Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
 ETSO’da EİT 2025 istişaresi
 ETSO’da EİT 2025 istişaresi
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Şubat 2022 Salı - 05:34

Doğu Anadolu’da beyaz yaşam

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kar yağışı yerini don ve soğuk havaya bıraktı. Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı son yılların en yüksek seviyesine ulaşarak 1.5 metre oldu. Bölgede kar sosyal aktivite ve etkinliklere de konu oldu, Hakkari Kış Festivali tamamlandı.

Doğu Anadolu’da beyaz yaşam

BİNGÖL’DE 4 KÖY YOLU KAR NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Bingöl’de etkili olan kar nedeniyle 4 köy yolu ulaşıma kapandı, yol açma çalışmaları sürüyor.

Bingöl’ün kırsal alanlarında etkili olan kar nedeniyle 4 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarında çalışmalarını sürdüren ekipler, gece gündüz demeden yoğun bir mesai harcıyor. Çalışmalara dair açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, “Ulaşıma kapalı olan 281 köy yolumuzdan 277 tanesini ulaşıma açtık. Ulaşıma kapalı olan 4 köy yolumuzu ulaşıma açmak ve ulaşıma açılan 277 köyümüzde köy içi yollarının açılması çalışmalarımız devam ediyor. Karla mücadelemiz 281 köy içi yolu ve 817 mezra yolunda devam etmektedir” dedi.

KARLIOVA’DA EVLER KAR ALTINDA

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde birçok ev kar altında kalırken, bazı vatandaşlar da çatılarda kar temizliği yaptı.

Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçesi Karlıova’da etkili olan kar, yer yer 1 metreyi aştı. İlçe merkezindeki birçok mahallede tek katlı evler, yağış ve çatıdan düşen kar kütleleri nedeniyle kar altında kaldı.

Bazı vatandaşlar da çatıları kar nedeniyle çökmesin diye temizleme çalışması yaptı.

DAMDA KAR TEMİZLEME MESAİSİ

Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından evlerin damlarında biriken karı temizlemek için vatandaşlar kolları sıvadı.

Tatvan ilçesine bağlı Yelkenli köyünde günlerdir etkili olan kar yağışının ardından vatandaşlar evlerinin ve ahırlarının üzerinde biriken karı temizlemek için çalışma başlattı. Köylüler, çökme yaşanmaması için her kış mevsiminde dam temizliği yaptıklarını söyledi.

Damlama ve çöküntü olmasın diye dam temizliği yaptığını söyleyen Fuat Tarhan isimli vatandaş, “2 gündür kar yağıyordu. Bugün biraz havalar açıldı. Yeğenlerim yardıma geldi. Damlama ve çöküntü olmasın diye damlarımızı temizliyoruz” dedi.

FERİBOTTAKİ TREN VAGONLARI BUZLA KAPLANDI

Van'dan Bitlis'in Tatvan ilçesine feribotla taşınan tren vagonları, Van Gölü'ndeki dalgalar ve eksi 15 dereceyi bulan soğuk havanın etkisiyle tamamen dondu.

Van Gölü üzerinde yolcu ve yük taşımacılığı yapan Türkiye'nin en büyük iki feribotundan biri olan Sultan Alparslan Feribotu'nun dün gece saatlerinde Van - Tatvan arasında gerçekleştirdiği yolculuk bir hayli zorlu geçti. Gündüz saatlerinde Tatvan iskelesinden yola koyulan feribot Van iskelesinden aldığı yükle Tatvan'a dönmek üzere tekrar göle açıldı. İçerisinde yük vagonlarının da bulunduğu feribot, Van Gölü üzerinde yaklaşık 4 saat süren zorlu bir yolculuk gerçekleştirdi. Yolculuk boyunca gölde oluşan dev dalgalar arasındaki yolculuğunu devam ettiren feribot, eksi 15 - 20 dereceleri bulan soğuk havaya rağmen gece saatlerinde Tatvan iskelesine ulaştı. Dev feribotun iskeleye yanaşmasıyla birlikte gemi içerisindeki yükleri indirmek üzere tren vagonlarının bulunduğu bölüme inen görevliler gördükleri manzara karşısında adeta şok oldu. Van'dan yüklenen tren vagonlarının, sıçrayan dalga suları nedeniyle tamamen buzla kaplandığını gören görevliler manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Olayın şokunu atlatan görevliler daha sonra adeta buz kütlesine dönen vagonları tek tek feribottan iskeleye çekti.

Öte yandan, Tatvan ilçe merkezinde de yaşanan soğuklar nedeniyle ilçenin Van Gölü sahil kıyıları kısmen donarken, binaların çatılarında ise boyları 1 metreyi geçen buz sarkıtları oluştu.

BUZ ALTINDAN ELLE BALIK ÇIKARIYOR

Erzincan’da kış aylarında eksi 20 derecede elle balık avlıyorlar.

Kış aylarının sert geçtiği Erzincan’da bazı vatandaşlar Karasu Nehri kenarına inerek burada buzu kırıp elleriyle balık avlıyorlar. Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 20 dereceye kadar düştüğü kentte avcılar kırdıkları buzun altından çıplak elle balıkları çıkarıyor. Onlarca balığı elleriyle tutan vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla çektikleri görüntülerle mutluluklarını dile getiriyor.

Eliyle buz altındaki balıkları çıkaran Mehmet Kurtaran, “Burası Erzincan Karasu Nehrinin yanından akan bir dere. Kışın buraya geliyoruz. Burada balıklar yuvalanmaya giriyor. Balık istifi gibi duruyorlar. Güzel bir balık tutma tekniği. Balığa zarar vermeden bu şekilde tutuyoruz” dedi.

ELAZIĞ’DA YABAN HAYATINA BİR AYDA 7 TON YEM BIRAKILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şubesi tarafından, ocak ayında kar yağışından olumsuz etkilenen yaban hayvanları için doğaya 7 ton yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şubesi tarafından, her kış mevsiminde olduğu gibi bu kış da doğaya yem bırakma çalışması sürüyor. Çalışmalar kapsamında karla kaplı yüksek rakımlı bölgelerde yaban hayvanlarının uğrak yerleri olarak belirlenen noktalara ocak ayında toplam 7 ton yem bırakıldı. DKMP ekipleri de karla kaplanan bitki örtüsü nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için çalışmalarına devam ederken, temin edilen kuru ot ve yemlerin, ekiplerce yüksek rakımlı bölgelere bırakılması sürüyor.

Öte yandan, ekiplerin kent genelinde belirli aralıklarla koruma ve kontrol faaliyetlerini sürdürdüğü bildirildi.

DOĞUNUN GİZLİ DENİZİ HAZAR GÖLÜ’NDE KIŞ GÜZELLİĞİ

Elazığ’da doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü’nde kış güzelliği, seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Türkiye'nin en derin göllerinden biri olan Hazar Gölü, içerisinde bulundurduğu batık şehir ve tavşan adası gibi yapılarla ön plana çıkarken, yüzlerce hayvana da ev sahipliği yapıyor. Yazın plajları ile Antalya sahillerini aratmayan göl, dalış turizminde de ön plana çıkıyor. Dört mevsim farklı güzelliğe bürünen göl, seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor. 2 bin 347 metre yüksekliğindeki Hazarbaba Dağının eteğinde bulunan tektonik oluşumlu göl, kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluşturdu. Mavi ve beyazın harmanlandığı görüntüler, drone ile havadan görüntülendi.

6 METRELİK KAR TÜNELLERİNDE ZORLU ÇALIŞMA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 6 metreyi aşan karda yapılan çalışma sonucu açılan yollar tünelleri andırıyor.

Yüksekova ilçesinin İran sınırındaki Esendere beldesindeki 3 bin rakımlı bölgede yer alan askeri üs bölgelerinin yollarında yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hakkari İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiyesi Şefliği ekiplerinin Meydan Belek Üs Bölgesi yollarındaki çalışmaları aralıksız sürüyor. Kardan oluşan tüneller ve 6 metreyi bulan kar kalınlığına karşı zaman zaman zor anlar yaşayan ekipler, kepçe ile açamadıkları yolda ekskavatör de kullanıyor. Kepçenin boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen çalışmalarına gece gündüz yürütüyor. Özellikle yüksek kesimlerde sıkıntılar yaşanmaması için yoğun bir çalışma yürüten ekiplerin açtığı yollar ise tünelleri andırdı.

Günlerdir süren çalışmanın devam edeceğini ifade eden karla mücadele ekipleri, soğuk havalara rağmen Yüksekova’nın birçok bölgesinde karla mücadele çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.  Tünelleri andıran yolları görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, bir yandan da o anı kaçırmamak için bol bol fotoğraf çektiriyorlar.

HAKKARİ 4. KAR FESTİVALİ HALAYLARLA SON BULDU

Hakkari Valiliği, Belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteklediği 4. kar festivali sona erdi.

Hakkari'de kış ve doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen kar festivali akşam saatlerinde sona erdi. Kentten 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ndeki festivale soğuk havaya rağmen binlerce kişi katıldı.

Festivalde sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak Hakkari seninle gurur duyuyor sloganları attılar. Hakkari ile ilgili bazı haklı eleştirilerin duyduğunu belirten Erdoğan Mayıs ayında Hakkari'de bir etkinlik düzenleyecekleri müjdesini verdi. Yılmaz ve Mustafa Erdoğan ile Ersin kokut, sahnede Kürtçe şarkı söyleyip halay çektiler. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösterisi de ilgiyle izlendi.

Ödül töreninin ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık, vali yardımcıları, sanatçı Yılmaz Erdoğan, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, topluluk üyeleri ve sanatçı Ersin Korkut, sahnede şemmame oynadı. Vali Akbıyık, Hakkari'de hayat olduğunu her zaman söylediklerini belirterek, soğuk havaya rağmen festivalin yoğun katılımla gerçekleştiğini ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yılmaz Erdoğan da memleketinde böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Vali Akbıyık eşi ve beraberindekiler festival alanında sağlık çalışanları ile birlikte halay çekti.

KARS’TA EKSİ 13 DERECE SOĞUKTA BALIK AVI

Kars’ta vatandaşlar soğuk havada kırdıkları buzun altından oltayla balık tuttu.

Hava sıcaklığının eski 13 dereceyi gördüğü kentte amatör balıkçılar, soğuk ancak güneşli havayı değerlendirmek için balık tutmak için Mezra köyü altından geçen Kars Çayı’na geldi.

Burada çayın ince tabaka buz tutun kısımlarını kıran balıkçılar, oltalarına bağladıkları ağı suya atarak balık tutmaya başladı.

Kısa sürede peş peşe balık avlayan balıkçılar, balık fiyatlarının pahalı olduğuna vurgu yaparak evlerinin balık ihtiyaçlarını balık tutarak karşıladıklarını belirttiler.

Amatör balıkçı Bülent Nebioğlu, “Malum balık fiyatları pahalı olduğu için bizde kendimize avlanmaya geldik. Bugünde nasibimiz çok iyi, herkese rast gele diyorum” dedi.

Öte yandan amatör balıkçılar soğuğa aldırış etmeden bir süre balık tuttular. Kısa sürede 10-15 tane balık tutan balıkçılar, daha sonra balıkları poşetlere koyarak evlerinin yolunu tuttular.

DONDURUCU SOĞUKLARDAN ARACINI KORUMAK İÇİN TENEKEDE ATEŞ YAKIYOR

Ardahan’ı etkisi altına alan ve ''Sibirya Soğukları'' olarak nitelenen dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkiliyor. Ardahan’ın Göle ilçesi eksi 15,5’i, kent merkezi ise eksi 12'yi gördü.

Ardahan’da dondurucu soğuktan dolayı buz tutan çok sayıda araç çalışmadı. Vatandaşlar garajda bulunan araçlarını donmasın diye tenekede ateş yakarak ısıtmaya çalışıyor.

Araç sahibi Ufuk Işık, dondurucu soğukların etkisini sürdürdüğünü söyleyerek, ’’Kış şartlarının çetin geçtiği Ardahan’da hava sıcaklığı gece saatlerinde eksi 30 dereceye kadar düşmekte. Bu yüzden garajdaki araçlar dahi donuyor. Ve sabah saatlerinde takviye yaparak çalıştırabiliyoruz. Biz de aracımız donmasın diye mecburen gece saatlerinde tenekede ateş yakıyoruz. İnşallah sabah takviye yapmak zorunda kalmayız’’ dedi.

KAR KAPLANLARININ ZORLU KIŞ MESAİSİ

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollarda 56 iş makinesiyle çalışma yürüten kar kaplanları, yolları ulaşıma açmak için fedakarca çalışıyor.

Kentte etkisini sürdüren kar yağışı, sis ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Türkiye’nin en çok kar yağan illeri arasındaki Muş’ta, ekiplerin zorlu mesaisi sürüyor. Çığ tehlikesine rağmen sarp dağlar ve 2 bin rakım üzerindeki köylerde karla mücadeleyi sürdüren il özel idaresi ekipleri, yolları ulaşıma açmak için gece gündüz çalışıyor. Ulaşımda aksamaların yaşanmaması için hummalı çalışma yürüten ekipler, karla kaplı yolları aşarak köylere ulaşım sağlıyor.

“Bazı yerlerde 2-3 metre kar kalınlığı var”

Muş’a 82 kilometre mesafedeki Varto ilçesine bağlı Kartaldere köyünde yol açma çalışması yürüten iş makinesi operatörü Cahit Balkan, tipiden dolayı köy yollarının ulaşıma kapandığını söyledi. İl özel idaresi ekipleri olarak 24 saat çalıştıklarını anlatan Balkan, “Çalışmalarda zorlanıyoruz. Tipiden dolayı bazı yerlerde 2-3 metre kar kalınlığı var. Buranın rakımı yüksek olduğu için genelde tipi geçit vermiyor. Tüm zorluklara rağmen vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar kimseyi mağdur etmedik, bu saatten sonra da kimseyi mağdur etmeyiz inşallah. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

DONAN ŞELALENİN EŞSİZ GÜZELLİĞİ BÜYÜLÜYOR

Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan ve ilçeyle aynı ismi taşıyan şelale, kısmen donan görüntüsüyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

İl merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer alan ve her mevsim farklı güzelliğe bürünen Muradiye Şelalesi, soğuk havaların etkisiyle kısmen donarak yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor. Gelen ziyaretçiler 18 metre yükseklikten akan şelale karşısında bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştiriyor.

Şelaleye gelen Yakup Demiray isimli vatandaş, şelalenin her mevsimde ayrı güzel olduğunu belirterek, “Memleketimizin vazgeçilmezi, şu anda şelalemiz donmuş durumda. Çok güzel bir görüntü sergiliyor. Tüm vatandaşlarımızı, dostlarımızı özellikle kış ayında şelalemizi gelip görmelerini tavsiye ederiz” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Muradiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen 4,5 milyon TL bütçeli projeyle şelale bölgesinde seyir terasları, yürüyüş yolları, aydınlatma, park alanları, kafeterya gibi birçok yeni düzenleme yapılmıştı.

ZİGANA DAĞI KARNE TATİLİNDE DOLDU TAŞTI

Denizden 2 bin 100 metrede eşsiz sıradağlar ve orman manzarasıyla yaz-kış vatandaşların uğrak noktası olan Zigana dağındaki Gümüşkayak Kayak merkezi 2 haftalık karne tatilinde çığlık seslerinin kahkaha seslerine karışmasıyla 35 bin kişiyi ağırladı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan ve tarih boyunca önemli bir geçit olan Zigana dağının zirvesindeki kayak merkezinde karne tatili bereketi yaşandı.

Okulların tatil olması ve kar yağışının etkili gerçekleşmesiyle birlikte kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu tesis tatil boyunca tam kapasite hizmet verdi.

Çocuklarıyla birlikte Zigana dağına çıkan çok sayıda vatandaş kızaklar için özel olarak oluşturulan pistlerde doyasıya eğlenirken bu alanlardaki çığlık sesleri kahkaha seslerine karıştı. Kayak pistlerinde ise hem acemiler hem profesyonel sporcular adrenalini en yüksek sporlardan olan kayak sporcunu icra etti, çocuklar kayak öğrendi.

Tatilin son gününde de hem Gümüşhane hem Trabzon hem de bölge illerinden Zigana dağına akın eden 7’den 70’e vatandaşlar kayak yaptı, kızakla kaydı, kar motoru turlarıyla eşsiz manzaranın tadını çıkardı. Hayatında ilk kez kar görenler Arap turistleri de çocuklarıyla birlikte alanda doyasıya eğlendi.

Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinin Gümüşhane ve Trabzon’a 50 dakika mesafede, Gümüşhane-Trabzon karayoluna sadece 3 kilometre mesafede olması nedeniyle ulaşılabilirliğinin çok yüksek olduğunu kaydeden tesis işletmecisi Abdullah Eroğlu, kayağa yeni başlayanlar için iki adet baby-lift ve 600 metre uzunluğunda telesiyejle ulaşılabilen bin 200 metreye çıkarılan pistin bulunduğu kayak merkezinde 150 yatak kapasitesi, toplantı salonu, kafeterya, restoran ve kayak odasıyla hizmet verdiklerini söyledi.

“ÇOCUKLARA GÜZEL BİR KARNE HEDİYESİ OLDU ZİGANA DAĞI”

Karne tatilinin Zigana dağı için çok güzel geçtiğini kaydeden Eroğlu, “Son 3-4 yılın en iyi kar yağışı oldu bu yıl. Ekonomik koşullardan dolayı ziyaretçi sayımız önceki yıllara göre biraz düşse de insanlar güzel bir karne tatili yaşadı, çocuklara güzel bir karne hediyesi oldu Zigana dağı. Yaklaşık 35 bin kişiyi ağırladık bu 2 haftalık tatil sürecinde. 7’den 70’e herkesin burada kendisine bir eğlence bulabileceği bir mekandır Zigana. Kimisi kızakla, kimisi kar motoru turlarıyla, kimisi kayakla, kimisi de sadece bu manzarayı izleyip bu havayı teneffüs etmek için Zigana’yı ziyaret etti. Bu yıl pistlerimizde 1,5 metre kalınlığında kar oldu. Tatil boyunca bütün pistlerimiz hizmet verdi” dedi.

Büyükşehirlerdeki kar yağışlarının ardından haberlerde yolların kapanması ifadeleri nedeniyle vatandaşlar çok tedirgin olduğunu hatırlatan Eroğlu, “Çok arayıp soran oldu. Bizim buradaki Karayolları ekipleri yolumuzu sürekli açık tutuyorlar. Yoğun yağışı olduğu günlerde bile Zigana’ya ulaşım aksamadan devam etti” diye konuştu.

 
Kasapoğlu 2022 yılı gençlik projelerini paylaştı
 
Dadaş Akçayır, 41. sanat yılını kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA nüfusu arttı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden oluşan ...
Kuzeydoğu Anadolu nüfusu düştü
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Iğdır, Ardahan ...
Orhan Aziziye yatırım vizyonunu paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, basın mensuplarına ilçedeki ...
 
Kardan elektrik üretiyorlar
Erzurum’da 1 yıl önce Aziziye Belediyesi tarafından kurulan Güneş Enerji ...
Demir: 'Çobanlar sigorta altına alınmalı'
Hınıs Süt Üreticiler Birliği Başkanı Abdulsamet Demir, çobanların sigorta ...
Başkan Orhan’dan pazarcılara destek
Erzurum’da soğuk havada çalışan pazarcılar Aziziye Belediyesi tarafından ...
 
Bir kış masalı: Doğu Ekspresi
Ünü Türkiye sınırlarını aşan Doğu Ekspresinde yarıyıl tatilinde doluluk ...
Barajlar şehriydi şimdi tüneller şehri oldu
Artvin’de ilçeler arası ulaşım 115 tünelle sağlanıyor. Türkiye’nin en ...
22 bin 152 personel görev başında
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, zorlu kış koşullarında kesintisiz ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri