Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
33. Yılımızı kutluyoruz
33. Yılımızı kutluyoruz
Erzurum Yerel Mutfağına dijital yaklaşım
Erzurum Yerel Mutfağına dijital yaklaşım
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Erzincan- Erzurum kara yolunda kaza: 5 yaralı
Erzincan- Erzurum kara yolunda kaza: 5 yaralı
Tortum Şelalesinde bayram yoğunluğu
Tortum Şelalesinde bayram yoğunluğu
HABERLER>ASAYİŞ
6 Mart 2025 Perşembe - 13:31

Annelerin evlat hasreti devam ediyor

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerine devam ediyor. Evlat nöbetindeki aileler, Ramazan ayına da evlat hasretiyle girdi.

Annelerin evlat hasreti devam ediyor

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerine devam ediyor. Evlat nöbetindeki aileler, Ramazan ayına da evlat hasretiyle girdi.
Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, kentte etkili olan soğuk havaya rağmen evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor. Yıllardır çocuklarına kavuşma ümidiyle bekleyen anne ve babalar, her fırsatta seslerini duyurmaya çalışıyor. Aileler, ramazanın birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurgulayarak, çocuklarının da yuvalarına dönmesini istediklerini dile getirdi.
Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.
Baba Alaattin Koçhan, DEM Parti ve terör örgütü PKK'nın oğlu Ersin'i Bursa'dan kaçırdığını söyleyerek, "Oğlum evine gelsin. Oğlumu istiyorum. Ersin sesimi duyuyorsan çık gel. Senin dağda taşta mağaralarda ne işin var. Oğlum gel teslim ol. Biz de artık dayanamıyoruz. Kime hizmet edeceksin, İsrail ve Amerika'ya hizmet mi edeceksin. Gel vatanına teslim ol. Türkiye evladını atmaz. Hiçbir baba evladını atmadığı gibi Cumhurbaşkanı da kendi vatandaşını atmaz. Bir Ramazan daha evlatlarımızı bizden uzak tuttular. Bayramlarımız gelip geçiyor, bir yanımız boş. Çık gel, dönmeni istiyorum" dedi.
Anne Şahinaz Özcan ise 8 yıldır oğlunun kaçırıldığını ve haber alamadığını belirterek, "Oğlum Atilla sesimi duyuyorsan çıkın gelin teslim olun. Yeter artık bu evlat acısını çekemiyoruz. Bu anne babalar yazık. Ramazan ayında evlat acısı çekiyoruz. Gelin teslim olun oğlum. Onların da evlatları var. Bir gün eve gelmeseler nasıl dayanırlar" ifadelerini kullandı.

 
Diyarbakır'da evlat nöbeti Ramazan'da da sürüyor
 
Erzurumspor zirveden koptu: 2 - 4
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da evlat nöbeti Ramazan'da da sürüyor
Diyarbakır'da eski HDP il binası önünde anne ve babaların evlat nöbeti ...
Vanlı aileler 97 haftadır evlat nöbetinde
Van’da çocuklarına kavuşmak isteyen ailelerin, DEM Parti il binası önünde ...
Erzurum AFAD kış tatbikatı başladı
Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Ülkeleri 2025 Erzurum Turizm Başkenti programları ...
 
 Jandarma ekipleri 25 bin aracı kontrol etti
Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca son bir ay içerisinde 25 bin 546 araç kontrol edildi.
Kandilli’de trafik kazası: 1 yaralı
Aşkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bariyerleri aşan tır, ...
GÖZDE Güdüm Kiti hedefi tam isabetle vurdu
ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen GÖZDE Güdüm Kiti, yüksek ...
 
Gazze’de can kaybı 48 bin 405’e yükseldi
Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde 7 Filistinliye ait cansız ...
Jandarma imdada yetişti
Erzurum’da kendisinden 15 gündür haber alınamayan vatandaş, jandarma operasyonu ...
Jandarma Palandöken’de görev başında
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Palandöken Kayak Merkezi’nde ...
 
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri