Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
16 Mayıs 2022 Pazartesi - 10:59

ETÜ Şehit Annelerini ağırladı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Kadın Erzurum Başkanlığı iş birliğiyle şehit annelerine yönelik program düzenlendi.

ETÜ Şehit Annelerini ağırladı

ETÜ Yaşam Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra Erzurum Vali Yardımcısı Can Atak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, Erzurum İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Tuba Yetim, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Kadın Erzurum Başkanı Zeynep Polat, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.
Vatanını ve milletini canı pahasına koruyan ve bu uğurda şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımızın aziz hatıralarını anmak ve onları yetiştiren annelerle bir araya gelmek amacıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Erzurum Kadın Başkanı Zeynep Polat; “Anne demek bizim için kültürümüz ve inanç yapımızda dünyadaki en kıymetli varlık demektir. Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren sevgi dolu yüzü, muazzam merhameti ve eşsiz şefkatiyle karşılaştığımız annelerin bu anlamlı günlerde bir kez daha hatırlanması ve toplumumuzdaki vazgeçilmez önemi üzerine düşünülmesi gerekmektedir. Bilinmelidir ki kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip kişisel bütünlük içerisinde hayatına yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin yetişebilmesi annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerindeki gayretle mümkün olacaktır. Bugün vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın anneleriyle birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Onların asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta siz aziz şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin her birini ayrı ayrı minnet şükran, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Zeynep Polat’ın ardından kürsüye gelen Rektör Çakmak ise; “İnsanoğlu kendisine takdir edilen ömrü yaşar. Belki 10 yıl, belki 30 yıl belki 70 yıl. Ne kadar yaşarsak yaşayalım her canlı gibi ölüm bizim için de kaçınılmaz. Sonunda ölüm olan bir hayatı şerefli bir şekilde yaşayarak, mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşan şehitlere ne mutlu. Onların muhterem annelerini ve yakınlarını burada misafir etmek bizim için büyük bir şeref. Rabbimizin “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz, bilakis onlar diridirler; fakat siz bilmezsiniz” buyruğundan onların hiçbir varlığa nasip olmayan bir nimetle ödüllendirildiklerini anlıyoruz. Vatanı için canını seve seve feda eden şehitlerimize layık olabilmek temennisiyle bu toplantının düzenlemesinde emeği geçen başta Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Kadın Erzurum Başkanımız Zeynep Hanım ve üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Tuba Yetim olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyor; güçlü kalpleriyle, sağlam duruşlarıyla hayatın her alanında olan, iyiliğin, şefkatin, fedakarlığın ve merhametin timsali olan başta şehit annelerimiz olmak üzere- tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Program müzik dinletisi eşliğinde yemek yenilmesiyle sona erdi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek
 
62 yaşında Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EESOB Genel Kurulunu tamamladı
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu’nda Rasim ...
Erzurum Din Görevlileri yeniden Emrullah Kaçar dedi
Erzurum Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği olağan genel kurulu gerçekleşti.
'Türk dünyasının önemi'
Türk Ocakları Silopi Şubesi Erzurum'da seminer düzenledi
 
Erzurum'da Gençlik Haftası etkinlikleri
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’ncü yıl dönümü ...
Asker uğurlamasında gurur ve gözyaşı vardı
Erzurum'un Aşkale ilçesinde asker uğurlamasında gurur ve gözyaşı vardı.
Doğu'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor
Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü ...
 
Toprağa sevdalı çiftçilerimizin Çiftçiler Günü kutlu olsun
Erzurum Valisi Okay Memiş, Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
1. ve 2. Marketlerde dönüşümün temelleri atıldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla ...
Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yangın tatbikatı
Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi bahçesinde Erzurum Büyükşehir ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri