Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Temmuz 2021 Cumartesi - 11:42

Aziziye’de milli coşku

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 102’nci yıldönümü dolayısıyla Ilıca’da da resmi tören düzenlendi.

Aziziye’de milli coşku

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 102’nci yıldönümü dolayısıyla Ilıca’da da resmi tören düzenlendi. Temsili bayrağın Atatürk Anıtı’na taşınmasıyla birlikte başlayan törende Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın yaptığı “Erzurum ve Atatürk” tarifi tören alanındakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Başkan Orhan, Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Erzurum’a gelişinin tesadüfi olmadığına dikkati çekerek, “Gazi Erzurum’u seçmiştir, çünkü Erzurum bu ülkenin muhkem bir kalesi, giriş kapısı, şeref, onur ve haysiyet levhasıdır” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 102’inci yıldönümü dolayısıyla ilk tören Aziziye ilçesinde düzenlendi. Ilıca’daki Şehitlik Parkı'nda düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Metin Baskın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, askeri ve mülki erkân ile gaziler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yaptı.

“3 TEMMUZ SIRADAN BİR GÜN DEĞİLDİR”

“23 Temmuz” denilince akıllara Erzurum Kongresi’nin geldiği gibi, 3 Temmuz denildiğinde ise, hafızalarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin canlandığını dile getiren Başkan Orhan, “Bu geliş ki; Cumhuriyet için toprağa atılan ilk tohum, milli kurtuluşumuza açılan ilk kapı ve ilelebet baki kalacak olan bağımsızlığımızın ilk adımıdır. 3 Temmuz; kahraman bir milleti ayağa kaldıran, şahlandıran ve karanlıkları yırtarak ufku aydınlatan yeni bir günün doğumudur. 3 Temmuz; Ilıca’dır. 3 Temmuz Erzurum’dur. 3 Temmuz Sivas’tır, Ankara’dır, Ege’dir, Marmara’dır. 3 Temmuz; doğusuyla-batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle Anadolu’nun tapu mührüdür, övünç madalyasıdır, kıvanç vesikasıdır. Ve 3 Temmuz; Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bu kutlu beldede, yani Ilıca’mızda gözyaşlarına boğulduğu ve ‘Bu Milletle Neler Yapılmaz ki!’ diyerek, yedi düvele birden meydan okuduğu günün adıdır” dedi.

MİLLİ MÜCADELE ERZURUM’DAN BAŞLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün 102 yıl önce Erzurum’a gelişinin bir tesadüf olmadığının altını çizen Başkan Orhan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum’u seçmiştir, çünkü Erzurum Anadolu’nun önsözüdür. Çünkü Erzurum bu ülkenin muhkem bir kalesi, giriş kapısı, şeref, onur ve haysiyet levhasıdır. Erzurum şehitler yurdudur, şüheda otağıdır. Erzurum kutlu ve bir o kadar mübarek beldedir. Erzurum candır, Erzurum canandır. Ve Erzurumlu her bir Dadaş; vatanı için, bayrağı ve milleti için ölüme gardaştır, şehadete yoldaştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi Erzurum’dan başlatmış olmasının altında yatan sır da işte budur” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Erzurum’da çevresine bakan herkesin tabyalar ve kaleler göreceğini belirten Başkan Orhan, “Bu şehir tabyalar şehridir, kal’alar şehridir, gazalar şehridir. Bu şehir cehd edenlerin, cihad edenlerin ve mücahidlerin şehridir. O yüzden Cumhuriyet’in ilan ediliş tarihi olan 29 Ekim 1923’ün arka planında ve tarihin derin hafızasında 3 Temmuz vardır, 23 Temmuz vardır, Ilıca ve dolayısıyla da Erzurum vardır” diye konuştu.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

“3 Temmuz’da Erzurum’a gelişi ve ardından 23 Temmuz’da Erzurum Kongresi’ni toplayışı ile Cumhuriyet’in kuruluşuna giden yolda önemli bir adım atmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aslında bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu da resmetmiştir” diyen Başkan Orhan, konuşmasına şöyle devam etti:“O millet ki; yokluğa, yoksulluğa ve her türlü çaresizliğe rağmen vatanı için canından geçmeyi canına minnet saymış, bağımsızlık yolunda Gazi’yi bir an olsun yalnız bırakmamıştır. İşte bu milli birlik ve beraberlik yürüyüşüyle toplanan Erzurum Kongresi, milletin sarsılmaz iman ve inancını ortaya koymuştur. Erzurum Kongresi’nde alınan kararlar, necip milletimizi şahlandıran birer manifestoya dönüşmüş ve bu kararlar ışığında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol imar ve de inşa edilmiştir. İşte bu bağlamda bizlere düşen en büyük sorumluluk; millet olma bilincinden uzaklaşmamak, Cumhuriyet’in temel değerlerinden taviz vermemek; milli ve manevi zenginliklerimize sahip çıkıp korumak; ilaveten tarihi geçmişimizi ve birikimimizi emsalsiz bir tecrübe olarak mutlaka değerlendirmek olmalıdır.”

 
Giresunspor Erzurum kampında
 
Kadıoğlu’ndan ‘Geçmiş Zaman Karalamaları’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye Yayla yollarında hummalı çalışma
Yakutiye Belediyesi ekipleri hızla başlattığı yaz sezonu çalışmalarını ...
Orman yangını söndürüldü, soğutma başladı
Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını söndürülürken, soğutma çalışmalarının ...
Erzincan’da milli coşku
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 102. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
 
Aşkale'nin altyapısı güncelleştiriliyor
Aşkale'de Atık su tesislerine yeniden start verildi.
 Kaymakam Dertlioğlu Horasanlıları aşıya davet etti
Horasan Kaymakamı Burak Dertlioğlu Horasan Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce ...
 Vali Memiş Karayazı’da esnafı ziyaret etti
Vali Okay Memiş, Karayazı ilçesindeki esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını ...
 
Ilıca Termal Tesisleri, 1 Temmuz’a hazır
Aziziye ilçesinde bulunan Ilıca Termal Tesisleri, kapılarını 1 Temmuz’da yeniden açıyor.
AZO Başkanı Karaman kuraklığa dikkat çekti
Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı Erzurum’da ekili araziler susuzluktan ...
21 yıl sonra Oltu'da buluştular
Oltu Sağlık Meslek Lisesi mezunları 21 yıl sonra bir araya gelerek hasret ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri