Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
8 Mart 2022 Salı - 16:17

ETÜ Kadın Temalı Öğrenci Kongresi düzenledi

Erzurum Teknik Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAUM) tarafından 2. Ulusal Kadın Temalı Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi.

ETÜ Kadın Temalı Öğrenci Kongresi düzenledi

Erzurum Teknik Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAUM) tarafından 2. Ulusal Kadın Temalı Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği hususunda farkındalık oluşturmak ve bilinç düzeyini artırmak, bireylerinin bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarını sağlamak ve atılması gereken adımları ele almak amacıyla EKAUM tarafından düzenlenen 2. Ulusal Kadın Temalı Öğrenci Kongresi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonunda hibrit olarak düzenlenen etkinliğe; Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Soysal, Genel Sekreter Doç. Dr. Tuba Yetim, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kacıroğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elanur Yılmaz Karabulutlu, Ankara Üniversitesi Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Prof. Dr. Şennur Tutarel Kışlak, EKAUM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Emel Zorluoğlu Akbey, ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Ülke çapındaki 50 üniversiteden 100 makalenin gönderildiği ve 16 Bildirinin sunulduğu kongrenin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan ve sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Rektör Bülent Çakmak, “EKAUM ekibimizin organizasyonunda 2. sini gerçekleştirdiğimiz Ulusal Kadın Temalı Öğrenci Kongresi’nin öğrencilere yönelik olması bu kongreye ayrı bir anlam kazandırıyor. Tabi bu anlamı başkaları da fark etmiş olacak ki; üniversitemiz Dünya Gazetesi ve Koç Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Türkiye’nin Lider Kadınları Ödül Töreninde Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite Ödülünü almaya layık görüldü. Bu nedenle EKAUM yönetimine ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Kadın-erkek eşitliğinin toplumsal adalet açısın da değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Rektör Çakmak, “Toplumsal eşitlik konusunun kadın merkezli bir konumdan insan merkezli bir konuma kaydırılması gerekiyor. Çünkü kadın hakları noktasında yaşanan sorunların temelinde olayın insani boyutu gözden kaçırılabiliyor. Zira bizim kadim kültürümüzde yaratılanların en şereflisi insandır, kadın ve erkek ayrımı yoktur. Bu noktada adaleti ve hakkaniyeti sağlamak gerekiyor. Düzenlediğimiz kongre de bunları değerlendirmek için önemli bir fırsat olacak. Bu vesileyle kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin bildirileni sunması ile devam eden programın kapanış konuşmasını yapan EKAUM Müdürü Emel Zorluoğlu Akbey, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kongremizde ilkinden daha yoğun ilgi görmemiz bizi oldukça memnun etti.ve bir sonraki kongremiz için heyecanlandırdı. Bu anlamda kongremize bildiri özetlerini gönderip bize destek olan tüm öğrenci arkadaşlarımıza büyük minnettarlık duyuyoruz. Ayrıca konuşmacılarımızı dinleyerek soru, itiraz ve katkılarıyla, kongremizin zengin bir platforma dönüşmesini sağlayan tüm genç arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir sonraki kongremizde tekrar görüşmek ümidiyle “diye konuştu.

 

 
Çomaklı: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
 
Oltu’da Kadınlar Günü’ne mütevazi kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çomaklı: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Malkoç öğrencilere seslendi
DAKAF’ta öğrencilere seslenen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Sevgili ...
Özer’den özel eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yaklaşık 367 bin özel eğitim öğrencimiz ...
 
MEB’den bir ilk
Milli Eğitim Bakanlığınca 20. Milli Eğitim Şurası'nda alınan tavsiye kararlarının ...
Erzurum’un Kadın Yöneticileri ETÜ’de buluştu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Erzurum Yeni Medya Derneği iş birliğiyle ...
DAKAF 22’de geri sayım
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, 7-8 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek ...
 
Çomaklı Atatürk Üniversitesi vizyonunu paylaştı
Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin ...
ETÜ’ye ödül
ETÜ’ye kadınların geleceğini güçlendiren üniversite ödülü verildi
Özer’den öğretmen adaylarına müjde
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri