Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>ASAYİŞ
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 04:37

Doğu Anadolu Belediyeleri seferber oldu

Erzurum’dan Elazığ’a Doğu Anadolu Bölgesi illeri belediyeleri, Antalya’da meydana gelen orman yangılarına müdahale ve yangınzelere yardım konusunda seferber oldu.

Doğu Anadolu Belediyeleri seferber oldu

Erzurum’dan Elazığ’a Doğu Anadolu Bölgesi illeri belediyeleri, Antalya’da meydana gelen orman yangılarına müdahale ve yangınzelere yardım konusunda seferber oldu.

ELAZIĞ BELEDİYESİ İTFAİYESİNDEN MANAVGAT’A DESTEK
Elazığ Belediyesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınları nedeniyle 2 araç ve 8 personelle söndürme çalışmalarına destek verecek.
Elazığ Belediyesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangını nedeniyle Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini, yangın söndürme çalışmalarına destek vermesi amacıyla afet bölgesine sevk etti. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla teyakkuza geçen İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2 araç ve 8 personelle yangın soğutma çalışmalarına destek verecek.
Ülkenin turizm cenneti Antalya’da ve eş zamanlı olarak Muğla, Adana, Osmaniye, Mersin, Kocaeli, Kayseri ve Kütahya’da çıkan orman yangınlarını, üzüntüyle takip ettiklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Devletimiz, yaraları sarmak adına bütün gücünü seferber etti. Bizler millet olarak acıda ve sevinçte birbirimize kenetlenmeyi güçlü bir şekilde ortaya koyabilen bir milletiz. Yangının çıktığı ilk andan itibaren yaşanan bütün olumsuzlukları tüm ülke olarak teessürle takip ediyoruz. Bizler benzer acıları yaşamış bir il olarak gerekli mercilerle hızlı bir şekilde iletişime geçtik ve Elazığ Belediyesi olarak araç-gereç, ekipman, barınma ve gıda yardımları için teyakkuzda olduğumuzu belirttik. Ciğerlerimizi yakan bu yangın inşallah en kısa sürede kontrol altına alınır. Yangında hayatını kaybeden kardeşlerime bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize ise başsağlığı diliyorum” dedi.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ANTALYA'DAKİ YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Van Büyükşehir Belediyesi, Antalya'da devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek için araç ve personel gönderdi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla Antalya'da süren orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek için görevlendirilen 4 araç ve 15 personel yola çıktı. İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 3 itfaiye aracı ve 13 personel, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı 1 su tankeri ve 2 personelden oluşan 4 araç ve 15 kişilik ekip, Antalya'da yapılacak görevlendirmenin ardından belirlenen noktalarda yangın söndürme çalışmalarına katılacak.

Akşam saatlerinde Tuşba ilçesinde bulunan İtfaiye Daire Başkanlığı Kampüsünde çıkış yapan itfaiye ve VASKİ personelleri, arkadaşlarıyla tek tek vedalaştı. Yangın bölgesinde görev alacak olan arkadaşlarının arkasından itfaiye hortumuyla su döken meslektaşları, kazasız bir şekilde gidip dönmeleri için dua etti.

Akdeniz Bölgesi'nde etkili olan orman yangınlarının söndürülmesi için 7/24 göreve hazır olduklarını belirten Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Abdülillah Arvas, “Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimizin talimatları doğrultusunda 4 araç ve 15 personelle bugün kentten çıkış yapacağız. Oradaki meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza yardımcı olmak için gidiyoruz. Genel anlamda tecrübeli personelimizi belirledik. İnşallah faydalı olacağız. Şimdiden göreve giden personelimize teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun” diye konuştu.

ERZİNCAN’DAN, AKDENİZ’DEKİ ORMAN YANGINIYLA MÜCADELEYE DESTEK

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangının söndürme çalışmalarına katkı sağlamak için 6 personel ve 2 araçla yola çıktı.

Türkiye'nin güneyinde çıkan orman yangınlarını söndürmek için ekipler, yoğun bir çaba sarf etti. Ülkenin dört bir yanından da yangının hızla söndürülmesi için ekipler yönlendirildi. Antalya’nın Manavgat ilçesinde de 28 Temmuz'da farklı noktalarda çıkan ve rüzgârında etkisiyle yayılan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de katılıyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bugün gelen çağrı üzerine hazırlanan, Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 6 personel, 2 araçtan oluşan yardım ekibi afet bölgesine gönderildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürü Sami Karakaş; “Belediyemizden yangın söndürme aracı ve su tankeri yangın yerinde çalışmalara katılmak için yola çıkmıştır. Arkadaşlarımızın sağ salim yangın yerine ulaşmaları, görevlerini layıkıyla yapıp geri dönmeleri temennimizdir. İnşallah ülkemiz bir daha böyle doğal afetlere maruz kalmaz.” dedi.

Ağrı’dan Antalya’daki Yangınlara İş Makinesi Desteği

Ağrı Belediyesi bünyesindeki iş makinesi ile İl Özel İdaresi bünyesinde iş makinesi, Antalya’daki yangınlara destek olmak amacıyla yola çıktı.

Antalya’da başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan yangına müdahale çalışmaları sürüyor. Yangına müdahale için bölgeye çevre illerden destek gönderilirken, bir destek de Valilik İl Özel İdare ve Ağrı Belediyesinden geldi. İl Özel İdareye ait iş makineleri ve Ağrı Belediyesine ait iş makinesi Antalya’daki yangına müdahale etmek amacıyla yola çıktı. Hamur, Diyadin ve Doğubeyazıt Belediyeleri de araç desteğinde bulundu. Araçların, personellerle birlikte yola çıktığını söyleyen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ihtiyaç duyulması halinde desteklere devam edeceklerini söyledi.

BİNGÖL’DEN ANTALYA’DAKİ YANGINLARA İŞ MAKİNESİ DESTEĞİ

Bingöl Belediyesi bünyesindeki bir itfaiye ile İl Özel İdaresi bünyesinde iş makinesi, Antalya’daki yangınlara destek olmak amacıyla yola çıktı.

Birkaç gündür Antalya’da başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan yangına müdahale çalışmaları sürüyor. Yangına müdahale için bölgeye çevre illerden destek gönderilirken, bir destek de Valilik İl Özel İdare ve Bingöl Belediyesi’nden geldi. İl Özel İdareye ait bir iş makinesi ile Bingöl Belediyesi’ne ait bir itfaiye aracı Antalya’daki yangına müdahale etmek amacıyla yola çıktı. Araçların ve 5 personelle birlikte yola çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ihtiyaç duyulması halinde desteklere devam edeceklerini belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Arıkan, “Valimiz ile birlikte bu kararı aldık ve iş makinesi ile bir itfaiye aracı Antalya’ya gitmek üzere yola çıktı. Tabi oradaki kriz merkezleri araçların nerede çalışacağını belirleyecek. Biz Bingöl olarak ihtiyaç duyulması halinde desteklerimize devam edeceğiz. Allah ülkemizi ve milletimizi felaketlerden korusun inşallah” dedi.

 

 
 ‘Kürdün canını ve ciğerini yakan HDP’dir’
 
Erdoğan’dan birlik ve kardeşlik vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 ‘Kürdün canını ve ciğerini yakan HDP’dir’
Acılı anne Sarya Tokay, HDP'ye ateş püskürerek, "Kürdün canını ciğerini yakan HDP’dir” dedi.
Evlat nöbetindeki ailelere destek
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, terör örgütü PKK tarafından ...
Hainlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yürütülen EREN-14 Operasyonu kapsamında ...
 
2 terörist daha etkisiz hale getirildi.
Mili İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından düzenlenen operasyonla Kandil ...
 Aileler çocuklarına kavuşmak için direniyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Büyükşehir İtfaiyesi Antalya için yola çıktı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye ekipleri orman yangınlarının ...
 
28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu
Dadaşköy'de yaşayan 28 yaşındaki şeker hastası olduğu belirtilen genç evinde ölü bulundu.
Hakkarili annelerin eylemi 13. haftada
Hakkari’de terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, ...
Nöbetteki ailelerin umutları arttı
Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri