Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Erzurum Söğütlü’de hortum
Erzurum Söğütlü’de hortum
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Mart 2022 Cuma - 17:33

Doğu Anadolu Milli coşkuda tek yürek

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolfu Bölgesi illerinde de milli coşkuyla kutlandı. Erzurum’dan Elazığ’a, Hakkari’den Erzincan’a tüm illerde şüheda için dualar edildi.

Doğu Anadolu Milli coşkuda tek yürek

AĞRI’DA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
Ağrı’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.
18 Mart Çanakkale Zaferive Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine binaen öğrenciler tarafından okunan şiirler ve sinevizyon gösterimi ile devam eden program, türkülerin seslendirilmesi ve tiyatro oyunları ile devam etti. Program düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdiminin ardından sona erdi.
Programın ardından Kültür ve Kongre Merkezinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla Ağrı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenen serginin açılışını gerçekleştiren Vali Osman Varol, eserleri tek tek inceledi.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa Vali Dr. Osman Varol, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Raşit Acarbay, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can,Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan V. Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen,kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

BİTLİS’TE ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ’ PROGRAMI

Bitlis’te ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ nedeniyle program düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Belediye Başkan Vekili Gökhan Tokmak, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, kurum müdürleri ile öğrenci ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Şefik Çelik’in günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması ile devam etti. Programın devamında ise Çanakkale destanını anlatan şiirler okunup, günün anlam ve önemi anlatan video gösterimi yapıldı.

Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Çanakkale Türküleri adlı müzik dinletisi ile program sona erdi.

ŞEHİTLER, ERZİNCAN'DA KAR YAĞIŞI ALTINDA ANILDI

Erzincan’da kar yağışı altında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. Törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Düzenlenen törende Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edilmesinin ardından günün anlam ve önemi üzerine konuşma yapan Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Zengin şunları kaydetti: “Vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan aziz şehitlerimizi yâd ettiğimiz, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu ve özel bir gün. Aldığımız şehit haberlerini, yaşadığımız acıyı ve taşıdığımız millet olma duygusunu bugün bir gelenek olarak tekrar etmekle tarihe not düşüyoruz. 18 Mart’ta kahraman ordumuzun verdiği mücadele, yalnızca Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de akışını değiştiren bir mücadele örneği olmuştur. Çanakkale Cephesinin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık, Kurtuluş Savaşı’nın da meşalesini yakmıştır. Şehitler, Türk Milletinin bağımsızlık ve hürriyeti söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunun bir göstergesidir. Vatan ve bayrak bilincinin çocuklarımızda tesis edilmesi ve sarsılmaz bir şekilde yaşaması için şehitlerimize ve bu topraklar için yaptıkları fedakârlığa ihtiyacımız var. Şehitlerimizi unutmayarak onları daima anarak, minnettarlığımızı dosta düşmana göstermek istiyoruz.

İSTİYORUZ Kİ; BU TOPRAKLAR İÇİN CAN VEREN YİĞİTLERİN İSİMLERİ UNUTULMASIN.

İstiyoruz ki; gelecek nesiller bu isimlerin gölgesinde büyüsün. İstiyoruz ki; çocuklarımızın kahramanı örümcek adamlar değil, aziz şehitlerimiz olsun. İstiyoruz ki; canımıza, vatanımıza, bayrağımıza ve tüm mukaddesatımıza göz dikenler, şehit olmayı bekleyen bu necip milleti yok edemeyeceklerini anlasınlar. Evet, milletçe bize düşen en önemli görev şehitlerimizi unutmamak, canlarını verdikleri bu vatan topraklarının kıymetini bilmek ve geride bıraktıkları emanetlerine, ailelerine destek ve teselli olabilmektir. Çünkü şehitler, millet olma bilincinin temel yapı taşıdır. Bu topraklar için şehit olmanın bedelini de değerini de şüphesiz Allah takdir edecektir. Şehit Aileleri Koruma Derneği Olarak Erzincan’da yaptığımız çalışmalarımızın daha iyi seviyelere taşınabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.

Şehitler Günü münasebetiyle, bu necip milletin geleceğine, neslinin korunmasına ve geleceğe emin adımlarla yürümesine, vanları pahasına vesile olan O kıymetlilerimize; Allah rahmeti ile muamelede bulunsun, mekânları cennet makamları ali olsun, milletimize de birlik beraberlik, sabır ve teslimiyet nasip etsin inşallah”

Ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas, Şehitlik Şeref Defterini imzalayarak bir konuşma yaptı.

Protokol mensupları şehit yakınlarının mezarları ziyaret ederek, karanfil bırakmasıyla program sona erdi. Düzenlenen anma etkinliğine il protokolün yanı sıra, gaziler, şehit yakınları, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TERCAN’DA “YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL” ADLI TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

Erzincan’ın Tercan ilçesinde Microphone Sanat Grubu tarafından “Ya İstiklal Ya İzmihlal” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Kaymakamlık tarafından organize edilen, Mamahatun 17 Şubat Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Microphone Sanat Genel Koordinatörü İsmail Aydın, Türkiye’nin her köşesinde oyunu seyircilerle buluşturacaklarını belirterek, “Ya İstiklal Ya İzmihlal” oyunumuzla seyirciyi yüz yıl öncesine taşıyor, yakın tarihimizi yeniden yaşıyor ve hafıza tazeliyoruz. Bu toprakları vatan kılanların destanını anlatan oyunumuzla millî mücadele yıllarına ışık tutuyoruz” dedi.

Etkinlik sonunda tiyatro ekibi Kaymakam Musa Kazım Çelik’i makamında ziyaret etti.

Kaymakam Çelik, ziyaretlerinden duyduğumu memnuniyeti dile getirerek, ekibe teşekkürlerini iletti.

ELAZIĞ’DA ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER 18 MART'TA BİR ARAYA GELDİ

Elazığ’da Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri ve gazilere yönelik bir program düzenlendi. Elazığ Valiliği tarafından bir otelde düzenlenen programa Vali Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman’ın yanı sıra Garnizon Komutanlığı Vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Belediye Başkan Vekili Sami Güzel, Fırat Üniversitesi Yardımcısı, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Müftüsü Selami Aydın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, Elazığ Belediyesi yetkilileri, kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Toraman, bugünün özel bir gün olduğunu söyledi. Vali Toraman, "Milletimizin tarihe adını altın harflerle yazdırdığı çok müstesna bir gün. Çanakkale’de deniz zaferlerinin kazanılmasının 107. yıl dönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda da Çanakkale cephesi çok şehit verdiğimiz ve gazimizin olduğu bir cephedir. Diğer cephelerin de aşağı kalır bir yanı yok. Kafkas, Yemen ve Irak cephesinde kahramanlarımız canları pahasına mücadele ettiler. Çanakkale’nin ayrı bir yeri var. Çanakkale geçilmez diye tarihe kayıt düştüler ve düşmanı Çanakkale’den geçirmediler. 18 Mart’ı bütün şehitlerimizi anma günü olarak da idrak ediyoruz. Bizim tarihimiz kahramanlıklarla dolu bir tarih. Her dönem hürriyeti, bağımsızlığı, istiklali ve kutsal değerleri için mücadele etmiş ve kahramanlar yetiştirmiş çok aziz bir millettir Türk milleti. Sizlerin evlatları da bu kahramanlar silsilesinin birer devamı oldular. Bizim milletimiz her dönem büyük fedakarlıklar ortaya koymuş, içinde bulunduğumuz yakın dönemde terörle mücadele ederken, 1974’de Kıbrıs’taki soydaşlarımızın imdadına yetişmiş, ondan önce İstiklal Harbi'nde tamamen yenildiği düşünülen bir millet yeniden ayağa kalkarak istiklaline kavuşmuş. Ondan önce de 1. Dünya Savaşı'nda dört bir tarafta mücadele etmiş, dolayısıyla her nesil kendi üzerine düşen fedakarlığı ortaya koymuştur. Ne mutlu bize ki yeni nesil de bir önceki neslin fedakarlıklarını idrak ederek, onları anlayarak ve tanıyarak kendisine vazife düştüğünde vazifeye atılmak için tereddüt etmemiştir. Yakın dönemde sınır ötesi harekatlara giden kahraman askerlerimizin tıpkı bir düğüne gider gibi coşku ve şevkle gittiklerine hepimiz şahit olduk. Teröristlerden temizlenen yerlere de şanlı bayrağımızı diktiklerindeki gurura hepimiz şahit olduk. Dolayısıyla bunların her biri kahramanlıktır. Şehit olanlar şehitlik mertebesine ulaştı, kalanlar ise gazilik onuruna eriştiler” dedi.

ELAZIĞ’DA ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLER ANILDI

Elazığ’da Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Elazığ Valisi Ömer Toraman, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Müftüsü Selami Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, kurum amirleri, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Sinan Sazar’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı da okundu.

Şehitler adına konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Sinan Sazar, ecdadın dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını seçerek bu uğurda can verip, vatan yaptıklarını söyledi. Bu cennet vatanı kanları pahasına koruduklarını belirten Sazar, "Bizlere emanet bırakarak üzerine bir medeniyet kurmuşlar. Tarih boyunca asil Türk milleti bu cennet vatana düşman ayak basmasın, semalarımızda ezan sesi dinmesin, mabedime namahrem eli değmesin ve ak yıldızlı al bayrak sonsuza dek göklerde dalgalansın diye her türlü zorluklara göğüs germiştir. Bu uğurda ana ve evlatsız, babalar yavrusuz, eşler ersiz kalmış ancak yurdumuza alçaklar uğratılmamıştır. İnsan çalışarak pek çok rütbe elde edebilir. Şehitlik ve gazilik ise hayat karşılığında verilmekte ve inanç ile kazanılmaktadır. Bu bakımdan rütbelerin en üstünü hiç şüphesiz şehitlik ve gaziliktir. Milletimizi zaferden zafere koşturan, tarih sayfalarını kahramanlık zaferleriyle süsleyen Allah’ın hak vadi olana ermek ve onun şehitler için hazırladığı mükafata arzu olma isteğidir. Onun içindir ki bizler kutsal değerlerimiz uğruna ölüme koşarak gider ve şehadet şerbetini gülerek içeriz. Çanakkale’yi geçilmez kılan işte bu ruh ve inançtır. Yüce Türk milleti yokluklarda yedi düvelde savaşmış, hasta adam denilmiş ama asla teslim olmamış, yeniden şaha kalkarak sarsılmaz ve yıkılmaz temellerle inşa ederek bu günlere gelmiştir. Bizlere bu güzel toprakları bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, nimet ve şükranla anıyoruz” dedi.

107 yıl önce Çanakkale’de yazılan destana hürmet duyduğunu aktaran Elazığ Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Yıldırım, "Çanakkale bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararımızın bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galip geldiği tarihte eşine az rastlanan bu büyük destan namuslu bildiği, vatan ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir. Bunun için istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale’de savaşan kahramanları ‘Bedrin aslanları’ ile belirtmiş, mezar taşı olarak da başlarına Kabe’yi layık görmüştür. Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen kınalı kuzular dünyayı kendilerine hayran bırakan kahramanlıklarıyla 'Çanakkale geçilmez' sözünü tarihe kanlarıyla kazımışlardır. Bugün bu vesile ile gerek içerde, gerekse dışarda ülkemizin korunmasında ve savunmasında şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi, şiirlerin okunması, tiyatro gösterisi ve türkülerin okunmasıyla son buldu.

HAKKARİ’DE “18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ” PROGRAMI

Hakkari'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törende, çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törene Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordine ettiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Seda Danyıldızı Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Çanakkale Belgeseli izletildi. Öğretmen ve öğrencilerin canlandırdığı Çanakkale Zaferi konulu tiyatro gösteriminin ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Yemen Türküsü seslendirildi. Oratoryo ile devam eden programın sonunda sahneye çıkan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, "Bizler, bu vatanda nefes alıyorsak şehitlerimizin sayesindedir. Mevzu vatan olunca, bayrağı, toprağı ve ilahi kelimetullah için canlarını seve seve veren bir milletiz. Ruhları şad olsun, programı hazırlayanlara teşekkür ederim" dedi.

KARS'TA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİ

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü dolayısıyla Kars'ta tören düzenlendi.

Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen ilk törene; Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, asker ve öğrenciler ile şahit yakınları katıldı.

Şehitlik anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Vali Türker Öksüz, şeref defteri imzalandı.

Vali/Belediye Başkan Vekili Öksüz, “Aziz Milletimizin, özgürlüğü ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini tüm dünyaya haykırdığı 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlamak ve siz aziz şehitlerimize olan minnet ve şükran duygularımızı sunmak üzere huzurunuzdayız. Sizler vatan, millet, bayrak ve mukaddesatınız uğruna en değerli varlığınız olan canınızı hiç düşünmeden feda ederek yüce dinimizce bir insanın yükselebileceği en yüksek mertebe olan şehadet makamına ulaştınız. Tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi; Kurtuluş savaşından Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesi olduğu gibi tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından da ibret alınması gereken bir hadisedir” dedi.

Öksüz, “Tüm dünya bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ordusu ve milletiyle tek yürek halinde, vatan topraklarını korumak adına her türlü terör odaklarına ve emperyalist güçlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır. Bizler sağ oldukça Anadolu Türk Yurdu olarak kalacak, Ay yıldızlı al bayrak yurt semalarında hür olarak dalgalanacaktır. Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıldönümünde bu cennet vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden siz Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Program daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Bir öğretmen tarafından günün anlam ve önemi belirten konuşmaya ile devam etti. Şiir dinletisi, yapılan konuşmalar, Çanakkale Destanı Oratoryosu ve koro gösterisiyle son buldu.

IĞDIR'DA ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Iğdır'da anma programı düzenlendi.Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Iğdır'da anma programı düzenlendi. Program Iğdır Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumu sonrası Zübeyde Hanım Bulvarından Mehmet Çavuş Anıtına ‘18 Mart Yürüyüşü’ düzenlendi. Mehmet Çavuş Anıtında düzenlenen programda, saygı duruşu, saygı atışı yapıldıktan sonra İstiklal Marşı ve şehitler için Kuranı Kerim Tilaveti okundu. Daha sonra dualar edildi. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim burada yaptığı konuşmada, “Aziz Şehitlerimiz, uğruna canınızı seve seve verdiğiniz ay yıldızlı al bayrağımız ile manevi huzurunuzdayız. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve milletimizin bağımsızlığı için cepheden cepheye koşarak şehadet mertebesine ulaştınız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, terör ile mücadelede 15 Temmuzda ve sınır ötesi operasyonunda şehit düşen bütün kahramanlarımızı rahmet, mihnet ve şükran ile yad ediyorum” dedi.

MUŞ’TA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ” PROGRAMI

Muş’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında tören düzenlendi.

Program, Garnizon Şehitliğine çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile duaların okunduğu programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma Topçu Yüzbaşı Özlem Yıldız tarafından yapıldı. Daha sonra Muş Valisi İlker Gündüzöz ve protokol üyeleri tarafından şehit kabirlerine karanfil bırakılarak dualar edildi.

Program, buradaki törenin ardından Anadolu Lisesi tarafından öğretmenevinde düzenlenen programla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu programda bir konuşma yapan Vali Gündüzöz, şehitleri ve ebediyete irtihal etmiş gazileri rahmet ve şükranla andıklarını söyledi. “Bugün burada tarihimizdeki bu hüzünlü ama hüzünlü olduğu kadarda altın sayfaları hatırlayarak geleceğe daha güçlü ve bu ülkenin milli, manevi değerleriyle yoğrulanmış gençleri olarak yürümek için bir araya geldik” diyen Vali Gündüzöz, “Tarihimizi öğrenmek zorundayız çünkü mazisini bilmeyenin atisi, geleceği olmaz. Bu vatan hepimizin. Ama bu vatanın karşısında bir de her zaman olduğu gibi azda olsa hainler var. Bu hainlere karşı da fikri ne olursa olsun, kendi sermayesi, gücü ne olursa olsun uyanık olması gereken bir de aziz millet var. Onun için bugünkü olaylar tarih olduğunda bu milletin feraseti, bu vatana ihanet edeni bir zarfa koyacaktır ama bu vatana hizmet edenleri de her zaman başının üstünde rahmet ve şükranla yad edecektir” dedi.

TUNCELİ’DE 18 MART ETKİNLİKLERİ

Tunceli’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.Valilik önünde düzenlenen törende Vali Mehmet Ali Özkan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tunceli’deki ikinci tören İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Buradaki törene Vali Özkan’ın yanı sıra kurum amirleri, askeri ve mülki erkan, şehit yakınları ve gaziler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

VAN’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ” PROGRAMI

Van'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Zeve Şehitliği'nde düzenlenen tören; çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dualar okundu. Daha sonra ‘Şeref Defteri'ni imzalayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, tarih boyunca birlik ve beraberliğiyle birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren, parlak zaferlere imza atan milletin hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini belirtti. Van Bilmez, “Canından aziz bildiği kutsal vatan toprağını korumak için 107 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek bir büyük destan yazmıştır. 19 Şubat’ta başlayıp 18 Mart’ta son bulan Çanakkale Savaşı, Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst düzeyde ortaya koyduğu gibi, düşmana ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini kabul ettirdiği büyük bir zaferdir. Bugün bizlerin en büyük sorumluluğu, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarını korumak ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir” diye konuştu.

.

 
AFAD Gönüllülerinden duygu yüklü etkinlik
 
Narman Anadolu Lisesinden örnek etkinlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Kaymakamlığı şehit ve Gazi ailelerini ağırladı
Oltu Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı ...
Oltular milli coşkuda buluştu
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle ...
Oltu’da Şühedaya sadakat
Oltu Nenehatun Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale ...
 
Pasinler’de kahraman ecdada vefa
Erzurum'un Pasinler ilçesinde düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale ...
Palandöken MEM’den örnek sergi
Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geri dönüşüm ve sıfır ...
 Yaşar: ‘Kandiller kardeşlik için eşsiz bir fırsat’
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Berat Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Başkan Sunar’dan Aydemir’e teşekkür
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Palandöken Belediyesi’nin ...
Trabzon-Bayburt karayoluna çığ düştü
Trabzon-Bayburt karayolunun Araklı ilçesi Tilkibeli mevkiine çığ düştü.
 Yakutiye Belediyesinde sağlık gündemi
Yakutiye Belediyesi, çalışanlarının sağlığını korumak, geliştirmek, mevcut ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri