Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 14:05

Aşıklar sazıyla sözüyle sahne aldı

Erzurum yöresinden Aşık Sıtkı Eminoğlu, Konya yöresinden Aşık Bekir Sami Özsoy, Kars Yöresinden Mürsel Sinan, Denizli Ozan Nihat ve Çukurova yöresinden katılan Aşık Abdullah Gizlice Türk halk geleneğinin eserlerini seslendirdi.

Aşıklar sazıyla sözüyle sahne aldı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından köklü bir geleneği yaşatan aşıkların katıldığı "Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız" isimli program gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi yüzlerce yıllık geleneği yaşatan usta aşıklara ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin farklı yörelerinden gelen aşıklar, atışma, koçaklama, taşlama ve türkü dallarında eserlerini Selçuklu Kongre Merkezinde seslendirdi. Aşıklık geleneğinin yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarması amacıyla gerçekleştirilen "Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız" isimli organizasyon yoğun ilgi gördü. Konser yönetmenliğini Uğur Demirci’nin yaptığı programda Konya yöresinden Aşık Bekir Sami Özsoy, Erzurum yöresinden Aşık Sıtkı Eminoğlu, Kars Yöresinden Mürsel Sinan, Denizli Ozan Nihat ve Çukurova yöresinden katılan Aşık Abdullah Gizlice Türk halk geleneğinin eserlerini seslendirdi.

Aşıklık geleneğinin kültürel zenginliğimizin önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kongre Merkezinde aşıklık geleneğinin yaşatılması için güzel bir organizasyon daha gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Pekyatırmacı, “Geleneksel hale gelmesini arzu ettiğimiz bir programın ilkini geçen sene gerçekleştirmiştik. İkincisini de bu sene gerçekleştiriyoruz. Selçuklu Kongre Merkezimizde her sene aşıklarımıza mutlaka yer vermek istiyoruz. Bugün ülkemizin farklı bölgelerinden gelen aşıklarımız sazlarıyla sözleriyle atıştılar. Bizde geleneğimizde geniş yeri bulunan bu tatlı atışmaları hep birlikte izledik. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman sanata, kültüre, spora ve eğitime katkı sunmak için gayret ediyoruz. Burada yapılan bütün programlara hemşehrilerimiz çok büyük teveccüh gösteriyorlar. Sanatı ve sanatçıyı destekliyorlar. Biz de belediye olarak sizlerin desteğiyle bu programları daha da çoğaltarak devam ettirmeye gayret edeceğiz” dedi.

Aşıkların büyük ilgi gösterdiği ve Konyalı sanatseverlerin geniş bir katılımla gerçekleştirdiği “Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız” isimli programın başarıyla gerçekleştiğini ifade eden konser yönetmeni Uğur Demirci, Selçuklu Kongre Merkezinde güzel bir atmosferde aşıklık kültürüne gönül veren Konyalı sanatseverlerle buluşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Demirci, sanata ve sanatçıya desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ve ekibine teşekkür etti.

Programın sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından aşıklara bayrak ve Kur'an-ı Kerim’den oluşan hediye takdimi gerçekleşti. Program günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi. Programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden katılım sağlayan aşıklar ve aşıklık geleneğine gönül veren sanatseverler katıldı.

 
UCİM’den çağrı: ‘Çocuklar için mavi kurdele tak’
 
Aydemir: ‘Erzurum’a sevdalı olmak büyük şeref’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da bar rekoru denemesi
Milli Mücadelenin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum’da cağ ...
Erzurumlu Yılmaz 2'inci oldu
2019 yılı din görevlileri arası ezanı güzel okuma bölge yarışması Artvin’de yapıldı.
Atatürk Üniversitesi’nde “Envâr-ı Şarkiye” paneli
Milli Mücadele’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesinde ...
 
TDV’den “Yazımda Kardeşlik Var” projesi
Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV işbirliğinde yürütülen "Yazımda Kardeşlik ...
Erzurum Mutfağında yarıştılar
Milli Mücadele’nin 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, geleneksel ...
Ortaylı Milli Mücadeleyi anlattı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 100. yılı dönümü dolayısıyla ...
 
Kadıoğlu Erzurum Tarihinin görkemini paylaştı
Erzurum Kongresi’nin yapıldığı 1919 yazında Erzurum’da yaşananlar tarihi mekânlarında yâd edildi.
Pirinç tanesi ekmek teknesi oldu
2016 yılında mezun olduktan sonra Erzurum’da hediyelik eşya dükkanı açan ...
Türkçe adına tarihi adım
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, yabancıların ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri