Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İspir’de heyelanlı bölgeye müdahale başladı
İspir’de heyelanlı bölgeye müdahale başladı
Doğaseverlerin zirveye zorlu yürüyüşü
Doğaseverlerin zirveye zorlu yürüyüşü
Aşkale'de 100 dönüm alan kül oldu
Aşkale'de 100 dönüm alan kül oldu
Ağrı'dan Erzurum'a kültür yolculuğu
Ağrı'dan Erzurum'a kültür yolculuğu
Terzioğlu ve Yurtsal ailelerinin mutlu günü
Terzioğlu ve Yurtsal ailelerinin mutlu günü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Temmuz 2020 Cuma - 08:22

AYK’den 3 yeni eser

Temmuz ayında “Tanin Gazetesinde Çanakkale Savaşları”, "Türkiye'ye Amerikan Askeri Yardım Kurulu (Jammat) ve Türkiye'deki Faaliyetleri” ve “İstiklâl Savaşı İstihbarat Subaylarından: Fahri Akçakoca Akça’nın Hatıraları” isimli eserlerin basımı gerçekleştirildi.

AYK’den 3 yeni eser

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Araştırma Merkezi, Türkiye tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Temmuz ayında “Tanin Gazetesinde Çanakkale Savaşları”, "Türkiye'ye Amerikan Askeri Yardım Kurulu (Jammat) ve Türkiye'deki Faaliyetleri” ve “İstiklâl Savaşı İstihbarat Subaylarından: Fahri Akçakoca Akça’nın Hatıraları” isimli eserlerin basımı gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Şaduman Halıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Burgaç tarafından yayına hazırlanan “Tanin Gazetesinde Çanakkale Savaşları”, Çanakkale Savaşları ile ilgili insan-toplum merkezli araştırmaların önünü açıyor. Yazarlar, savaşın boyutunu yalnız siyasi ve askeri açıdan incelemiyor aynı zamanda insani yönleriyle de bir milletin vatanı için çektiği tüm zorlukları dönemin güçlü gazetelerinden biri olan Tanin Gazetesi’nin üzerine yaptıkları araştırmalarla ortaya koyuyorlar.
Dr. Barış Celep tarafından kaleme alınan "Türkiye'ye Amerikan Askeri Yardım Kurulu (Jammat) ve Türkiye'deki Faaliyetleri" başlıklı eserde ise İkinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye-ABD arasındaki ilişkilerin yeniden düzenlenmesi askeri boyutta inceleniyor. Amerikan Askeri Yardım Kurulunun Türk ordusunda ve Türkiye’de siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel ortamı nasıl etkilediği ele alınıyor.
Prof. Dr. Önder Göçgün’ün yazdığı ve ikinci baskısı gerçekleştirilen “İstiklâl Savaşı İstihbarat Subaylarından: Fahri Akçakoca Akça’nın Hatıraları” kitabı da İstiklâl Savaşı’nda istihbarat subayı olarak görev yapan Akça’nın hatıralarını aktarıyor. 217 ana başlıktan ve bunlara bağlı 320 alt başlıktan oluşan eserde Akça’nın işgal ve mücadele yıllarında düşman içinde gerçekleştirdiği gizli casusluk faaliyetleri ve bu faaliyetler esnasında atlattığı çeşitli tehlikeler okuyucuyla buluşuyor.

 
Pakdemirli’den üreticilere yeni destek müjdesi
 
Erzurum Haziran ayı vergi performansı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 Temmuz'u buzla anlattılar
Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye’nin ilk buz müzesi kapılarını ...
Tarih Milli İrade Destanına tanık oldu
Erzurum'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ...
ETÜ’de 15 Temmuz sergisi açıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
 
Buz Müzesi 15 Temmuz’da hizmete açılacak
Atatürk Üniversitesi Buz Müzesi 15 Temmuz’da kapılarını açıyor.
TYB’den Ayasofya Camisi teşekkürü
TYB Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ...
Medya Sanat Evi 3 oyunla Karadeniz’de
Doğu’nun ilk ve tek oda tiyatrosu olan Medya Sanat Evi (MSE), Karadeniz ...
 
Ardahanlı: ‘86 yıllık zulüm bitti’
Ardahanlı, Ayasofya’nın Camiinin vasfını ve vakfiyesini yok sayan gayrı ...
Erzurumlu ‘Mümessil’in filmi çekiliyor
Erzurumlu ünlü fenomen Burak Bozdağ’ın ve birçok ünlü ismin yer aldığı ...
Erzurum Medya Sanatevi Açık Hava Tiyatro Günlerinde
"Açık Hava Tiyatro Günleri", 18-23 Temmuz 2020 tarihlerinde vatandaşlarla buluşacak.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri