Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 05:08

Bozkurt Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında 3. oldu

 Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması”nın Türkiye finali Ordu’da yapıldı.

Bozkurt Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında 3. oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması”nın Türkiye finali Ordu’da yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu imam hatip liseleri ile imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Türkiye finalinde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Elbette ezanlarımız dinmeyecek ve en güzel şekilde okunacak” dedi.

Vali Sonel şöyle devam etti:“İstanbul’da, üniversite yıllarında okurken bir yanda Süleymaniye Cami, bir yanda Beyazıt Cami, biraz ileride Fatih Cami, Sultan Ahmet Camii yükselen ezanları dinlerdik. Ezanlar öyle bir okunurdu ki içimize bir huzur gelirdi.. Burada da değerli arkadaşlarımızın güzel sesleri ile ezanlarımızı dinleteceğiz.. Bu ülke, bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu topraklar uğruna canını seve seve feda eden nice kahramanlar var. Şehitlerimize sizlerin huzurunda bir kez daha rahmet diliyoruz. Kahraman gazilerimiz var. Tüm tedavi gören gazilerimize de buradan dualarımızı gönderiyoruz”

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul ise konuşmasında 30 yılı aşkın süredir bu yarışmaların tertip edildiğini ifade etti.

Erkul, ”Bugün Ordu’da Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasının Türkiye Finalini icra ediyoruz. Genel Müdürlük olarak Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasını Ordu’da planladık. Burada finallere kalan 20 öğrencimiz Allah’ın izniyle ezan sesleriyle adeta gönüllerimizi fethedecekler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun tanıtım filmi yer aldı. Program, Ortaokul ve lise kategorilerinde çeşitli illerden katılan 20 öğrencinin ezan okuma yarışması ile devam etti.

Ordu’da yapılan Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali’nin ortaokullar dalında; birinciliği İstanbul-Sancaktepe Musa Efendi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İsmail Berat Ağcakaya, ikinciliği Antalya-Kumluca Bayram Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Ali Akca, üçüncülüğü ise Erzurum Palandöken 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yahya Bozkurt aldı.

Liseler dalında yapılan yarışmada; birinciliği Konya-Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Taşkıran, ikinciliği İstanbul-Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Adaş, üçüncülüğü ise Samsun-Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk kazandı.

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve hediyeleri, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul tarafından verildi.

Yarışmada görev alan Seçisi Jüri üyelerine, yarışmaya katılan öğrencilerin okul müdürlerine ve öğretmenlerine de Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Zaimoğlu tarafından yarışmanın anısına çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Zaimoğlu, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Altınordu Müftüsü Abdullah Söylemez, Seçici Jüri Üyeleri TRT Sanatçısı Ömer Faruk Güney, Diyanet İşleri Başkanlığı Koro Şefi Ali Osman Karaca, Büyük Çamlıca Cami İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu, Ayasofya Camii Müezzini Mehmet Hadi Duran, Emirgan Hamid-i Evvel Camii İmam Hatibi Aziz Mahmud Hardal, finale katılan öğrencilerin okul müdürleri, rehber öğretmenleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 
Erzurum Ülkede 13, Bölgede 7’inci sırada
 
Kentle bütünleşen üniversite etkinlikleri başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Deneyap sınavı yapılacak
Erzurum’da Deneyap atölyelerinde eğitim almaya hak kazanan öğrencileri ...
ATAUNİ’den Bozok Üniversitesiyle işbirliği
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Atatürk Üniversitesi ...
46 yıl sonra yeniden buluştular
Atatürk Üniversitesin ilk fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültesinin ...
 
Yakutiye AL bilim fuarı gerçekleştirdi
Yakutiye Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik ...
ATAUNİ ve TÜBİTAK’tan Savunma sanayi iş birliği
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayi ...
62 yaşında Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu
Erzurum’da öğretmenlikten emekli olduktan sonra çıkarılan aftan yararlanarak ...
 
Rektör Çomaklı, Sıtkı Alp ile bir araya geldi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bir dizi gezi ve ...
Açıköğretim sisteminin 40.yılı
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Atatürk ...
Tıp fakültesinde önlük giyme heyecanı yaşandı
Covid-19 pandemisi nedeniyle en son 2019’da yapılan Atatürk Üniversitesi ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri