Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vatandaş ihbar etti, çeteler çökertildi
Vatandaş ihbar etti, çeteler çökertildi
Destici: 'Siz kim, Türk'ün kadim töresi kim?'
Destici: 'Siz kim, Türk'ün kadim töresi kim?'
Erzurum Koordinasyon Kurulu toplandı
Erzurum Koordinasyon Kurulu toplandı
ETÜ projesine TÜBİTAK 1001 desteği
ETÜ projesine TÜBİTAK 1001 desteği
ATANİV Bilimsel Araştırma Faaliyetlerinde zirvede
ATANİV Bilimsel Araştırma Faaliyetlerinde zirvede
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Ocak 2026 Perşembe - 15:31

Bölgenin en büyük Kütüphanesinde geri sayım

Göreve geldiğinde "Malatya’yı kütüphaneler şehri yapacağız" diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bölgenin en büyük kütüphanesinde sona yaklaştıklarını söyledi.

Bölgenin en büyük Kütüphanesinde geri sayım

Göreve geldiğinde "Malatya’yı kütüphaneler şehri yapacağız" diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bölgenin en büyük kütüphanesinde sona yaklaştıklarını söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, belediye binası içinde toplam 6 bin 400 metrekare alanda yapımı devam eden bölgenin en büyük kütüphanesinde incelemede bulunarak basın mensuplarına açıklama yaptı. Başkan Er, bu kütüphanenin bayram sonrasında hizmete girmesini planladıklarını söyledi.
Bu projenin Malatya’nın eğitim, kültür, sosyal yaşamına yön vereceğini söyleyen Başkan Sami Er, "Göreve geldiğimiz günden beri Malatya’nın kütüphane ve spor şehri olacağını söyledik. Şu anda Malatya’nın birçok yerinde spor tesisleri ve kütüphaneler yapılıyor. Burası toplamda 6 bin 400 metrekare alanda inşa ediliyor. Kütüphanemiz, 7/24 çalışacak. Malatya’mızın gençleri burada keyifle ders çalışacak. Aileler rahatlıkla çocuklarını buraya gönderebilecek. Biz; şeffaf, hesap verebilir ve adil olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir şeyi gizlemiyoruz; meclisimizin ve halkımızın bilgisine sunuyoruz. Malatya'nın her kuruşunu sonuna kadar takip ediyorum. Kütüphane 285 milyona mal oldu. Sadece gördüğünüz inşaat değil, mobilyalar başta olmak üzere kaliteli malzeme seçtik. Bilgisayar malzemeleri, turnikesi ve yazılımıyla anahtar teslim olacak. Burada mevcut personelimiz var. İhtiyaç duyulduğunda uzman personellerde burada görevlendirilecek. Öğrencilerimiz ders çalışırken amfide üniversite ortamı yaşayacak. Sadece ders çalışma alanı değil, mini seminer salonlarımız, bilgisayar odalarımız olacak" dedi.

"Burası bölgemizin en büyük kütüphanesi olacak"
Kütüphane kapasitesi hakkında da bilgi veren Başkan Er, "Burada aynı anda 815 kişi bulunabilecek. Yaklaşık 260 metrekarelik kafesi olacak. Gençlerimiz burada çok disiplinli bir ortamda çalışabilecek. Burası bölgemizin en büyük kütüphanesi olacak. Binamızda depremden kaynaklı herhangi bir sıkıntı yok ancak eski bina olduğu için performans analizi burasının güçlendirmesi gerektiğini gösterdi. Binanın tamamı değil, sadece kütüphanenin yapıldığı alan güçlendirildi" şeklinde konuştu.

"Malatya’da 40 civarında spor tesisi ve gençlik merkezi yükseliyor"
Kütüphanenin belediye hizmet binasından tamamen bağımsız çalışacağını ifade eden Başkan Er, "Burası tamamen bağımsız çalışacak. Hafta sonu belediye çalışmasa da kütüphanemiz 7/24 hizmet verecek. Burada ciddi bir emek var. Başta Gençlik, Spor Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malatya’da 40 civarında spor tesisi ve gençlik merkezi yükseliyor. Tam 2,5 milyar değerinde projeler yaptık ve inşaatları şu anda devam ediyor. Bu kütüphanemizin bayram sonrasında tamamlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

 
2025'in en hızlı rüzgarı Bayburt'ta esti
 
Çatıdan düşen kar otomobilleri hurdaya çevirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de Camiler Ramazan ayına hazırlanıyor
Palandöken Belediyesi tarafından camilerde başlatılan temizlik çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Ev Hanımları Dil ve Edebiyat Konağı'nda buluştu
Erzurumlu ev hanımları, Büyükşehir Belediyesi Dil ve Edebiyat Konağı'nda ...
Gündüz Gazze gerçeğine dikkat çekti
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi İrfan Meclisi'nin ...
 
Medya Sanat Evi Lera'yı sahneleyecek
Erzurum’un kültür ve sanat rotasındaki en önemli duraklardan biri olan ...
Yüzyılın soykırımı ilk kez kayda geçirildi
Gazeteci Orhan Turan, İsrail’in Gazze’ye yönelik 2 yıl süren soykırımın ...
Dr. Yavuz'dan 'Madalyonun Sırrı'
Nörolog Dr. Mehmet Yavuz’un ilk romanı "Madalyonun Sırrı", okurlarla buluştu. ...
 
Kazım Karabekir'e vefa
Kars’ın kurtarıcısı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün ...
Kar üstünde cirit heyecanı
Aşkale ilçesinde cirit heyecanı yaşandı.
 ER-VAK'tan Ahlat'a vefa çağrısı
Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel "Ahlat Kitabeleri" eseriyle ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Meselenin Meselesi
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri