Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 16:04

DAYTAM, akredite edildi

Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından verilen OECD İyi Laboratuvar Uygulamaları-İLU (Good Laboratory Practices-GLP) Uygunluk Beyanını almaya hak kazandı.

DAYTAM, akredite edildi

Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından verilen OECD İyi Laboratuvar Uygulamaları-İLU (Good Laboratory Practices-GLP) Uygunluk Beyanını almaya hak kazandı.

4 Yıl Süreyle Akredite Edildi

Yaklaşık iki yıl önce başlatılan çalışmaların 03.08.2022 tarihinde başarıyla tamamlanmasıyla akreditasyon sertifikasına sahip olan DAYTAM, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 11. Kalkınma Planında önemli bir yeri olan ülkemizin ilaç ve tıbbi cihaz sektöründeki rekabetçi yaklaşımına daha fazla katkı sunmayı sürdürecek.

Ülkemizde OECD İLU sertifikasına sahip çok kısıtlı sayıda laboratuvarın bulunmasının ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe dışa bağımlılığı beraberinde getirdiğini, bunun önüne geçebilmenin ise ilaç ve tıbbi cihazların klinik öncesi Ar-Ge çalışmalarının yürütüleceği uluslararası tescilli akreditasyon standardı olan OECD İyi Laboratuvar Uygulamaları (OECD İLU) sertifikasına sahip laboratuvarların çoğalmasıyla ancak mümkün olacağına vurgu yapan DAYTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Kılıç, altyapısı oldukça güçlü olan ve nitelikli bilim insanları ile başarılı çalışmaların altına imza atan DAYTAM’ın böylesine kritik ve stratejik öneme sahip bir merkez haline dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 4 yıl süreyle akredite edilen merkezin, ülkemizde OECD İLU Uygunluk Beyanını alan kurumlar arasında 8, kamu kurumları arasında ise alanında ilk olduğuna dikkat çeken Kılıç, ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne yönelik olarak fiziksel-kimyasal testler noktasında hizmet verecek olan DAYTAM’da OECD İLU kapsamında yapılacak çalışmalar ve analiz raporları; ABD, Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık ve Fransa dâhil olmak üzere OECD üyesi toplam 38 ülkede geçerli olacağını sözlerine ekledi.

Ülkemiz ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe dışa bağımlılığını azaltacak ve ilgili sektörün yurt dışı ihracatta yaşadığı problemlerin aşılmasında DAYTAM İLU laboratuvarlarının katkı sağlayacağını aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise: “Ar-Ge ve analiz merkezi olarak, risk bazlı çalışma ve kalite sistemimiz sayesinde uzun ve yorucu bir çalışma süreci sonucunda OECD İLU Uygunluk Beyanı belgemizi aldığımızı üniversitemiz ve şehrimizle paylaşmaktan onur duyuyoruz. DAYTAM’ın akredite olmasıyla birlikte; analizlerimizde üretilen verilerin kalitesi, veri bütünlüğü ve geçerliliği uluslararası düzeyde onaylanmış oldu. Bu başarımızla birlikte, ülkemiz adına büyük ve önemli bir adım atmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından üniversitenin vermiş olduğu eğitimin tamamının akredite edildiğini ardından ise Türkiye’nin sayılı araştırma üniversiteleri arasında girerek önemli bir başarının altına imza attıklarını belirten Rektör Çomaklı, akredite belgeleri arasına bir yenisini daha eklemenin gururu içinde olduklarını söyleyerek: “OECD İLU Uygunluk Beyanı için çalıştığımız bu süreçte; sürdürülebilir bir sistem kurmanın ve doğru iş birlikçileri belirlemenin her şeyden önemli olduğunu bir defa daha görmüş olduk. Hem kamu kurumları hem de özel sektör temsilcileri ile kurduğumuz iş birliği ağını genişleterek ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik geniş çaplı araştırmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda başta DAYTAM ekibi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor akredite sürecinin üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 
GSB yurtları güncelleştiriliyor
 
İnşaat maliyet endeksi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum gün batımında bir başka güzel
Erzurum’da günbatımıyla beraber gökyüzünü kızıla boyayan güneşin görüntüsü büyüledi.
Büyükşehir asfaltta da rekora ulaştı
Büyükşehir Belediyesi her alanda olduğu gibi asfaltta da rekora koşuyor.
Yanık: 'Biraz daha dişimizi sıkacağız'
Yanık, “Türkiye’nin sınır ötesi harekatında bir terör devleti kurulmasına ...
 
‘Kadına El Kal-Ka-Maz’
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında “Kadına El Kal-Ka-Maz” sloganıyla ...
Koruyucu ailelere bağımlılık farkındalık eğitimi
Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH ) il Müdürlüğünce koruyucu ailelere yönelik ...
Büyükşehir’den merhamet yaklaşımı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 68 noktaya Kedi Evi kurdu.
 
ASHM saha ziyaretlerine yoğunlaştı
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş ve Aile Sosyal Destek Programı ...
Maymun çiçeği 6 kıtaya yayıldı
Koronavirüs salgınından sonra dünya maymun çiçeği hastalığıyla karşı karşıya ...
Büyükşehir altyapıya yoğunlaştı
Büyükşehir Belediyesi altyapı hizmetlerinde de il genelinde arı gibi çalışıyor. ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri