Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
19 Mayıs 2019 Pazar - 12:18

Aydemir: ’19 Mayıs Rabia İmanı vurgusudur’

Milletvekili Aydemir, “19 Mayıs 1919 bir sonuç değil, milli iradenin rabia imanını ifade eden bir süreçtir. Bu süreç, 1071’den 1453’e, Çanakkale’den Kut’ul Amare’ye, Aziziye’den Zeytin Dalı’na, yüce milletimizin değerleri temelinde yükseliş, küresel izana milli kararlılığı belletiş sürecidir.' dedi

Aydemir: ’19 Mayıs Rabia İmanı vurgusudur’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “19 Mayıs 1919 bir sonuç değil, milli iradenin rabia imanını ifade eden bir süreçtir. Bu süreç, 1071’den  1453’e, Çanakkale’den Kut’ul Amare’ye, Aziziye’den Zeytin Dalı’na, yüce milletimizin değerleri temelinde yükseliş, küresel izana milli kararlılığı belletiş sürecidir. İla’yı Kelimetullah’a can adayan yüce milletimiz bu süreci yeni destanlarla sürdürecektir inşaallah.’ mesajını verdi.

GENÇLİĞİMİZ, YENİ BİR KUTLU DİRİLİŞİN ÖNCÜSÜ

Milletvekili Aydemir, ‘Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl’ kararlılığında, ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem’ azminde, ‘Benim îman dolu göğsüm gibi serhaddim var’ duruşunda, yeni ve kutlu bir dirilişin önsözünü yazmaya amade gençlerimizin 100’üncü yıl coşkusunu yürekten paylaşıyoruz. ‘ dedi.

ASIM’IN NESLİNE SELAM OLSUN

Milletvekili Aydemir, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın nesli’ olarak tarif ettiği,  Üstad Necip Fazıl’ın haletini: ‘dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı; can taşıma liyakatini, canların canı uğrunda can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara ve o nisbette strateji ve taktik sahibi’ olarak tasvir ettiği bir gençliğin yetiştiğini kaydederek, ‘Gençlerimiz, Çanakkale ruhunu yeni asırlara taşıma bilgi, iman ve kararlılığına sahiptir.’ kaydını düştü.

‘DİLİMİN VE KALEMİMİN UCUNDASIN, FAKAT KALBİMİN İÇİNDE’

Milletvekili Aydemir, ‘Mütefekkir, edip Osman Yüksel Serdengeçti’nin ‘Dilimin ve kalemimin ucundasın, Fakat kalbimin içinde’ kaydını düştüğü;  ruhunu İla’yı kelimetullaha adamış, devletin dirliği, milletin birliği, vatanın bütünlüğüne iman  etmiş gençliğimiz, ‘Dünya Beşten Büyüktür’ hakikatini asrın idrakine belletecek, zulmün ufkunu sardığı coğrafyalara hakkı taşıyacak, uyuyan küresel vicdanı uyandıracaktır’ dedi.

‘KUTLU MESAJ VERİLMEYİ BEKLİYOR’

Milletvekili Aydemir, ‘Duruşunu; Şair Karakoç’un,’ Yiğidim, aslanım, ha gayret eyle/Gaflet üstümüzde kalmasın böyle/İmanla yatıp-kalk, ihlâsla söyle/Kutlu mesaj verilmeyi bekliyor/ Ölü dünya dirilmeyi bekliyor’ çağrısına uygun bir üslupla ifade eden gençliğimiz; zulümler karşısında aklı tutulmuş, vicdanı kaybolmuş  küresel idrake vicdan, adalet ve hak dersi vermeyi sürdürecektir.’ ifadesini kullandı.

YÜCE MİLLETİMİZ ‘HUDÂ'NIN EBEDÎ SERHADDİ’

Milletvekili Aydemir, ‘Yeryüzünü kan gölüne döndürmek, coğrafyaları gözyaşlarına boğmak isteyen insanlık düşmanları, Dünya tarihine destanlarla damga vurmuş Yüce Türk Milletinin feraset ve basireti;  milli ve manevi değerleri uğrunda can adama kararlılığı; yüksek haysiyet ve vicdanını anlayamaz. Onu idrak, ancak Hakka teslimiyet ile mümkündür. Yüce milletimiz Akif’in ifadesiyle ‘Hudâ'nın ebedî serhaddi’, coğrafyası ise şüheda gövdesidir. Nefsimiz bu kararlılığa fedadır.’ dedi.

MİLLİ İMAN

Milletvekili Aydemir, ‘Bugün,  Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İman dolu göğsüyle, Myanmar’dan Suriye’ye, Gazze’den Yemen’e;  yeryüzünde mazlumların ahını, mağdurların gözyaşlarını dindirme yolunda milli imanı ifade eden bir duruş kaydeden,  ‘Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim/ Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!’ azmindeki milli irademiz, küresel vicdanın uyanışını sağlayacak; asımın nesli olan gençlerimiz, bu kutlu sürecin mimarları olacaktır. ‘ dedi.

TEBRİK

Milletvekili Aydemir,  “Gençlerimizin milli coşkusunu, Serdengeçti’nin: ‘Kal'a gibi dik başın bulutlarla yarışsın/ Dalga dalga saçların rüzgarlarla karışsın/ Adını nakşedelim,eski-kadim surlara/ Sesini haykıralım asırdan asırlara/ Savletinle titresin yeniden doğu-batı/ Ve kurulsun Allah'ın ebedi saltanatı ‘ niyazıyla paylaşıyor;  Karakoç’un,  “Nizam-ı Âlem’e içten talip ol/ Kızılelma neredeyse ara bul/ Bağlamasın seni şöhret, para, pul/Hesaplar var, sorulmayı bekliyor/ Ölü dünya dirilmeyi bekliyor’ çağrısını yineliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şühedamızı rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz. ‘  ifadeleriyle milli iradeyi ve gençliğini tebrik etti.

 
Sanal dünyada Türkiye tarihine yolculuk
 
Ceylan: ‘Gençlik, geleceğimizin de teminatıdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Gençlerden Ecdada Mektup 1919”
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup ...
‘19 Mayıs, milletimiz için iftihar tarihidir’
Şentop, '19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlatılan mücadele, Türkiye ...
Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
 
‘Bütün gücümüzle değerlerimize sahip çıkacağız’
Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği iftar programında şehit yakınları, ...
"İslam düşmanları cami yaktı"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin New Haven şehrinde Diyanet ...
Memiş: ‘Şehit aileleri Türk Milletine emanettir’
Vali Memiş,şehit ailelerinin Türk milletine emanet olduğunu belirterek, ...
 
32 bin 501 kişi Erzurum’u tercih etti
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- 2018 ADNKS sonuçlarına göre nüfusu 767 bin 848’e yükselen, ...
1919 metre Türk bayrağı ile yürüyüş
Kaymak,'100. yıl kutlamaları Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılmakta. ...
Aydemir: “Ümmet Analarına şükran borçluyuz”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Varlığımızı, dirliğimizi, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri