Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ Kalite Koordinatörlüğü’nde görev değişimi
ETÜ Kalite Koordinatörlüğü’nde görev değişimi
Âşık Rûhânî eserleriyle anıldı
Âşık Rûhânî eserleriyle anıldı
ATAUNİV – ETÜ arasında tarımsal iş birliği
ATAUNİV – ETÜ arasında tarımsal iş birliği
Tekman’da muhtarlar istişare etti
Tekman’da muhtarlar istişare etti
Tarıkdaroğlu  EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Tarıkdaroğlu  EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
HABERLER>EĞİTİM
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 04:01

A.Ü. ‘Eğitimin Kimyası’

KKEF, Milli Eğitim bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kimya Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen II. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi başladı. KKEF Dekanı Prof. Dr. Yıldırım bir ülkenin ve toplumun gelişmesinde eğitim sistemi, eğitim sisteminin gelişmesinde ise eğitim araştırmaları önemli rol oynadığını, söyledi.

A.Ü. ‘Eğitimin Kimyası’

ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesi
 Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Milli Eğitim bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kimya Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen II. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi başladı.
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde açılışı yapılan konferansının takdim konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım bir ülkenin ve toplumun gelişmesinde eğitim sistemi, eğitim sisteminin gelişmesinde ise eğitim araştırmaları önemli rol oynadığını, söyledi.
Yıldırım, eğitim araştırmalarının genel anlamda üç farklı temelde yapıldığını, bunların, ilgili bilim dalında değişik alanlarda kuramsal bilgi üretilmesi, daha çok herhangi bir bilim dalında yaşanan sorunların tespiti ve bunlara yönelik çözümler üretilmesi ve daha çok uygulamada olan bir sürecin ne kadar etkin ve verimli olduğunu test edilmesini amaçlayan değerlendirme araştırmaları olduğunu belirtti.
KONGRELER BİR FIRSATTIR
“Bu tür araştırmalar herhangi bir uygulamanın amaçlanan hedefleri gerçekleştirmedeki başarısını ve mevcut şartlar açısından ne kadar uygun olduğunu değerlendirmeyi esas alırlar” diyen Yıldırım, “Özellikle uygulamada yaşanan sorunların çözüme ulaşabilmesi için uygulayıcılardan faydalanılması gerekmektedir. Bunun istenilen seviyede gerçekleşmesi için, öğretmenler ile araştırmacıların ortak projeler, ortak çalışmalar yapmaları; yapılan çalışmaların alanın asıl uygulayıcıları olan öğretmenlerle paylaşması zorunludur. Kongreler de bu anlamda bir fırsat olarak değerlendirilmelidir” diye konuştu.
205 KİMYACI KATILIYOR
2011 yılının UNESCO ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Uluslararası Kimya Yılı olarak ilan edildiğini de anımsatan Yıldırım, kongreye Millî Eğitim Bakanlığını temsilen üst düzey bürokratlar, akademisyenler, idareciler, öğretmenler ve lisansüstü öğrencilerden oluşan 205 kişinin katıldığını bildirdi. Yıldırım şunları kaydetti: “Kongre süresince Öğretmen Eğitimi, Öğretim Yöntemleri, Kimya Öğretimi Program Çalışmaları, Materyal Geliştirme, Kavram Analizi, Bilgisayar Destekli Öğretim, Laboratuar Uygulamaları, Kimyanın Doğası, Felsefesi ve Tarihi ana başlıkları altında, 72`si sözel, 56`sı poster olmak üzere toplam 128 bildiri sunulacak ve 14 farklı çalıştay gerçekleştirilecek. Ayrıca 3 tane de çağrılı bildiri sunulacak.”
KATKIMIZ BÜYÜK
Fen Fakültesi Dekanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ise, konuşmasında kendi geleneklerini oluşturmuş, bilim ve teknoloji üreterek bölgesinin ve Türkiye`nin kalkınmasında önemli bir rol üstlenmiş olan Atatürk Üniversitesi’nin bir yandan yetiştirdiği mezunları ile ülke yönetiminden ekonomisine, eğitiminden sanatına birçok kademede etkin bir varlık sergilerken, öte yandan yetiştirdiği akademisyenleri ile de ülkemizin birçok üniversitesinin kuruluş ve yapılanma aşamasına katkıda bulunmaya devam ettiğini söyledi.
KONGRELERİN ÖNEMİ
“Geleceği inşa edebilecek tek ve önemli şey bugündür” diyen Küfrevioğlu, “Bugün itibariyle gerçekleştirilecek Kimya Eğitim Kongresi gibi bilimsel etkinlikler sonunda husule gelen gelişme, paylaşım ve oluşumlar ancak faydaya dönüşünce anlamlı olmaktadır. Üniversitemizin bilim anlayışı gereği, bu tip etkinliklere ayrı bir önem veriyoruz” şeklinde konuştu.
ÜÇ ÖNEMLİ KONU
“Dünya değişiyor, gün geçtikçe mesafeler küçülüyor” diyen Küfrevioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bilgi ve kültür alışverişinde sınırlar ortadan kalkıyor. Bir ülkenin en iyi şekilde tanıtımı için üç ayrı hizmet alanının aktivitesine bakılıyor. Eğitim, sağlık ve ekonomi. Atatürk Üniversitesinin, eğitim, bilim alanındaki hizmetlerle yola çıkmış her gün bilimin ışığında yeni bir gelecek inşa edebilen aydınlık bir üniversite olduğunu gururla söyleyebilirim.”
Daha sonra Türkiye Kimya Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Kahramanlıoğlu ile MEB Öğretmen yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey birer konuşma yaparak konunun önemini dile getirdiler.
Kongrenin açılışına Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler de katıldı.
II. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi 8 Temmuz tarihinde sona erecek.

 
KUDAKA’dan ekolojik tarım yaklaşımı
 
Turizm’e çağdaş bakış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü.’ye tebrik yağıyor
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, akademik performans ...
A.Ü'den yaz okulu açılımı
Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu başladı. ...
Suni Tohumlama seminerle anlatılacak
Erzurum’daki veteriner hekimlere yönelik olarak “Suni Tohumlama” kursu ...
 
ATADEM, araştırmacıların adresi
Atatürk Üniversitesi Tıbbi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ATADEM) ...
A.Ü., en iyi 9'uncu..
Türk üniversiteleri bilimsel yayın ve araştırma kriterine göre karne aldı. ...
İlahiyat Fakültesi 40’ıncı gurur yaşında
A.Ü. İlahiyat Fakültesi 40. Kuruluş Yıldönümünü “Hizmette Kırk Yıl” adı ...
 
Eski mezunlarından İİBF nostaljisi
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden (İİBB) ...
A.Ü. Nahçivan’a açıldı
A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak ve beraberindeki heyet Nahçivan Devlet Üniversitesi’ni ...
67 din görevlisi sertifika aldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) desteğiyle 'Kurumsal Kapasite ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri