Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>SİYASET
24 Şubat 2021 Çarşamba - 12:50

Aydemir’den Tekman vurgusu

Aydemir, ‘Öylesine bir on dokuz yıl yaşattık ki ülkemize, her zerresi, her zemini aynı şekilde kalkındı, gelişti. Niye? Çünkü biz, Kastamonu ile Hakkâri’yi asla ayırmadık, Kocaeli ile Van’ı ayırmadık; bizim lügatimizde “öteki” diye bir kavram olmadı, o yüzden her yeri mamur hâle getirdik. ‘ dedi.

Aydemir’den Tekman vurgusu

Milletvekili Aydemir, ‘Öylesine bir on dokuz yıl yaşattık ki ülkemize, her zerresi, her zemini aynı şekilde kalkındı, gelişti. Niye? Çünkü biz, Kastamonu ile Hakkâri’yi asla ayırmadık, Kocaeli ile Van’ı ayırmadık; bizim lügatimizde “öteki” diye bir kavram olmadı, o yüzden her yeri mamur hâle getirdik. ‘ dedi.

AYDEMİR TBMM GENEL KURULU’NA SESLENDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili, AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’nin 19 yıllık süreçte gerçekleştirdiği sosyoekonomik yatırımları, hayata geçirdiği reformları dile getirerek, ‘Eskiler, “Dili varsa, dilceği de vardır.” derlerdi. Göğsümü gere gere, böyle, başım çok dik bir biçimde altını çizerek söylüyorum. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR DEN DOĞU ANADOLU BÖLGESİ VURGUSU

Genel Kurula seslenişinde AK Parti’nin Doğu Anadolu’da gerçekleştirdiği, yaşam kalitesini artıran, refah düzeyini yükselten yatırımlarına atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, AK Parti öncesinde kullanılan ‘Doğunun makus talihi sözünün hayata geçirilen yatırımlarla ortadan kalktığını kaydederek, ‘Çünkü yaptıklarımızla, icraatlarımızla öylesine bir zemin hazırladık ki artık “makûs talih” diye bir kavram kullanılmaz oldu.’ dedi.

‘MAKUS TALİH KAVRAMINI BERHEVA ETTİK’

Milletvekili Aydemir sunumunda, ‘İki kavram, iki konsept -yeni ifadesiyle- dile getireceğim, onlar üzerine bir iki kelam etmeye çalışacağım. Biri, genç jenerasyonun, özellikle 20’li yaşlardaki insanlarımızın hiç terennüm etmediği, aklına getirmediği bir kavram; ‘makûs talih’. Bizim yaşlardakiler, 40’lı yaşlardakiler çok iyi bilirler bu kavramı çünkü siyasetçiler biteviye bunu kullanırlardı. Özellikle seçim zeminlerinde yahut da siyasetçi bir yere vardığında mutlaka ama mutlaka öncelikli olarak dillendirdiği kavram buydu. Efendim “Buranın makûs talihini biz yeneceğiz, bizim çalışmalarımızla berhava edeceğiz.” derlerdi. Hususen, Doğu Anadolu Bölgesi için bu kavram kullanılırdı yani benim de içinde bulunduğum, ilimin içinde bulunduğu bölgemiz için kullanılırdı. Bizimle beraber berhava oldu, bertaraf oldu bu kavram; şu anda hayatın dışına itildi. Niye? Çünkü yaptıklarımızla, icraatlarımızla öylesine bir zemin hazırladık ki artık “makûs talih” diye bir kavram kullanılmaz oldu.’ ifadesine yer verdi.

‘DİLİMİZ VARSA, DİLCEĞİMİZ DE VAR’

Konuşmasında milli irfanın ‘Dili varsa dilceği de vardır’ tanımlamasını yaparak AK Parti’nin eser siyasetini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da bizim büyüklerimiz, özellikle maharet sahiplerine dönük “Dili varsa, dilceği de vardır.” derlerdi. Göğsümü gere gere, böyle, başım çok dik bir biçimde altını çizerek söylüyorum: Öylesine bir on dokuz yıl yaşattık ki ülkemize, ülkemizin her zerresi, her zemini aynı şekilde kalkındı, gelişti. Şimdi, gittiğinizde Hakkâri’ye, ülkemizin eşsiz bir beldesidir, çok sık gitmişimdir, hâlen daha gidiyorum, eşi menendi olmayan bir zemin açılmıştır. Niye? Çünkü biz, Kastamonu ile Hakkâri’yi asla ayırmadık, Kocaeli ile Van’ı ayırmadık; bizim lügatimizde “öteki” diye bir kavram olmadı, o yüzden her yeri mamur hâle getirdik. ‘ dedi

DOĞU ANADOLU EKONOMİSİ VE KALKINMA AJANSLARININ ROLÜ

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de Kalkınma Ajanslarının ekonomiye yeni bir sinerji kattığını, yerel ekonomik değerler ve beşeri sermayenin değerlendirildiğini açıklayan Milletvekili Aydemir, ‘ Bakın, bunları yaparken kullandığımız aparatlar vardı, kullandığımız kavramlar vardı, kullandığımız kurumlar vardı. Neydi bunlar? Daha önce “Devlet Planlama Teşkilatı” diye bir kurumumuz vardı, herkes bilir bunu. Bizimle beraber bu kalktı ama yerelde, hemen hemen her ili ifade eden özel devlet planlama teşkilatları ihdas ettik. Şu anda Kalkınma Ajansları bunu havidir, bunu içermektedir. Bunlar kanalıyla illere projeler geliştiriyoruz, o zeminler kalkınsın, gelişsin diye bir gayret sarf ediyoruz.  Doğu Anadolu’da “DAP” diye bir kurumumuz var, yine eşsiz bir kurum, onunla beraber, mezralara varıncaya kadar insanlara huzur enjekte etmeye çalışıyoruz. Bunlar bizim sahaya nakşettiğimiz özel hâllerdir ve bundan dolayı ne kadar iftihar etsek azdır. ‘ kaydını düştü.

TERÖR BİTTİ, HUZUR GELDİ, YATIRIM GELDİ

Devletin verdiği destansı mücadeleyle terörün ortadan kalktığını, bunun bölgede yeni bir ekonomik dirilişi başlattığına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, ben Erzurum’dayım, Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneğinin 3 dönem Başkanlığını yaptım, o bölgeyi karış karış biliyorum ve şimdi, terörden arınmış, bölücü hainlerden arınmış bir zemin, öylesine huzurlu ki insanlarımız mutlu bir biçimde, devlete muti bir biçimde bu hizmetlerden istifade ediyorlar. Arzumuz ve isteğimiz o ki bütün bütün bu bölücü hâl ortadan kalksın ve kardeşane iklim berdevam olsun, süreklilik arz etsin. ‘ diye konuştu.

TEKMANLI KARAKOÇ’UN GÖNDERİSİ

Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayanların kardeşlik, birlik, beraberlik hassasiyetlerini, milli ve manevi mukaddesata bağlılığını kendisine Tekmanlı bir seçmen tarafından gönderilen iletinin vurgusuyla ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Bizim Erzurum’un Tekman ilçesi, Erzurum’u ifade eden çok eşsiz bir ilçemizdir, çok nadide bir ilçemizdir; orada “Selahattin Karakoç” diye bir ağabeyim var benim, yaşı 70’i geçmiştir; 13 şehidimizle ilgili, özellikle, konuşmam olduğunu duyunca “Şunu bir terennüm eder misin?” demişti bana, insanlık şarlatanları için yazmış, göndermiş bana: “İnsanlık Şarlatanları” diyor, “Onlar da insandılar.” Kimin için diyor bunu? Katledilen 13 şehidimiz için diyor. “Kararan ufuklarda ağaran tandılar.” diyor. “Beydiler, hakandılar, handılar/Sizden önce davranabilirlerdi ama sizi insan sandılar” diye bir dörtlük düşmüş bana, göndermiş. ‘ dedi.

KARDEŞLİK VE MUKADDESATA BAĞLILIK HASSASİYETİ

Milletvekili Aydemir, ‘Bunu Kürt kimlikli, bu milletin esaslı bir parçası olan Selahattin ağabeyim göndermiş. Bizim bütün mukimlerimiz yani o bölgede yaşayan herkes bu kıvamdadır, bu niteliktedir, vatanseverdir, kalitelidir, milletine bağlıdır, yürekten bağlıdır. Dolayısıyla, böyle olduğu için arkadaşlar, bereket de sahaya yayılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın üslubu, tarzı herkesin yüreğine nakşolunmuş bir hâlde ve Cumhur İttifakımız övgülere mazhar oluyor. ‘ vurgusunu yaptı.

AYDEMİR TANAL’A CEVAP VERDİ

Milletvekili Aydemir, konuşması sırasında kendisine Muhalefet Milletvekili Mahmut Tanal tarafından yöneltilen, ‘Erzurum’un köylerinde internet yok’ sözlerine cevap vererek, ‘Mahmut Bey bir özel not düştü, bu çok değerli. Söylediğin şeyi çok önemsiyorum Mahmut Bey, şimdi, ne isteniyor bizden?

Bütün problemleri hallettik biz elhamdülillah, köylerimize internet kafe talep ediliyor. Yollar bitti, su bitti, elektrik bitti; dört başı mamur hâldeyiz, Mahmut Bey de bunu teyit ediyor ve elhamdülillah bunları da yapma gayretindeyiz.  Ben bu noktada bütün milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben bu noktada AK Parti heyetine ve Cumhur İttifakı’nı ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi heyetine hususen yüreğimle teşekkür ediyorum, Allah var etsin. ‘ dedi.

 

 
Başkan Sunar Sevgi ananın duasını aldı
 
GS – Erzurumspor maçını Kalkavan yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli gençlere seslendi
Bahçeli, gençlere çağrıda bulunarak, “Eyvah gençliğim’ dememek için tüm ...
Aydemir: ‘Sayın Albayrak yerli ve millidir'
Merkez Bankası rezervleri dolayısıyla Berat Albayrak'a bir saldırı olduğunu ...
Bahçeli: ‘Fitne ayak altındadır’
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın ...
 
Palandöken’de AK Seferberlik
AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Kongre sonrasında mahalle ...
MHP'den Tortum ve Oltu istişaresi
Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen kongreyle yeniden Milliyetçi Hateket ...
Aydemir’den sert tepki:‘Haddinizi bileceksiniz’
Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, teröre destek verici ...
 
Aydemir DAG’ı TBMM gündemine taşıdı
Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erzurum’un kış turizmiyle ...
Öz: ‘Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır’
Regaib kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı ...
Aydemir: Cumhurbaşkanımız bu ülkenin teminatıdır
AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri