Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EĞİTİM
22 Kasım 2023 Çarşamba - 14:28

ETÜ’de STEAM PLUS Çoğaltıcı Etkinliği

ETÜ tarafından Avrupa Birliği Erasmus + Programı Ana Eylem 2 çerçevesinde desteklenen “Intergenerational Learning for Adult Learners through STEAM: From the point of Hofstede’s 6D Model STEAM” isimli projeye yönelik çoğaltıcı etkinlik düzenlendi.

ETÜ’de STEAM PLUS Çoğaltıcı Etkinliği

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tarafından Avrupa Birliği Erasmus + Programı Ana Eylem 2 çerçevesinde desteklenen “Intergenerational Learning for Adult Learners through STEAM: From the point of Hofstede’s 6D Model STEAM” isimli projeye yönelik çoğaltıcı etkinlik düzenlendi.

Yürütücülüğünü ETÜ’nün yaptığı, Avusturya’dan Linz Johannes Kepler Üniversitesi (JKU), Slovakya’dan E-Code, Finlandiya’dan Experience Workshop ve Türkiye’den ise Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü ve Erzurum Bilim ve Sanat Derneği’nin proje ortağı olarak yer aldığı proje kapsamında, yetişkinlerin STEAM (fen, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik) alanında eğitimine ve gönüllülük faaliyetlerine katılımına yönelik etkinlikler düzenlendi.

Yetişkinlerin bireysel yeterliliklerinin artırılması ve kuşaklar arası etkileşimin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik 4 gün boyunca sürdü ve 4 ayrı oturumda gerçekleştirildi. Programın ilk iki gününde STEAM alanında bir fikir yarışması (ideathon) düzenlendi. Etkinliğin bu oturumunda ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın da katılımıyla yeni STEAM yaklaşımlarını içeren fikir yarışmasının finali gerçekleştirildi. Geliştirilen toplam on üç fikirden finale kalma başarısı gösteren yedi fikir, Rektör Çakmak’ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Etkinliğin diğer bir oturumunda ise yetişkin ve STEAM eğitimi alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle “Yetişkin Eğitiminde STEAM Yaklaşımları ve Yeni Trendler” temalı çalıştay düzenlendi.  Çoğaltıcı Etkinliğin son oturumunda ise proje fikri çıktılarının tüm ilgililerle paylaşıldı, çalıştay raporu sunuldu, pilot uygulamalara katılanlara sertifikaları takdim edildi ve fikir yarışmasına katılanlara ödülleri verildi. Ayrıca etkinlik kapsamında nesiller arası öğrenmede STEAM’in rolünü pekiştirmek için yirmi üç ayrı deneysel uygulama yapılarak katılımcıların farklı deneyimler yaşamasına fırsatlar sunuldu.

Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Proje Koordinatörü ve ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Daştan, Erzurum’da çeşitli kurumlar tarafından yetişkinlere yönelik verilen eğitimlere STEAM yaklaşımını entegre etmek istediklerini belirterek: “STEAM Plus projemizde bütünleşik bir eğitim yaklaşımından bahsediyoruz. Bu eğitim yaklaşımı yalnızca ilkokul, ortaokul ya da lise çağındaki öğrencilere yönelik değil, hayat boyu öğrenmeyi kapsayan her yaş grubundan bireye hitap eden bir yaklaşım. Yetişkin bireylerin 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırılan yetkinlikleri STEAM yaklaşımıyla gerek günlük hayatına gerekse de iş hayatına adapte edebilmesi mümkün olacak. Bu sayede hem mesleklerini icra ederken daha nitelikli ve donanımlı olmalarının önü açılacak hem de giderek artan kuşaklar arası iletişim eksikliğinin önüne geçilmesi sağlanabilecek. Bu doğrultuda 2 yıldır proje ekibimizle birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Saha araştırmalarımızı tamamladık, örnek çalışmalar yaptık ve bir müfredat hazırladık. Sizlerle bugün geldiğimiz aşamayı paylaşacağız ve projeyi geliştirme noktasında görüşlerinize başvuracağız ve daha sonrasında görüşlerinizi raporlaştırarak sizlerle paylaşacağız. Hepinize katılımlarınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 
Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü ETÜ’ye verildi
 
81 ilde Çember-6 Operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özvar’dan burs açıklaması
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı ...
Atatürk Üniversitesi A2 kategorisine yükseldi
Üniversitelerin araştırma kalitesi ile etkileşim ve iş birliği boyutlarında ...
Erzurum’da eğitime kar engeli
Erzurum’da dün etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye ...
 
Tekin Eğitim ve öğretimde bir ilki paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Önümüzdeki günlerde sizlerle gastronomi ...
Tekin Eğitim ve öğretimde bir ilki paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Önümüzdeki günlerde sizlerle gastronomi ...
Bakan Tekin’den değerler vurgusu
Tekin, "Referans değerlerimizi, toplumsal değerlerimizi, tarihimizi, insani ...
 
Özvar YÖK hedefini paylaştı
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ''Hedefimiz, önümüzdeki ...
Tekin: ‘Gerekli adımları atacağız’
Tekin, Anayasa Mahkemesinin (AYM) Öğretmenlik Meslek Kanunu kararının ...
Hukuk Fakültesi öğrencilerinden siyaset provası
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Meclis Simülasyon programı ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri