Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
17 Aralık 2023 Pazar - 11:30

ETÜ Psikoloji Zirvesi Başladı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öncülüğünde ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Psikoloji Çalışmaları ve Araştırmaları Zirvesi başladı.

ETÜ Psikoloji Zirvesi Başladı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öncülüğünde ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Psikoloji Çalışmaları ve Araştırmaları Zirvesi başladı.

ETÜ Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETÜPAM) ve öğrenci topluluklarından Psikoloji Kulübü’nün iş birliğiyle toplumda ruh sağlığına yönelik farkındalık oluşturmak ve psikoloji alanının önde gelen isimleri ile öğrencileri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen zirve, iki gün boyunca devam edecek.

Çocuk ve ergenlerde kaygı ile ilişkili uyaranlara yönelik dikkat kontrol becerileri, psikolojik yaklaşımda etik, ruh sağlığında bütüncül yaklaşımlar, psikoloji araştırmalarında yenilikçi yöntemler, psikoloji ve toplumsal sorumluluk gibi konuların uzmanlar ve akademisyenler tarafından ele alınacak.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılışına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 Zirvenin açılış konuşmasını yapan Psikoloji Kulüp Başkanı Feyyaz Kaya, kulübün temel amacının psikoloji bilimini topluma tanıtmak olduğunu belirterek: “Misyon haline getirdiğimiz psikoloji çalışmaları ve araştırmaları alanında faaliyet gösteren profesyonelleri, öğrencilerle ve bu alana ilgi duyan herkesle bir araya getirme arzumuzu önümüzdeki iki günde gerçekleştirmiş olacağız. Bu sayede, bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik edecek, ileri düzey uygulamaları ve güncel bakışları tartışacağız. "Herkes için Psikoloji" düsturuyla çıktığımız bu yolda bizlere desteklerini esirgemeyen Rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaya’nın ardından kürsüye çıkan Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlayda Türk Höl, günümüzde yaşamın daha karmaşık, yaşam koşullarının ise geçmişe kıyasla daha talepkar olduğunu söyleyerek: “Bir bilim dalı olarak psikoloji, kendine özgü problem kavramsallaştırmaları ile, araştırma yöntem ve teknikleri ile, çok disiplinli perspektif ve uygulama geliştirebilme kapasitesi ile hem bireylere hem de toplumlara doğrudan ve de dolaylı olarak temas etme gücüne sahiptir. Ne mutlu ki, evrensel düzeyde psikoloji temalı ihtiyaçların teşhis edilmesi ve giderilmesine yönelik çaba harcanmasının insan refahının çok önemli bir parçası olduğu artık geniş kitleler tarafından kabul edilmekte ve karar kademesindeki kişilerin görüş alanına girmektedir” ifadelerini kullandı.

Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Ekinci, zirvenin psikoloji öğrencilerinin mesleki gelişimleri açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek: “İkincisini düzenlediğimiz psikoloji zirvesinde bu yıl savaş, ayrımcılık, islamofobi, ekonomik eşitsizlik gibi sorunlarını psikoloji bilimi açısından konuşacağız.  İnanıyorum ki zirvenin çıktıları katılımcılarımız ve öğrencilerimiz için çok faydalı olacak ve onların yeni bilgiler, yaklaşımlar ve deneyimler edinmesini sağlayacak” dedi.

Psikoloji Bölümü’nün Edebiyat Fakültesi için çok kıymetli olduğuna söyleyen Dekan Uğur Akbulut şu şekilde konuştu: “Böylesine kapsamlı bir programı başarıyla organize ettikleri için hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimleri açısından son derece faydalı olacağını düşündüğüm bu programın tüm katılımcılar için hayırlı olmasını diliyorum”

Rektör Çakmak ise İnsan zihninin duygularla eşgüdümlü bir şekilde işleyişinin ve davranışları nasıl yönlendirdiğinin her zaman merak uyandıran bir konu olduğunu dile getirerek: “Günümüzde pozitif bir bilim dalı olarak tanımlanan psikolojinin modern araştırma ve uygulamalarına baktığımızda, ilerleyen düşünce dünyası ve teknoloji ile bütünleşmesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini, disiplinler arası yaklaşımın ön plana çıkmaya başladığını ve yaşamın her alanında kendine yer bulduğunu görmekteyiz. Bu anlamda, psikoloji biliminin insan refahı ve yetenekleri, adil ekonomiler, temiz gıda sistemleri, beslenme kalıpları ve sosyal eşitsizliklerin azaltılıp erişilebilirliğin artırılması gibi sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli katkılarda bulunmaya devam edeceği net olarak görünmektedir. Bu vesileyle buradaki pozitif havanın dünyadaki zulümlerin son bulmasına ve adaletin tesis edilmesine katkı sunacağını temenni ediyor, psikoloji kulübümüze ve hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Erzurum’un isim en’leri açıklandı
 
Anneler HDP ve destekçilerine meydan okudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir çocuğun bu vahşeti yaşamasına gerek var mı?
Türkiye'de sokak hayvanlarıyla ilgili acı tablo: 21 ayda 40’ı çocuk 92 ...
Öğrenciler organ bağışını anlatmak için yarıştı
Erzurum Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü, organ bağışı ...
Kop’ta karla mücadele mesaisi
Bayburt'un yüksek rakımlı tepelerinde kar etkisini sürdürmeye devam ederken, ...
 
Aytürk Kamusal Yaşamda Protokolü anlattı
Protokol yönetimi eğitim uzmanı Nihat Aytürk tarafından Erzurum’da görev ...
Koca: 'Toplam 182 hasta Türkiye’ye getirildi'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda ...
ATAUNİ UI GreenMetric e-Atık sıralamasında
Üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çabalarını dünya çapında ...
 
ETÜ’den: Bağımlılığa ‘Hayır Diyebilmek’ mesajı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve ETÜ Genç ...
DOMED genel kurula gitti
Merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Medikalciler Derneği’nin (DOMED) ...
Sahipsiz sokak köpekleri tehlike saçıyor
Sahipsiz sokak köpekleri insanlar için risk oluşturmaya devam ediyor. ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri