Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu konuşmasında, “Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hemşirelik eğitiminde ülke çapında bir markayız” dedi.
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi “Hemşirelik Haftası”nı kutladı. Kültür Merkezi’nde yapılan kutlamada konuşan Pasinlioğlu, bu yıl, ayna zamanda üniversitede lisans düzeyinde hemşirelik eğitiminin başlamasının 30. yılı olduğunu hatırlattı.
“Fakültemiz Hemşirelik Bölümü’nde 55 öğretim elamanı bulunmaktadır. Öğretim elemanı nicelik ve niteliği bakımından Türkiye’nin en iyi birkaç eğitim kurumundan biriyiz”, diyen Pasinlioğlu, bunun doğal sonucu olarak, hemşirelikte, eğitim kalitesi bakımından ülkenin en iyilerinde olduklarını ifade etti.
HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA
“Bugüne kadar 2 bin 590 mezun verdik. Mevcut öğrenci sayımız ise 555’tir” diyen Pasinlioğlu, Sağlık Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi’nin işbirliği sonucu Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) uygulamasının 2009-2010 öğretim yılında başladığını, bu programdan, bugüne kadar, 13 bin hemşirenin yararlanarak lisans tamamladığını, halen 12 bin hemşirenin lisans tamamlama eğitiminin ise sürdüğünü anlattı.
BAŞARILI BİR FAKÜLTEYİZ
“Hemşirelik Bölümümüzün başarıları bununla sınırlı değildir” açıklamasını yapan Pasinlioğlu, şunları kaydetti: “Yurtdışı ve yurt içi yayınlarında Türkiye’de ilk sıradayız. Ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan projelerde ise yine ilk sırada biz varız. 1998 yılında yayınlanmaya başlayan bilimsel dergimiz, düzenli periyotlarla, 15 yıldır çıkıyor. İlk başta yılda iki kere çıkan dergiyi artık yılda dört kez çıkarıyoruz. Dergimiz, üç yıldır, Türk Tıp Dizini ve Türkiye Atıf Dizini’nde taranmaktadır.”
GURUR DUYUYORUZ
Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nadiye Özer de konuşmasında, önceki adı Hemşirelik Yüksekokulu olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bu yıl 30. yılını kutladıklarını hatırlatarak, “Bu bağlamda Hemşirelik Haftası’nı kutlamaktan ayrıca büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı Serap Sökmen ise konuşmasında, hemşireliğin klasik görüntüsünün her geçen gün değişmeye devam ettiğini anımsattı. Hemşirelik eğitiminde yaşanan gelişmelerin, çeşitlenen hemşirelik uzmanlık alanlarının, teknoloji kullanımı becerisine dayanan yeni ve karmaşık uygulamaların, bilimsel araştırmaların, lisansüstü programlardan mezun olan hemşirelerin varlığına ve çeşitli sorunlarına temas eden Sökmen, “Bizler, başta eğitimciler olmak üzere, her düzeyde meslek üyesi olarak, mevcut rol ve işlevlerimizle mesleğin varoluşuna ne kadar katkıda bulunduğumuzu gözden geçirmeli, sorumluluklarımızı yerine getirmek için güçlerimizi birleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.
ONURLU BİR GÖREV
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır da konuşmasında, hemşireliğin, toplumun ihtiyaçlarından doğmuş saygın bir meslek olduğunu söyledi. “Hemşirelik mesleği doğrudan insan sağlığına hizmet ettiğinden onurlu bir görevdir” diyen Diyarbakır, hemşirelik mesleğinin, ekip çalışmasını bilen, el becerisine sahip, hızlı çalışabilen, hünerli eller isteyen bir meslek olduğunu vurguladı. Diyarbakır, hemşireliğin, ayrıca, sevgi ve saygı mesleği olduğunu, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin topluma hizmet veren hemşirelere milletin daima minnettar kaldığını sözlerine ekledi.
Hemşirelik Haftası nedeniyle fakültede hizmette 30 yılını dolduranlara teşekkür plaketi verildi ve bazı öğretim üyelerine akademik giysi giydirildi.