Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Eylül 2022 Pazartesi - 16:06

Aydın Jeotermal tarımsal üretimi değerlendirdi

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’a Jeotermal Destekli Domates Seralarını gezdirdi.

Aydın Jeotermal tarımsal üretimi değerlendirdi

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’a Jeotermal Destekli Domates Seralarını gezdirdi. Seralardaki üretim sürecini yerinde gören Prof. Dr. Kamil Aydın, “Belediyeciliğin sadece alt ve üstyapı çalışmalarından ibaret olmadığını göstermesi açısından bu seralar çok özel bir örnek ve çok kıymetli bir yatırımdır” dedi.
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş ve Aziziye İlçe Başkanı Murat Karadaş’la birlikte Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Domates Seralarını gezen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Başkan Muhammed Cevdet Orhan’dan bilgi aldı. MHP’li heyete seraların jeotermal enerjiyle ısıtıldığını ve en soğuk kış günlerinde bile domates üretiminin mümkün olduğu bilgisini veren Başkan Orhan, Erzurum’a bu yatırımı hem müteşebbisler için özel bir model, hem de vatandaşın ucuz domates tüketebilmesine imkân sağlamak için kazandırdıklarını ifade etti.
TÜRKİYE’NİN EN UCUZ DOMATESİ
Seralardaki üretim ve hasat sürecini yakından gören MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın, İl Başkanı Naim Karataş ve İlçe Başkanı Murat Karadaş, fidelerdeki salkım domatesleri büyük bir hayranlıkla inceledi. Konuklarına, termal enerjinin kullanılması suretiyle yapılan üretimin halka ucuz tüketim avantajı sunduğunu da anlatan Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Seralarımızda ürettiğimiz domateslerimiz şu anda Tarım Kredi Marketlerde 8,90 liradan satılıyor. Bu ürünün muadili, yani salkım domatesin kilosu piyasada 25-30 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Biz tamamen maliyetine üretim yaparak bu ürünü halkımıza çok daha ucuza ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
AYDIN’DAN GIDA BAĞIMSIZLIĞI VURGUSU
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın ise, seraları gezdikten sonra natürel salkım domatesin tadına bakmayı da ihmal etmedi. Aydın, seralarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
“Aziziye Belediyemizin müstesna bir tesisini ziyaret ettik. Gerçekten de Erzurum adına gurur verici. Malumunuz artık dünyadaki mücadele alanları yavaş yavaş soğuk savaş dönemlerinin de ötesinde gıda sektöründe yoğunlaşıyor. Maalesef bunu söylemek zorundayız, gıdada bağımsızlığını ilan edemeyen ülkeler büyük sıkıntı yaşayacak. Bunun öngörüsünü rahat bir şekilde gören Aziziye Belediye Başkanımız bu özel yatırımı yapmış. Savaş sonrası gıda krizi ortamında, hazır bölgemizin de bir jeotermal imkanı varken, böyle bir tesis kazandırmış Erzurum’a. Bunlar gurur verici şeyler. Tonlarca domates hasadı yapılması ve bunun Tarım Kredi Koperatifleri üzerinden ucuz maliyetlerle arz edilmesi sevindirici. Allah’a şükür ‘Erzurum’dan hiçbir şey olmaz’ mantığından kurtuluyoruz. Bu domatesle başladı, muhteşem bir tesis, gıda değeri çok yüksek diğer ürünlerle de devam edecek. Erzurum’a, bölgemize büyük katkılar sağlayacak bir tesis. Yani belediyecilik sadece altyapı, üstyapı, proje üretmek değil, halkımızın diğer alanlardaki en temel ihtiyaçlarına da cevap verebilmektir. Ben başkanımıza ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum.”

 

 
Aileler, bin 121 gündür nöbette
 
Akar: 'Kabul etmemiz mümkün değildir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da yılın ilk karı Kirişli’ye düştü
Erzurum’un İspir ve Çat ilçelerinde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.
Ağrı Dağı başlık taktı
5 bin 137 metre yüksekliğiyle "Türkiye'nin çatısı" olarak bilinen Ağrı ...
Yıldız gözlem evi sayısı 16’ya yükseldi
Listede İstanbul Anadolu kavağı ve Adalar, Antalya Sivridağ, Artvin Haitala ...
 
ESKİ Çakalok mezrasını içme suyuna kavuşturdu
Palandöken dağı eteklerinde bulunan Geçit Mahallesi Çakalok mezrasında içme suyu sevinci yaşandı.
Çat İslam Eserleri Müzesi, Bakanlığa tahsis edildi
Çat Belediyesi tarafından bir önceki dönem yaptırılan Çat İslam Eserleri ...
DAP BKİ’den yem bitkisi üretimine destek
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde ...
 
Doğu Anadolu Mutfağında erişte vakti
Kars’ta kış sofralarının vazgeçilmezlerinden olan ‘erişte’ imece usulüyle kesilmeye başlandı.
Anaların evlat nöbeti bin 115’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK’ya katılmak üzere HDP aracılığıyla kandırılarak ...
Muş'ta nöbetteki aile sayısı 40'a yükseldi
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri