Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>GUNCEL
8 Mayıs 2019 Çarşamba - 00:30

“Çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptıklarını belirterek, YSK tarafından verilen İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararının Türkiye için hayırlısı olması temennisinde bulunduklarını söyledi.

“Çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptıklarını belirterek, YSK tarafından verilen İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararının Türkiye için hayırlısı olması temennisinde bulunduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran 2019 tarihine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın görev yapacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararının ardından 23 Haziran tarihine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın süreci götüreceğini ve görevine de başladığını söyledi.

YSK’nın İstanbul kararı sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Erdoğan, “Hem Ramazanını kutladım hem de verilen bu kararın ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulunduk” dedi.

MHP ile İstanbul’da ortak bir miting yapılıp yapılmayacağı konusunda bir görüşmenin henüz yapılmadığını belirten Erdoğan, “Bu arada bir araya gelip bu süreci değerlendirmemiz İstanbul için çok çok faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’da Binali Yıldırım’ın yerine başka bir ismin aday olma ihtimali var mıdır?” sorusunu cevaplayan Erdoğan, “Bu soruları soranlar seçim kanunlarını hiç bilmiyorlar. Hiç bilmediklerinden dolayı bu tür yollara başvuruyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. İstanbul’daki bu seçimin adayları bellidir. Bizim adayımız da Binali Yıldırım’dır” dedi.

İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaları değerlendiren Erdoğan, “Çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir. Daha geçenlerde kardeşini gönderdik. Aileyi gönderdik, Mehmet gitti” açıklamasında bulundu.

ABD ve AB’den Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü faaliyetlerini durdurma çağrısına yönelik Erdoğan, “Şu anda kendi programımızı kendimiz uygulamaya devam ediyoruz, aynen devam ederiz. Bir yerler nasıl talimat veriyor, nasıl bakıyor, nasıl değerlendiriyor böyle bir şey bizim değerlendirmelerimizin içinde değil. Özellikle de Doğu Akdeniz’de, Güneydoğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs’taki soydaşlarımızın hakları neyse bu haklarını orada garantör bir ülke olarak aramanın gayreti içerisindeyiz ve o sularda çıkacak olan bütün imkanlardan Kıbrıs’ın tüm halkı, Güney’de de, Kuzey’de de eşit miktarda hak sahibidirler ve bu eşit miktardaki haklarını korumak için Kuzey Kıbrıs’taki soydaşlarımızın hakkının aranması mücadelesini veriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

 
Erdoğan: “Tek derdimiz ülkemizdir”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Herkes işini yapacak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gurur ve hüznü bir arada yaşadılar
Şehit Aktepe, Şehit Kır ve Şehit Gezer’in ailelerine Devlet Övünç Madalyası ...
ETÜ’den Van açılımı
DoubleTreeBy Hilton Otel’inde 22 üniversitenin katıldığı tanıtım etkinliğinde ...
Büyükşehir Ramazan’a hazır
Şehrin muhtelif noktalarında kurulacak iftar çadırlarıyla binlerce kişiyi ...
 
Aydemir: ‘Basın, milli irade hassasiyetinin odağıdır’
Milletvekili Aydemir, basının milli irade vicdan ve irfanını temsil ettiğini, ...
İstismar ve şiddete hayır!
Oltulu kadınlar “Çocuk İstismarı ve Kadına Şiddete Hayır” konusuna dikkat ...
Memiş’ten Basın Özgürlüğü günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Tren turizminde Doğu Ekspresi ilhamı
Kars – Erzurum güzergahından Batı’ya, İstanbul’dan Erzurum ve Kars’a ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs mesajı
Erdoğan, “Emekçilerimizin demokratik yollarla dile getirdiği tüm taleplerini ...
ASİMDER’den Portekiz Parlamentosuna tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri