Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AFAD zamanla yarıştı
AFAD zamanla yarıştı
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
HABERLER>EKONOMİ
5 Haziran 2017 Pazartesi - 14:04

DAP'ta Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi açılımı

DAP İdaresi adına Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından yürütülen Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’nin önemli bileşenlerinden biri olan Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor

DAP ta Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi açılımı

DAP İdaresi adına Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından yürütülen Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’nin önemli bileşenlerinden biri olan Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

22 Mayıs’ta Ardahan Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen ve “Bölgesel TTO Kurulması” gündemiyle toplanan ÜNİDAP toplantısında, rektörlerin önerisiyle, konuya hakim akademisyenlerin katılımıyla başka bir toplantı yapılması kararı alınmıştı.

DAP İdaresi’nin daveti üzerine 2 Haziran’da DAP İdaresi Konferans Salonunda, konuyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Bölge üniversitelerinin Rektör Yardımcıları, Teknokent Genel Müdürleri, TTO ve KÜSİ Koordinatörleri ve ilgili temsilcilerden oluşan öğretim görevlileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi kurulmasının öneminden bahseden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Bölge adına yenilikçi adımların atılmasına vesile olan toplantıya gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini ifade etti.

‘Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’yle Bölge illerinde sanayinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit ederek, gelişim stratejilerinin oluşturulmasını amaçladıklarını dile getiren Başkan Demir, ÜNİDAP’ın bölgede bulunan üniversiteleri bir araya getiren önemli bir yapı olduğunu söyledi. Başkan Demir, katılımcılara, “Amacımız, TTO’ların karşılaşmış oldukları sıkıntıları yeni oluşturulacak Bölgesel TTO ile bertaraf etmektir” dedi.

Üniversitelerin eğitim ve araştırma görevlerinin yanında akademik bilginin ticarileştirilmesi ve üretime aktarılması gibi bir misyonu bulunduğuna da işaret eden Başkan Demir, konuşmasında şunları kaydetti:

“Üniversite- sanayi işbirliğinin geliştirilmesinde teknoloji transfer ofisleri kolaylaştırıcı bir ara yüz fonksiyonu gösteren mekanizmalardır. DAP Bölgesindeki sanayi altyapısının varlığı da yine sizin tarafınızdan bilinen bir konu. Mevcut TTO yapısının devam ettirilmesi noktasında bazı sıkıntılar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. TTGV’nin bölgede yaptığı analizler var. Bu tespitler yapılırken, DAP İdaresi olarak, bölgesel düzeyde bir Teknoloji Transfer Ofisinin kurulması ve buna bağlı ofislerin oluşturulması noktasında sizlerin de görüşlerini alarak bir model oluşturmak istiyoruz. Amacımız, TTO’ların karşılaşmış oldukları sıkıntıları yeni oluşturulacak Bölgesel TTO ile bertaraf etmektir. Mevcut teknoloji transfer ofisleri ile işbirliği içinde çalışacak ve tüm bölge üniversitelerimize hizmet verebilecek bir Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi kurulmasının sanayi gelişiminde önemli katkıları olacağını düşünmekteyiz. Bu sadece bir fikir aşamasıdır, çalışılması lazım. Bunun olmaması için de bir neden yok. Bölgesel TTO’nun cari giderlerini karşılayan, özellikle uzmanlaşmış insan kaynaklarının sürekliliğini sağlama adına DAP İdaresi burada bir görev alabilir diye düşünüyorum. Bu nasıl bir yapı olmalıdır? Hangi modelle çalışılmalıdır? Bunları konuşmak, sizlerin görüşlerinizden yararlanarak bir modellenme çalışması yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi modelinin başarılı bir örnek olmasını diliyorum.”

Başkan Adnan Demir’in açılış konuşmasının ardından, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Proje Danışmanı Mahmut Kiper ve TTGV Koordinatörü İhsan Karataylı katılımcılara ‘Dünyada ve Türkiye’de Üniversite Sanayi İşbirliği ve bu kapsamda Teknoparklar ve Teknoloji Transfer Ofisleri’ konulu bir sunum gerçekleştirdiler. Sunumda bu kapsamda yürütülecek faaliyetler ve yöntem hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra, toplantıya katılan akademisyenler tarafından mevcut olan bilginin üretime aktarılması ve Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi modeli hakkında görüş ve önerileri dile getirildi.

Toplantının sonunda, Bölgesel TTO için için modelleme çalışmasının yapılması için yeniden toplanma kararı alındı.

 
Orhan'dan yatırımcılara davet
 
Ağrı’da terör operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİM Mayıs ayı Erzurum verilerini açıkladı
MAHMUT AKDAĞ-Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) mayıs ayı ihracat değerlerini açıkladı.
Erzurum dış ticarette rekor kırdı
MAHMUT AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2017 Ocak-Nisan dönemi dış ticaret verilerini ...
258 genç çiftçiye destek
Kırsalda tarımın sürdürülebilirliğini sağlamak için 2 yıldır uygulamaya ...
 
Hisarcıklıoğlu’ndan yerli otomobil açıklaması
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada 2019’a kadar Türkiye’nin ...
Ortaören ve Çakmak göletleri hizmette
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı ...
Erzurum için 72 yatırım önerisi
KUDAKA, bölgenin uygun yatırım alanlarını araştırdı.
 
DAİB URGE sürecinde yeni konsept
DAİB, yeni bir URGE için daha düğmeye bastı.
Erzurum’a teşvikli yatırımda rekor düzey
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da nisan ayında 4’ü bölgesel, 3’ü genel toplam 7, ...
Erzurum’daki canlı hayvan pazarı kapatıldı
Erzurum’da merkez Kombina Caddesi üzerinde uzun yıllardır faaliyette olan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri