Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Eylül 2019 Salı - 16:10

ATAUNİ’den Fuat Sezgin’e vefa

Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle ilan edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” kapsamında Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, “Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi” olarak değişen ismiyle hizmet vermeye başladı.

ATAUNİ’den Fuat Sezgin’e vefa

Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle ilan edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” kapsamında Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, “Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi” olarak değişen ismiyle hizmet vermeye başladı.

Atatürk Üniversitesi Senatosunun 11 Ocak 2019 yılında aldığı kararla yerleşke içerisinde yer alan merkezi kütüphaneye Prof. Dr. Fuat Sezgin adı verilmişti.

Türkiye’nin en önemli kütüphaneleri arasında yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi; 1797’si el yazması, 978 Arapça, 63 Farsça, 30.612 Osmanlıca (eski Türkçe) olan toplam 43.413 eser ile Cumhuriyetin ilk yılları itibariyle yazılmış olan 159.023 güncel eseri bünyesinde barındırıyor.

“Öğrencilerimize haftanın her günü sınırsız internet ve sakin çalışma ortamı sunuyoruz.”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; bilim ve teknoloji ile kültür, sanat, sosyal hayat alanlarında üretici bir öğretimi önceleyen, değer üreten ve paylaşan Atatürk Üniversitesinin adeta bir hazine niteliği taşıyan kütüphanesinin ismini ülkemizin en değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Fuat Sezgin olarak değiştirdiklerini aktardı.

Kütüphane aracılığıyla bilgi kaynağı üretme ve sağlama konusunda sınırların ötesi ile bağlantı kurduklarını, çalışma alanları, bilgisayarları ve güçlü internet ağı ile öğrenci ve akademisyenlerin sadece bilgiye erişimini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda dünya ile iletişime geçmesine de olanak tanıdıklarını vurgulayan Çomaklı, kütüphanenin dijital ortama aktarılmış çalışmalar açısından üniversitemiz için vazgeçilmez bir bilgi yuvası olduğunu ifade etti.

Yeni YÖK vizyonu çerçevesinde devam eden Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ışığında öğrenciyi merkeze alan bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, kendini yenileme ve gelişen çağı yakından takip etme noktasında dünyaya ayak uydurmaktan geri durmadıklarını, bu alandaki çalışmaları artırarak eğitim ve öğretim ağını genişletmeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

“Dünya ile bilgi alışverişi yapıyoruz.”

Öğrenci ve akademisyenlerin çip sistemi ile korunan bilgi kaynaklarına rahatlıkla ulaşabildiklerini belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Mahmut Arık, lisans ve ön lisans öğrencilerinin 3 kitabı 15 gün, yüksek lisans öğrencilerinin 21 gün, doktora ve üzeri öğrencilerin ise 5 kitabı 1 ay süre ile sistem üzerinden öğrenci kimlikleri ile ödünç alabildikleri bilgisini paylaştı.

Kütüphanenin 1954 yılından beri basılan yerel gazeteler ile 2014 yılına kadarki tüm ulusal gazetelerin bulunduğu geniş bir gazete arşivinin olduğunu aktaran Arık: “15 yıldır elektronik ortama aktarılan bilgi kaynaklarımız ve 47 veri tabanımız ile 198.460 elektronik kitap, 84.693 elektronik dergi ve 5.283 basılı dergimizle sınırsız makaleye ve birçok bilgiye kolayca erişim imkânı tanıyoruz. Kütüphane Arası İş Birliği Takip Sistemi (KITS) ve Türkiye Belge Sağlama Sistemi (TÜBESS) ile de istenilen her kaynağa yine ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlıyoruz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 
Aşkale’de Tarla Günü şenliği
 
Polat yılın ahisi seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’dan Erzurum’a sitem
Yılmaz, ‘Sivas, Erzurum Kongreleriyle, Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla Milli ...
Erişteler kesildi, iplere dizildi
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kadınlar, kış sofraların vazgeçilmez yemeklerinden ...
Doğu Anadolu’da turşu kurma zamanı
Erzincan ovasında yetiştirilen sebzelerin hasadıyla birlikte kış aylarının ...
 
"Ahilik eli açıklık ve dürüstlüktür"
Kırşehir'de Ahilik Haftası etkinlikleri, binlerce kişinin katıldığı kortej ...
Budak 'Bölge Hafızlık Yarışması'nda birinci oldu
Erzurum’un Pasinler ilçesi kuran kursu öğrencisi İbrahim Budak, geçtiğimiz ...
Aziziye Tabyaları, ‘Tarihin Nabzı’
Eğitimci-Araştırmacı Yazar Abdurrahman Zeynal, Erzurum’un tarihinde önemli ...
 
Toprakkale’de tarihi buluntu
Erzurum’un Aziziye İlçesi Toprakkale Mahallesinde tünel açma çalışmaları ...
Ormanlar için sanatlı hassasiyet
Kavukçu, orman yangınları üzerinde bilinç oluşturmak ve bu konuda farkındalık ...
Erzurum Tanıtım Günleri için iş birliği
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Genel Başkanı ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri