Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Pülümür Çayı can aldı
Pülümür Çayı can aldı
Yaban keçisi avladı: 650 bin lira ceza ödedi
Yaban keçisi avladı: 650 bin lira ceza ödedi
Bingöl'deki orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'deki orman yangını kontrol altına alındı
Doğu Anadolu Doğa Harikaları – 24 Kura Nehri
Doğu Anadolu Doğa Harikaları – 24 Kura Nehri
Önce alan alana, şimdi satan satana
Önce alan alana, şimdi satan satana
HABERLER>EKONOMİ
22 Ağustos 2025 Cuma - 03:55

Bolat: 'Türkiye, en güçlü ve güvenilir lojistik merkez'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Lojistik Üssü’ne yaptığı ziyaretin ardından "Türkiye, Asya-Avrupa koridorunda en güçlü ve güvenilir lojistik ve tedarik merkezi haline gelmiştir" dedi.

Bolat:  Türkiye, en güçlü ve güvenilir lojistik merkez

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Lojistik Üssü’ne yaptığı ziyaretin ardından "Türkiye, Asya-Avrupa koridorunda en güçlü ve güvenilir lojistik ve tedarik merkezi haline gelmiştir" dedi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Lojistik Üssü’nü ziyaret etti ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Türkiye’nin stratejik konumuna işaret eden Bakan Bolat, "Türkiye’nin küresel ticaret bağlantısı ve çok taraflı ulaştırma politikası açısından merkezi öneme sahip olan Ankara Lojistik Üssü, Orta Koridor ve Kalkınma Yolu bağlantısı üzerinde yer alması ve ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı konumunda bulunması nedeniyle lojistik açıdan büyük bir öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.
Ulusal ve uluslararası nakliyecilik açısından önemli bir altyapıya sahip olan ve küresel ulaşım ağıyla güçlü bir entegrasyona sahip olan Lojistik Üssün, ihracatçılara ve firmalara önemli fırsatlar sunduğuna dikkati çeken Bolat, "Türkiye’de üretilen ve küresel pazara sunulan ürünlerin ihracatında ve taşınmasındaki konumu ile ticaretimize önemli bir katkı sağlayan Lojistik Üs, ülkemizin bir ticaret merkezi olma hedefleriyle de uyumlu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

"Ülkemiz, lojistik ve taşımacılık hizmetleri sektöründe de Pazar payını artırmaya devam etmektedir"
Bakan Bolat, ‘Türkiye Yüzyılını Ticaretin Yüzyılı yapma’ vizyonları doğrultusunda ülkenin küresel ticaretteki payını her geçen gün artırmaya devam ettiğini anlatarak, "Ülkemiz, aynı zamanda lojistik ve taşımacılık hizmetleri sektöründe de Pazar payını artırmaya devam etmektedir. Lojistik hizmet ihracatında yüzde 2,5 pay ve 40 milyar dolar ihracatla dünyada 10’uncu sırada bulunan ülkemizin konumunu daha da güçlendirecek yeni adımları sektörümüzün temsilcileri ile değerlendirerek yeni yol haritamızı oluşturmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
"Sektörlerimizle yakın iş birliği içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz"
Bakan Bolat, lojistik ve taşımacılık hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren firmaları desteklemeye devam edeceklerini aktararak, "Hükümet olarak, hem Orta Koridor hem de Kalkınma Yolu Projesi başta olmak üzere, bölgesel ve küresel bağlantımızı daha da güçlendirecek stratejik adımlar atmaya devam ederken, sektörlerimizle yakın iş birliği içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

 
En büyük doğal gaz keşfinin 5’inci yılı
 
Tunç’tan Liyakat Esaslı Bir Kariyer Sistemi vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En büyük doğal gaz keşfinin 5’inci yılı
Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi, 5 yıl önce bugün (21 Ağustos) ...
Erzurum 6.Türkiye Kooperatifler Fuarında geri sayım
Türkiye’deki üretici kooperatifleri ve kadın girişimciler, 6. Türkiye ...
Erzurum 7 ayda 201 marka çıkardı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - İlden Ocak ayında 22, Şubat ayında ...
 
Erzurum patentte farkını korudu
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2025 Temmuz ayında 12, ...
Erzurum Faydalı Modelde 20’inci sıraya indi
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın Ocak ayında 1, ...
Bayraktar enerji üretim verilerini açıkladı
Temmuz ayında Türkiye genelindeki sahalarda toplam petrol üretimi 4 milyon ...
 
23 yılda 369 OSB, 51 Endüstri Bölgesi
Kacır, 'Ülkemizi daha güçlü ve daha müreffeh konuma taşırken her bir şehrimize ...
Selçuk Bayraktar Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu
2024'ün vergi rekortmenleri listesi belli oldu. Türkiye'nin 2024 yılına ...
ETB’de dijital dönüşüm
Erzurum Ticaret Borsası, üyelerine sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Fırtınanın Bardaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri