Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
11 Ekim 2021 Pazartesi - 04:04

‘Alnımız ak, başımız dik’

Erdoğan, “AK Parti olarak Türk siyasetindeki 20’nci yılımızı hükûmette de 19’uncu yılımızı geride bıraktık. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolda, tam 20 yıldır alnımız ak, başımız dik bir şekilde yürüyoruz. ' dedi

‘Alnımız ak, başımız dik’

Erdoğan, “AK Parti olarak Türk siyasetindeki 20’nci yılımızı hükûmette de 19’uncu yılımızı geride bıraktık. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolda, tam 20 yıldır alnımız ak, başımız dik bir şekilde yürüyoruz. Türkiye’nin 81 vilayetinde, her bir ilçesinde, her bir mahallesinde, köyünde, yaylasında, eserlerimiz var, yatırımlarımız var. ‘ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Küresel sermayenin ülkemize yönelik ilgisi ve yatırım iştahı, salgın şartlarına rağmen, hamdolsun günden güne artıyor. Küresel düzeyde yatırımların yüzde 35 azaldığı, birçok ülkenin ekonomide kontak kapattığı bir dönemde, bizde yatırımlar hiç hız kesmedi” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katılarak partililere hitap etti.

“ÖZEL SEKTÖR FİRMALARININ SANAYİ VE ÜRETİM YATIRIMLARI DA ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Küresel sermayenin Türkiye’ye yönelik ilgisinin ve yatırım iştahının salgın şartlarına rağmen arttığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel düzeyde yatırımların yüzde 35 azaldığı, birçok ülkenin ekonomide kontak kapattığı bir dönemde bizde yatırımlar hiç hız kesmedi. Uluslararası piyasalardaki sıkıntılı atmosfere rağmen ihracatta yıllık 212 milyar doların üzerine çıkmayı başardık. Bay Kemal, kıskanma, çalış senin de olur” diye konuştu.

Turizmde de farklı bir ivme yakalayarak geçen yılki kayıpların önemli bir bölümünü telafi ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası yatırımcılar gibi ülkemizdeki özel sektör firmalarının da sanayi ve üretim yatırımları artarak devam ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “AK Parti olarak Türk siyasetindeki 20’nci yılımızı hükûmette de 19’uncu yılımızı geride bıraktık. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolda, tam 20 yıldır alnımız ak, başımız dik bir şekilde yürüyoruz. Türkiye’nin 81 vilayetinde, her bir ilçesinde, her bir mahallesinde, köyünde, yaylasında, eserlerimiz var, yatırımlarımız var. Vatan toprağının 780 bin kilometrekaresinde 84 milyonun her biri için hayata geçirdiğimiz projelerimiz var, hizmetlerimiz var. Daha önemlisi Türkiye’nin geleceğine dair hayallerimiz, hedeflerimiz var.”

“SİYASETİ, MİLLETE VE MEMLEKETE HİZMET KAPISI OLARAK GÖREN KADROYUZ”

Hâlihazırda millete umut veren, gençlere umut aşılayan, ülkenin yarınlarına dair vizyonu olan yegâne partinin AK Parti ve Cumhur İttifakı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti ve Cumhur İttifakı’nı diğerlerinden ayıran temel vasfı da budur. Biz, siyaseti muhalefet gibi ikbal kapısı olarak değil millete ve memlekete hizmet kapısı olarak gören, meseleye böyle yaklaşan bir kadroyuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları belirtti: “Kuruluşumuzdan itibaren daima milletimize karşı dürüst olduk, samimi olduk, hasbi ve harbi davrandık. Kürsülerde milletimize verdiğimiz sözleri, sorumluluk makamına gelince unutanlardan hiçbir zaman olmadık. Meydanlarda ne söylemişsek, millet yetki verince bahanelerin arkasına sığınmadan sözlerimizi hayata geçirmeye çalıştık. Kimseye iftira atmadık, kimseye kara çalmadık. AK Parti’nin AK siyasetine yalan lekesinin bulaşmasına izin vermedik. Muhalefet çamur siyasetiyle, yalan siyasetiyle, iftira siyasetiyle milleti ve gündemi meşgul ederken, biz hep yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan bahsettik.

AK Parti, ilk günden itibaren icraatlarıyla milletimizin hayat standardını yükseltirken, dürüstlüğüyle, siyasetin kalitesini artırmıştır. Popülist söylemlere, özellikle tevessül etmeyerek, Türk siyasetine yeni bir eşik kazandırdık. Milletimizin siyaset kurumuna yeniden güvenmesinin arka planında AK Parti’nin sözünün eri bir parti olması vardır. Türk demokrasisi güçlenmişse vesayet, millî irade karşısında gerilemişse AK Parti’nin azimli mücadelesi sayesindedir.”

“ÜLKEMİZDEKİ BÜYÜK DÖNÜŞÜMDEN, MUHALEFETİN DE NASİPLENMESİNİ SAĞLAYAMADIK”

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak elde ettikleri başarılardan gurur duyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurla Cumhuriyeti buluşturduğumuz, devletle millet kucaklaşmasını yeniden sağladığımız için iftihar ediyoruz. Rabbimize, bizlere bu aziz millete hizmet etme şerefi bahşettiği için sonsuz hamdediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yılın muhasebesini yaptıklarında bir konuda başarısız kaldıklarını bildirerek, şunları kaydetti: “20 yılın muhasebesini yaptığımızda maalesef bir konuda başarısız kaldığımızı görüyoruz. Evet, tüm çabalarımıza, tüm emeklerimize rağmen, ülkemizdeki bu büyük dönüşümden, muhalefetin de nasiplenmesini sağlayamadık. Dünyada taşlar yerinden oynarken, Türkiye’de statüko değişirken ne yazık ki muhalefet kendini güncellemeyi başaramadı. Türk siyaseti yeni bir yöne evrilmişken CHP’nin başını çektiği muhalefet, hâlâ ideoloji, kimlikler ve korkular üzerine siyaset yapmayı tercih etti. Muhalefet eski Türkiye’nin kötü alışkanlıklarından, eski Türkiye’de siyaset yapmanın konforundan kendisini bir türlü kurtaramadı. Muhalefetin nasıl derin bir siyasi bunalım yaşadığını, salgın döneminde bir kez daha gördük. Son bir asrın en büyük sağlık krizi karşısında ilk günden itibaren muhalefet partileri akla, bilime, gerçeğe uygun hiçbir politika geliştirmedi.”

Muhalefetin salgın sürecinde tek bir teklif bile getirmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin bu salgın sürecini çok daha başarılı bir şekilde yönetmesini sağlayacak tek bir teklif dahi getirmediler, tam tersine öyle konularla gündeme geldiler ki hem kendilerini rezil ettiler hem de temsil ettikleri insanları gülünç duruma düşürdüler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Türkiye’nin açık ara en fazla gaf yapan, en çok pot kıran siyasetçisi” olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da zirveyi kimseye bırakmadığını söyledi.

KESİNTİSİZ VE KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece şehir hastaneleri örneğinin bile muhalefet ile AK Parti arasındaki derin vizyon ve zihniyet farkını ortaya koymada yeterli olduğunu belirterek, hizmet etmenin ve eser üretmenin önce nasip sonra gönül işi olduğunu söyledi. “Onlar yalan söyler, biz yaparız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletini sevmeyenin, millete meftun olmayanın hizmette gözü olmayacağını, kendi insanının derdini dert edinmeyenin de projeyle, eserle ve yatırımla işi olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “CHP’nin elini attığı her işte çuvallamasının tek sebebi, kendilerine emanet edilecek üç koyunu bile güdemeyecek kadar beceriksiz olmalarıdır. Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerini iflas ettiren adam bu değil mi, SSK’yı batıran bu değil mi ya? Buna nasıl geleceksin de bunları teslim edeceksin? CHP, takoz siyasetinin kurumsallaşmış, ete kemiğe bürünmüş hâlidir. Milletin felaketinden medet uman, milletin acısını fırsata çevirmeye çalışan bir anlayışın ülkemize yapabileceği hiçbir katkı yoktur. Bunun için Allah milletimizi CHP zihniyetinin eline düşürmesin diyorum.”

Karşılarındaki bu tablonun 2023 ve 2024’e giden süreçte yüklerini daha da ağırlaştırdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin son 20 yılına damga vuran bir kadro olarak, 2023 hedeflerinden başlayarak 2053 ve 2071 vizyonlarını da yine biz hayata geçireceğiz. Bunun için bir taraftan kendi bünyemizi kuvvetlendirirken diğer taraftan da milletimizle olan gönül bağımızı tahkim etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Ana kademe, kadın ve gençlik kolları ile birlikte “Durmak yok yola devam” sözünü yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara şöyle seslendi: “Gönül seferberliği diye başlattığımız üye kampanyamıza olan yoğun ilgi milletimizin de bizimle aynı hissiyatı taşıdığını gösteriyor. Partimizin üye sayısı ne oldu biliyor musunuz? 11 buçuk milyona yaklaşarak, tarihimizin en yüksek rakamına ulaştı. Peki, ana muhalefetin değil, hepsini toplayın böyle bir üye kaydı var mı? Yok, onlar nal topluyor nal. Ama bu teşkilat, Allah’ın izniyle üye kaydında rekor üstüne rekor kırıyor. Her yıl bir milyon yeni üye hedefiyle milletimizle olan gönül bağımızı sürekli daha ileri taşımayı hedefliyoruz.”

“BİZE TEVAZU YAKIŞIR TEVAZU, GURUR VE KİBİR ASLA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sizlerden hem üye çalışmasında hem de sahadaki diğer faaliyetlerinizde vitesi biraz daha yükseltmenizi bekliyorum. Teşkilat eğitimleriyle, vatandaş ziyaretleriyle, yeni üye seferberliğiyle kapı kapı dolaşarak, partimizi sürekli aktif ve canlı tutmanız gerekiyor. Her zaman dava arkadaşlarıma hatırlatıyorum, bizim kimseyi dışlama, dışarda bırakma gibi bir lüksümüz yoktur. Bize tevazu yakışır tevazu, gurur ve kibir asla. Ve karşımda bir gurur kitlesi yok karşımda bir tevazu kitlesi var. Üye sayısı itibarıyla Türkiye’nin en büyük siyasi partisi olan AK Parti’de millet ve memleket sevdalısı herkese yer vardır. Kalbi Türkiye için çarpan tüm vatandaşlarımıza kapımız ardında kadar açıktır, buyursunlar gelsinler.”

2023’e giderken bir taraftan yeni yüzlerle kadrolarını güçlendireceklerini diğer taraftan da mevcut arkadaşlarıyla bağlarını sağlamlaştıracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’den bir üye değil, tek bir çakıl taşının dahi kopartılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bilhassa bir dönem beraber çalıştığımız, davamıza hizmet etmiş, ancak teşkilattan ayağı kesilmiş arkadaşlarımıza ulaşıp, şayet varsa kırgınları gidererek, yeniden kadromuza katmanın çabası içinde olacağız. AK Parti ve Cumhur İttifakı, üstat Necip Fazıl’ın deyimiyle pekleşe pekleşe büyümeye devam edecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Adana teşkilatımıza güveniyor, Adana’nın bizi mahcup etmeyeceğini çok iyi biliyorum.”

 

 
Erzurum Binali Yıldırım’ı ağırlayacak
 
Bahçeli Ülkücülere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Ulaştırma vizyonunu değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’nda yaptığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanlarına seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda ...
'Allah onları başımızdan eksik etmesin'
Emine Erdoğan, 'Yaşlılık, yaşam boyu edinilmiş tecrübenin damıtılarak ...
 
'AK Parti’yi Millet kurmuştur'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep söylediğimiz gibi AK Parti’yi millet kurmuştur. ...
‘Biz öğrenciye en büyük saygıyı duyan bir iktidarız’
Erdoğan, "Eğitim öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşadık. Uzaktan ...
Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur bekleniyor
Gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklıklar; Erzincan ve Iğdır’da 17, Erzurum’da ...
 
Erdoğan'dan üreteci ve tüketicilere müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Tarım Kredi Kooperatifleri marketinden ...
Oktay: 'İzin vermeyeceğiz'
Ülkede barınma konusu bahane edilerek öğrenciler üzerinden bir oyun sahnelenmek ...
Erdoğan İslam düşmanlığına dikkat çekti
Erdoğan,Korona sonrası dönemde ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri