Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SİYASET
11 Kasım 2022 Cuma - 01:32

Aydemir: ‘Her alanda ilkleri gerçekleştiriyoruz’

Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında siyasi gündeme ilişkin kayıtlar düştü, Anaya değişikliği konusunda değerlendirmelerde bulundu, Çevre ve Şehircilik noktasında gerçekleştirilen reformları paylaştı.

Aydemir: ‘Her alanda ilkleri gerçekleştiriyoruz’

Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında siyasi gündeme ilişkin kayıtlar düştü, Anaya değişikliği konusunda değerlendirmelerde bulundu, Çevre ve Şehircilik noktasında gerçekleştirilen reformları paylaştı.

Milletvekili Aydemir, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili, "Biz de istismar yok, nerede ne ihtiyaç varsa ona yöneliyoruz ve gereğini yapıyoruz. Alevi kardeşlerimiz en yükseğini, en güzelini hak ediyorlar." dedi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

Milletvekili Aydemir, Türkiye’nin hemen her alanda olduğu gibi çevre ve şehircilik bağlamında da erişilmez başarılara adres olduğu, sosyal devletçilik kaydında konut üretimi, dar gelirlilerin konut edinmesi, kentsel dönüşümle şehirlerin geçmişleriyle geleceklerinin buluşturulması gibi yatırım ve reformlarla gurur duyulacak bir seviyeye geldiğini belirtti.

SOSYAL DEVLET HASSASİYETİ

Türkiye’nin çevre hassasiyeti bazında BM nezdinde de vurgulanan bir yaklaşım sergilediği, iklim değişikliğiyle mücadele ve tedbirler konusunda küresel boyutta ilgi odağı olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye çevre dikkat ve hassasiyeti ekseninde dünyada gündem oluşturmuştur.’ dedi.

ERDOĞAN’IN ÇİZDİĞİ ŞEHİRCİLİK VE ÇEVRE UFKU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği ufukta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı marifetiyle Türkiye’de konut edindirme alanında bir ilkin gerçekleştirildiğini, sosyal konut projesi dayanağında İlk Evim ve İlk İş Yerim projelerinin hayata geçirildiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Çünkü biz önce insan diyoruz. ‘ dedi.

AYDEMİR GEÇMİŞİ HATIRLATTI

Çevre ve Şehircilik alanında geçmiş dönemlerdeki durumu tespitle aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Geçmişte Çevre bakanlıkları çok fonksiyonel değildi. Daha önceki Çevre Bakanlarımızı biliyoruz. Sonradan ihdas edilmişti ama Çevre Bakanı olan arkadaşlarımızın yaptıklarını biz biliyoruz. Böyle amiyane ifadesiyle ya da Anadolu'da kayda geçen ifadesiyle ‘eme yarar’ çok fazla bir şey yaptıkları yoktu. Şimdi geldiğimiz noktada çok özel çalışmalar yapıyoruz.’ diye konuştu.

AFET DUYARLILIĞI

Türkiye’de AK Parti ve Cumhur İttifakı iktidarlarıyla birlikte bir afet duyarlılığı oluştuğunu, bu noktada bir bilinç tesisi için eğitim ve tatbikat çalışmalarının yanı sıra afete maruz kalma olasılığı bulunan yerleşim alanlarının sağlamlaştırılarak güncelleştirildiğine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Bu çevre ve şehircilik adına bir reformist yaklaşımdır. ‘ kaydını düştü.

İSTİSMAR SİYASETİNE HAYIR

Milletvekili Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarlarının 20 yıldır sürekli istismar edilen konuları çöze çöze yol aldığını, şimdi de Alevilerle ilgili istismarı ortadan kaldırmak için çalışma yaptıklarını söyledi.
‘ALEVİ KARDEŞLERİMİZ EN YÜKSEĞİNİ, EN GÜZELİNİ HAK EDİYORLAR’

Türkiye'de Alevilerle ilgili istismar sahasının çok geniş tutulduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, "Cemevlerini, Alevilik müessesesini çok ciddi bir biçimde istismar ettiler. Şimdi bunları da ellerinden alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız dün açıkladı; Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruluyor. Biz de istismar yok, nerede ne ihtiyaç varsa ona yöneliyoruz ve gereğini yapıyoruz. Alevi kardeşlerimiz en yükseğini, en güzelini hak ediyorlar." diye konuştu. Aydemir, ‘Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Başkanlık kanalıyla Alevi kardeşlerimiz de çok özel bir zemin buldular. Bundan sonra çok daha bir problemli halleri varsa oraya aktaracaklar. Yahut bir neşve, bir sürur hali varsa onu da. Oradan neşet edecek aktarımlarını da paylaşacaklar. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. ‘ dedi

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE
Başörtüsüne anayasal güvence teklifine ilişkin çalışma yapıldığını anımsatan Milletvekili Aydemir, yapılacak düzenlemeyle özgürlüklerin önünün açılacağını ve bir daha insanların kılık kıyafetiyle ilgili sorunların gündeme gelmeyeceğini vurguladı.

Aydemir, ‘Sayın Adalet Bakanımızın başkanlığında bir heyet çok özel, bir çalışma yapıyor. Özgürlüklerin önünü açmak için bir gayret koyuyoruz. Anayasaya öyle bir madde dercedelim ki bir daha insanların kılığıyla, kıyafetiyle hapsolmuş bir alan kalmasın diye. Bir başkası Aile Kurumunu tarif ediyoruz. Bunu yaparken burada parlamentoda Parti gruplarıyla tabii olarak bir görüşme söz konusu oldu. Muhalefet hemen anında orayı istismara yöneldi. Üretmedikleri için, bunların zihinlerinde millete herhangi bir katkı sunma olmadığı için istismara yöneldiler. ‘ dedi

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR
Milletvekili Aydemir, anayasa değişikliği teklifi kapsamında AK Parti'nin HDP'ye yaptığı ziyareti, "acaba Cumhur İttifakı'nda bir çatlak oluşturabilir miyiz?" düşüncesiyle istismar etmek isteyenler olduğunu dile getirerek, "Dün bekledikleri haber de gelmedi. Sayın Bahçeli ifadeleriyle onları dumura uğrattı. Sayın Bahçeli'ye minnettarım. Bu şuurda bir yürüyüş herkese kazandırır." dedi.

Milletvekili Aydemir, ‘Cumhur ittifakı hedefine yürüyor. Gençlerimize çok daha özel bir ülke zemini hazırlamak, bütün dünyada söz sahibi bir millet haline gelmek, dahası, bütün insanlığa, bütün insanlığa hizmet eden bir yapıyı inşa etmek hedefinde yürüyor. Bu millet olma şuurunun ifadesidir. ‘ dedi

MUHALEFETİN DURUMU VE İYİ PARTİ
Milletvekili Aydemir, bir gazetecinin, "14 Kasım'da İYİ Partili il başkanlarının Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı adayı ilan edeceğine yönelik bir hazırlık var. Neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Biri sağa biri sola, biri aşağı biri yukarı çekiyor. Sadece hazırlanan metinlerdeki punto ve karakterde anlaşmışlar. Böylesine bir ucuzluk olabilir mi? En başından belliydi bu zaten. Sayın Kılıçdaroğlu fiili bir hal oluşturmaya çalışıyor, 'bana mecbursunuz' der gibi bir yaklaşım sergiliyor. Aynısını İYİ Parti Genel Başkanı da yapıyor. Bunun adı aslında biraz da kurnazlık. O masada kim varsa hepsi birbirine karşı tuzak kura kura gidiyor. Çünkü birbirlerine muhabbetleri yok, millete muhabbetleri yok. Belediye başkanları da var. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları için de ayrı hesaplar görülüyor. 'O olmazsa bu olsun, o olmasın bu olsun.' Bu bir garabet, bu bir çelişkiler yumağı, bu millete karşı saygısızlık örneğidir."

 

 
Erzurumlu işadamına Rusya’dan ödül
 
Aydemir ecdadın şehircilik hassasiyetine dikkat çekti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: ‘Atatürk Türkiye'dir’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıl ...
Öz: Minnetle anıyoruz
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ...
Milletvekili Aydemir’den istismar siyasetine sert tepki
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
 
Çat YRP MKYK üyeliğine seçildi
Yeniden Refah Partisinin büyük kongresinde Erzurum rüzgarı esti.
Aydemir: ‘Aziziye Ruhu, Erzurum ve dadaşlığın tarifidir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ...
Bahçeli’den Kutlu Dava ve haysiyet vurgusu
Bahçeli, “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te ...
 
Aydemir: ‘Muhalefetin her hali çelişkiler yumağı’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Muhalefetin demokrasiyle ...
Aydemir: ‘Bütün insanlığa hizmet ediyoruz’
Rusya'nın, Türkiye'nin diplomatik girişimlerinin ardından tahıl anlaşmasına ...
Saltuklu Spor Bilimleri ve Teknoloji Üniversitesi önerisi
Erzurum’da ODTÜ içeriğinde bir Türk Cumhuriyetleri Üniversitesi kurulması ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri