Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>ASAYİŞ
5 Ağustos 2019 Pazartesi - 08:09

7 ayda 20 milyon 936 bin 52 acil çağrı yapıldı

İçişleri Bakanlığı 2019 yılının ilk 7 ayında 112 Acil Çağrı Merkezlerine toplam 20 milyon 936 bin 52 çağrı geldiğini bildirdi. Bu çağrıların yüzde 66,6’sını asılsız çağrılar oluşturdu.

7 ayda 20 milyon 936 bin 52 acil çağrı yapıldı

İçişleri Bakanlığı 2019 yılının ilk 7 ayında 112 Acil Çağrı Merkezlerine toplam 20 milyon 936 bin 52 çağrı geldiğini bildirdi. Bu çağrıların yüzde 66,6’sını asılsız çağrılar oluşturdu.

Vatandaşların acil durumlarda ilk aradığı yer olan, 112 Acil Çağrı Merkezlerine, 2019 yılının 7 ayında toplam 20 milyon 936 bin 52 çağrı geldi. Bunların 6 milyon 989 bin 22’sini asıllı çağrılar oluştururken, 13 milyon 947 bin 30’unu ise yanı yüzde 66,6’sını asılsız çağrılar oluşturdu. 112 Acil Çağrı Merkezlerini, adres sorma, telefon deneme, sipariş verme gibi nedenlerle gereksiz yere meşgul eden ve asılsız ihbarda bulunan 167 kişiye 250 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca yapılan kanuni değişikliklerle bundan sonra 112 Acil Çağrı Merkezlerini gereksiz meşgul edenlere ve asılsız çağrıda bulunanlara idari para cezasının etkin uygulanması talimatı verildi.

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların olası acil durumlarda, yaşadıkları panik ile acil çağrı numaralarını karıştırmasını önlemek, yardım çağrısında bulunanlara daha hızlı ve etkin şekilde cevap verilmesini sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi'ni 44 ilde hayata geçirdi. Proje kapsamında vatandaşlar acil durumlarda; 115 Polis İmdat, 158 Sahil Güvenlik, 110 Yangın İhbar, 156 Jandarma İmdat, 177 Orman Yangın, 112 Sıhhi İmdat ve 122 AFAD numaralarına tek bir numaradan, 112’den yardım çağrısında bulunabiliyor. 112’ ye gelen yardım çağrısı merkezdeki görevliler tarafından anında ilgili konu uzmanlarına emniyet, sahil güvenlik, itfaiye gibi kurumlara bildirilerek olay yerine ekipler sevk ediliyor.

Acil çağrı alıcı reaksiyonu ortalama süresi 2.71 saniyeye düştü

Acil müdahaleyi gerektirecek bir olayda; ambulans, trafik ve asayiş ekipleri, itfaiye, AFAD birimlerinin olay yerine en kısa zamanda intikal etmesi ve bunların aynı anda doğru bir şekilde koordine edilmesi çok büyük önem taşıyor. Bu kapsamda 44 ilde faal olan Acil Çağrı Merkezleri için en önemli unsur Çağrı Alıcı Reaksiyon süreleri oluşturuyor. Bir yıllık Çağrı Alıcı Reaksiyon ortalama süresi 2.87 saniyeyken, son 1 ayda bu süre 2.71 saniyeye kadar düştü.

7 ayda toplam 20 milyon 936 bin 52 çağrı geldi

Vatandaşların acil yardım çağrısında bulunduğu 112 hattında yaşanan en büyük sorun ise adres sorma, telefon deneme ya da sipariş verme gibi gereksiz yere meşgul etmeden kaynaklanıyor. Vatandaşların her an kendilerinin de acil bir durum içinde olabileceği gerçeğini akılda tutarak 112 Acil Çağrı Merkezi numarasını gereksiz yere meşgul etmemeleri gerekiyor. 112 Acil Çağrı Merkezlerine 2019 yılının ilk 7 aylık döneminde toplam 20 milyon 936 bin 52 çağrı geldi. Bunların 6 milyon 989 bin 22’sini asıllı çağrılar oluştururken, 13 milyon 947 bin 30’unu ise yanı yüzde 66,6’sını asılsız çağrılar oluşturdu.

En az asılsız çağrı, Çanakkale , Denizli, Muğla ve Niğde illerinden geldi

Çanakkale, Denizli, Muğla ve Niğde 112 çağrı merkezlerine en az asılsız çağrı yapan iller oldu.

"Bu illerde yaşayanlara hayati önem taşıyan 112 Acil Çağrı numarasını ararken daha bilinçli ve hassas davrandıkları için teşekkür ediyoruz."

167 kişiye 250 lira idari para cezası uygulandı

Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi hattına asılsız ihbarda bulunan ve gereksiz yere meşgul eden 167 kişiye 250 TL idari para cezası uygulandı. "Vatandaşlarımız hayati öneme sahip olan 112 acil çağrı merkezi numarasını gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda hassasiyet göstermelidir. Unutulmamalıdır ki en önemli şey kurtarılacak bir hayattır."

Denetimler artacak

Ayrıca yapılan kanuni değişikliklerle 112 Acil Çağrı Merkezlerini adres sorma, telefon deneme, sipariş verme gibi nedenlerle gereksiz meşgul edenlere ve asılsız çağrıda bulunanlara idari para cezasının etkin uygulanması talimatı verildi.

 
“Nöbetçi noter” 200 bin barajını geçti
 
81 ilde motosiklet uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
20 ilde FETÖ operasyonu: 41 gözaltı
20 ilde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltı sayısı 41'e yükseldi.
Umutları tükenen teröristler ölmeyi bekliyor
Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen ikna çalışmaları sonucu ...
Erzurum Adliyesinde duygusal uğurlama
Erzurum Adliyesinde uzun yıllar başarı ile görev yapan ve tayini Akçakoca ...
 
Şehit annesinden AYM’ye tepki
Anayasa Mahkemesinin (AYM) 2016 yılında hendek operasyonları sırasında ...
Hainlerin silah ve cephaneleri ele geçirildi
Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 1 keskin ...
MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon
Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK-KCK'nın Avrupa ...
 
Jandarma ve MİT'ten DEAŞ'a sınır ötesi operasyon
Jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığından DEAŞ terör örgütüne büyük darbe vuruldu.
2 terörist teslim oldu
Hakkari'de 2 terör örgütü PKK üyesi güvenlik güçlerine teslim oldu.
Ticari taksiyle ticari araç çarpıştı: 9 yaralı
Bayburt’ta ticari araçla ticari taksinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi yaralandı.
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri