler Havuzunun oluşturulmasına yönelik temelleri attılar. Futbol federasyonları arasındaki iş birlikleri ve bu manada bu iş birliği sonucu takımlar arası müsabakaların sayısının artırılması önemli. Yine dopingle mücadele ve bu çerçevede atılan adımlar. Ben özellikle şunu ifade etmek istiyorum, tüm dost ve kardeş ülkelerle gençlik alanında olduğu gibi spor alanında da yeni iş birliği mekanizmalarını geliştirme noktasında her daim açık olduğumuzu ve her çeşit iş birliğine de hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu çerçevede sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme programı kapsamında tecrübeler ve gelinen noktayı önümüzdeki süreçte sizlerle paylaşmaktan da büyük bir memnuniyet duyacağımızı da ifade etmek istiyorum" dedi.
"İSTANBUL'UMUZ BU UNVANI GURURLA TAŞIYACAK"
"2023 yılında Türk Dünyası Gençlik Başkenti unvanı ülkemize devrolacak. Bu anlamda da büyük bir taşıdığımızı, bu bayrağı yine birlikte daha yukarıya taşıyacağımızı da ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Türk dünyasının güzide gençliği için yeni başkenti sizlere ilan edeceğim. Ülkelerimiz açısından sadece yarınlara ifade etmiyor, aynı zamanda bugünler için de çok önemli. İstanbul'umuzun bu unvanı gururla taşıyacağına ve Türk dünyasının gençleri arasındaki kardeşliği, bağlılığı güçlendirerek iş birliğimizi çok ama çok daha yukarılara çıkaracağına inanıyoruz. İnşallah 'Gençlik Başkenti' ilan ettiğimiz İstanbul'da teşkilat çatısı altındaki genç girişimciler forumu ve genç liderler forumu gibi gerçekleştireceğimiz etkinliklerle ve pek çok etkinlikle, çalışmayla, projeyle bir araya gelmeyi de dört gözle bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Toplantıya, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Farid Gayibov, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Azamat Jamankulov, Özbekistan Spor Gelişimi Bakanı Adkham İkramov, Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanı Darhan Kıdırali, Türkmenistan Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Gulmyrat Agamyradov, Özbekistan Cumhuriyeti Gençlik İşleri Ajansı Direktörü Alisher Sadullayev, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Serik Zharasbayev, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amreyev de katıldı.

 

 
'İnsanlığın geleceğine hizmet gayesiyle çalışıyoruz'
 
Erzurum kamu harcama verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor’da Denizli maçı mesaisi
Denizlispor, Spor Toto 1. Lig'in 7. haftasında oynayacağı Erzurumspor ...
Erzurum’da yurt yerleştirmesi tamamlandı
İlk fazda yurt yerleştirme sonuçlarının aralarında Erzurum’un da yer aldığı ...
Erzurumspor’da tek hedef galibiyet
Bu sezon lige istediği gibi başlayamayan, 3 puanla küme düşme hattında ...
 
Erzurumspor–Denizli maçını Tonusluoğlu yönetecek
Erzurumspor’un 3 Ekim Pazartesi günü evinde oynayacağı Denizlispor karşılaşmasını ...
Dünya şampiyonu Kırtepe Erzurum’u gururlandırdı
Samsun’da düzenlenen Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nda Erzurum Büyükşehir ...
Akdaş: 'Erzurumspor’a dava açmayı düşünüyorum'
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, Erzurumspor, Galatasaray ve ...
 
'Gönüller yapmaya geldik'
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Toplumlar ve milletler ...
3. Macera Off-Road Oyunlarında geri sayım
Erzurum’da 15-16 Ekim’de 3'üncüsü gerçekleşecek olan Uluslararası Erzurum Büyükşehir ...
Dadaş Atlı Cirit Spor Kulübü 1. Lige yükseldi
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Atlı Cirit Türkiye Finali ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri