Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SİYASET
21 Haziran 2022 Salı - 15:45

Aydemir, dikkatleri Erzurum'a çekti

Pasinler, Çat, Horasan, Köprüköy ve Aziziye ılıca termal şifa kaynakları hakkında bilgi veren Milletvekili Aydemir, Büyükşehir Belediyesi yönetiminde yerel yönetimlerin kaplıca tesislerini güncelleştirdiği, dünya standartlarında hizmet üretildiğini aktardı

Aydemir, dikkatleri Erzurum a çekti

AK Parti Milletvekili Aydemir, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, ‘. 'Biz gelirsek Selçuk Bayraktar'ı yargılayacağız'’ sözlerine sert tepki göstererek, ‘Kim İHA'lardan rahatsız?. Türkiye düşmanları rahatsız. Kim SİHA’lardan rahatsız? Türk Silahlı Kuvvetlerine düşmanı olanlar rahatsız. Bir de Sezgin Tanrıkulu rahatsız. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN BAYRAKTAR’A ÖVGÜ

 ‘Selçuk Bayraktar milli kahramandır’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Selçuk Bayraktar ne yapmış, Allah aşkınıza ne yapmış? Terörle mücadelede çığır açmış. İHA’larla, SİHA’larla vatanın bölünmez bütünlüğüne göz diken, mazlumları katleden hainlerin korkulu rüyası olmuş. ’ vurgusunu paylaştı.

‘BAYRAKTAR’A MİNNETTARIZ’

Milletvekili Aydemir, ‘Allah aşkınıza zihin kompartmanlarımızı yeniden şekillendirelim. Tanrıkulu, terörle mücadelemizin önüne geçebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını açık açık söylüyor. Bunu çok açık bir biçimde ifade ediyorlar. İHA’ları, SİHA’ları sorgulayacaklarını söylüyorlar. Ve bu işin arkasında olanlar, başta Selçuk Bayraktar, ki bizim milli kahramanımız, onu yargılayacaklarını söylüyorlar. Öyleyse oy verirken o sandığa giderken hatta görüş belirtirken. Terörün yol açtığı yıkımları hatırlayalım. Bayraktar’a minnettar olalım. ‘ dedi.

SEZGİN TANRIKULU’NA TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'larla ilgili açıklamalarını anımsatıp eleştiren Aydemir, "SİHA'lardan rahatsızlığını ötelerden beri biliyoruz. 'Biz gelirsek Selçuk Bayraktar'ı yargılayacağız' diyor. Selçuk Bayraktar ne yapmış? Terörle mücadelede çığır açmış. Bu milletvekili açık bir biçimde PKK'nın yanında konuşlanıyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik izin isteyen Tanju Özcan için anında disiplin işleten CHP, buna niye disiplin işlemi başlatmıyor? Çünkü onlar da bu işe iştirak ediyor. Bu açıklamalar, 40 yıldır terörle mücadele eden bir ülkede nasıl yapılabilir?" ifadelerine yer verdi.

SEÇİM TARTIŞMALARI

Basın toplantısında, muhalefet partileri tarafından, Cumhurbaşkanı'nın seçim döneminin iki dönemle sınırlı olduğuna ilişkin açıklamalar yapıldığını anımsatan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, erken seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci kez aday olma durumu kaydında muhalefetçe yürütülen spekülasyonlara cevap verdi.  Erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Anayasa Maddelerini paylaşan Milletvekili Aydemir, muhalefetin Anayasa’yı bilmediğini kaydetti.

ANAYASA’NIN 116’INCI MADDESİ

Anayasa'nın 116. maddesinin çok açık olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, "Bunların hiç mi hukuk danışmanları yok? 116. maddeyi bir kere okuyan anlar. Bunlar bu halleriyle ülkeyi yönetmeye talipler. Bunların kafaları almıyor. Bir siyasetçi olarak, siyasetin kıvamının bu kadar düşük olmasına üzülüyorum." diye konuştu.

TÜRK MİLLETİNİN İRFANI

Anayasa’nın amir hükümlerine rağmen, erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinde muhalefetin bilerek ve isteyerek kafaları karıştırmaya çalıştığı ve bilgi kirliliğine yol açtığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bunu özellikle yapıyorlar. İstiyorlar ki orta yere sulanmış bir zemin çıksın. Ve kendi zihinlerindeki kurgularını millet kabul etsin.  Oysa bu millet idraki ile irfanıyla, bunlara her seferinde olduğu gibi yine ders verecek. Göreceğiz, 2023 e az kaldı, bir yıldan az kaldı bakın. Her öyle bir ders verecek ki demokrasi dersi bir daha iflah olamayacaklar. Bunların bir defa müşterekleri yok asgari müşterekleri bile yok. ‘ diye konuştu.

SİSTEMLERİN AYRILIĞI

Parlamenter sistemde "Cumhurbaşkanlığı" ifadesinin ayrı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde "Cumhurbaşkanlığı" ifadesinin ayrı olduğunu dile getiren Milletvekili Aydemir, "Parlamenter Sistemde Cumhurbaşkanı olmuş birisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde aday oluyorsa sıfırdan başlıyor demektir. Orta yere sulanmış bir zemin çıkması için çaba sarf ediyorlar. Ancak bu millet idrakiyle irfanıyla yine derslerini verecek. Bu millet 6'lı masaya 2023'te öyle bir demokrasi dersi verecek ki bir daha iflah olmayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

MUHALEFETİN MİLLİ MESELELERE YAKLAŞIMI

Muhalefetin Milli meselelere yaklaşımını eleştiren Milletvekili Aydemir, ‘Yakın zamanda yine chp birisi bir eski diplomat. Ege'de Yunan tezlerini savunan açıklamalar yaptı. Oysa, ABD'nin eski özel Suriye temsilcisi ne diyor? Çok açık bir biçimde diyor ki, ‘Ege'de Türk tezleri doğrudur. Doğru olanı Türk tezleri, haklı olan Türkiye’ diyor. CHP’de de yer almış, eski bir diplomat açık bir biçimde. Yunanistan’dan yana tavır koyarken Amerikalı bir diplomat da tam tersini söylüyor, ‘Türkiye haklıdır’, diyor. Halimize bakar mısınız? Çelişkiler yumağı, bunların siyasetleri böyle’ diye konuştu.

‘DERTLERİ MİLLETİ ALDATMAK’

Milletvekili Aydemir, muhalefete tepki göstererek, ‘Hallerine bakar mısınız? Milleti aldatmak dertleri o. Hakikatlerden uzak sadece ve sadece sütre gerisinde kafalarında oluşturduklarını enjekte edebilmek için yalan söylemek, iftira atmak, dedikodu yapmak, siyasetleri bu sadece. ‘ kaydını düştü.

AYDEMİR DİKKATLERİ ERZURUM’A ÇEKTİ

Basın toplantısında ilgi ve dikkatleri Erzurum’a yöneltmeye devam eden Milletvekili Aydemir, ilin sahip olduğu termal kaynakları gündeme getirerek, termal turizmde Erzurum’un marka şehir olduğunu, havası ve suyuyla meşhur Erzurum’un doğal şifa kaynaklarıyla da önemli ve hayati sağlık değerlerini barındırdığını vurguladı.

ERZURUM’UN DOĞAL DEĞERLERİ

Pasinler, Çat, Horasan, Köprüköy ve Aziziye ılıca termal şifa kaynakları hakkında bilgi veren Milletvekili Aydemir, Büyükşehir Belediyesi yönetiminde yerel yönetimlerin kaplıca tesislerini güncelleştirdiği, dünya standartlarında hizmet üretildiğini aktararak, ülkedeki herkesi Erzurum’da şifa kaynaklarından yararlanmaya davet etti.

PASİNLER VE AZİZİYE

Pasinler ve Aziziye’de termal şifa kaynaklarının değerlendirilmesi, kapasite kullanım oranının artırılması, uluslararası destinasyon düzeyine erişilmesi odağında çok ciddi, modern ve büyük yatırımlar yapıldığını bildiren Milletvekili Aydemir, Büyükşehir Belediyesinin bu yatırımlara büyük katkı sunduğunu ifade etti.

KÖPRÜKÖY, ÇAT VE HORASAN

Erzurum’un Köprüköyü ilçesinde şifa turizmini ifade eden kaplıcaların yer aldığı, Çat ilçesinin de termal kaynakları ve tesisleriyle bu alanda marka olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, Horasan ve hinterlandında yer alan kaplıcaların önemini paylaştı. Termal kaynakların değerlendirilmesi odağında Büyükşehir başta olarak yerel yönetimlerin eser siyasetini hayata geçirdiklerini belirten Milletvekili aydemir, Belediye başkanlarına teşekkür etti.

 

 
Kurbanlıklar pazara indi
 
Büyükşehir’den ‘Korunan Tarih Dönüşen Şehir’ vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’den mertçe duruş vurgusu
Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde terörle mücadelede ...
Aydemir’in teklifi Genel Kurul’da görüşülecek
TBMM, yasama ve denetim faaliyetleri yürüteceği yoğun bir haftaya daha ...
Aydemir’den Kongre Turizmi için Erzurum’a davet
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum; insan kaynakları, ...
 
Karataş’tan Davutoğlu’na tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Gelecek ...
Aydemir: ‘Hepimiz Türk Milletinin esaslı parçasıyız’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz milleti birleştirmenin derdindeyiz. ...
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş,  “Biz karşımızdaki ittifakın kimi aday göstereceğini ve hangi ...
 
Aydemir'den Taşer ve Meriç'e vefa
Milletvekili Aydemir, ‘“Yığın düşünmez, maruz kalır” diyen fikir deryası ...
‘Hisarları yıkılamayacak irade kalesiyiz’
Cumhur İttifakı'nın süper güç Türkiye'nin mimarı, dünyaya Türkçe bakışın ...
Aydemir İspir ve Pazaryolu’nda AK Kararlılığı paylaştı
Aydemir, ‘Dadaşlar Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı’na ve AK Parti’ye ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri