Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
HABERLER>EKONOMİ
11 Aralık 2020 Cuma - 04:24

Erdoğan’dan Milli Teknoloji mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük sanayi kuruluşlarımızdan küçük ve orta ölçekli işletmelerimize kadar, yazılımdan donanıma tüm üretim altyapımızın dijital dönüşümünü hızlandırmamız gerekiyor. ' dedi

Erdoğan’dan Milli Teknoloji mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük sanayi kuruluşlarımızdan küçük ve orta ölçekli işletmelerimize kadar, yazılımdan donanıma tüm üretim altyapımızın dijital dönüşümünü hızlandırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde akıllı şehirlerden sınır ötesi veri paylaşımına kadar pek çok alanda söz sahibi olabiliriz. Ülkemizin artık bu tür tarihi devrimleri geriden takip eden değil, öncülük eden, önünü açan bir konumda olmasını istiyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye 4. Sanayi Devrimi Merkezi açılış törenine bir video mesaj gönderdi. Türkiye 4. Sanayi Devrimi Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Dünya Ekonomik Forumu'na bağlı olarak kurulan 4. Sanayi Devrimi Merkezi ağına Türkiye olarak biz de bu yılın başında katıldık. Avrupa’daki iki örnekten biri olan bu merkezin faaliyetleri, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikamız tarafından yürütülmektedir. Amacımız ülkemizi, Milli Teknoloji Hamlesi hedefimiz doğrultusunda dördüncü sanayi devrimi ürün ve teknolojilerinin üssü haline getirmektir” ifadelerini kullandı.
Salgın şartları sebebiyle henüz arzu edilen etkinliğe ulaşamamış olsa da merkezde yapılacak çalışmaların ekonomik ve toplumsal hayata önemli katkılarının olacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dijital dönüşümü ne kadar iyi yönetebilirsek, yeni dönemde kendimizi o kadar güçlü bir yere oturturuz. Elbette her ülkenin bu doğrultuda attığı adımlar ve elde ettiği birikimler vardır. Ama asıl olan, tüm bu birikimlerin uluslararası işbirliğiyle çok daha etkin bir fırsat iklimine dönüştürülmesidir. Türkiye olarak, çok taraflı işbirliklerine önem veriyor, yer aldığımız her platformda önemli ve pozitif katkılar sunuyoruz. Kamu tarafı ve özel sektörüyle, politikalarımızı küresel zemine taşımak ve uluslararası gelişmelerde aktif şekilde yer almak için her türlü imkânı değerlendirmekte kararlıyız. İlk sanayi devriminden bugüne teknolojinin insanların, toplumların ve devletlerin hayatında yol açtığı büyük değişim, bizi dördüncü sanayi devrimine çok daha sıkı bir şekilde hazırlamaya yöneltiyor. Dijitalleşme sürecinde yetişmiş insan kaynağı, en kritik unsur olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, nispeten genç, azimli ve yetişmiş insan kaynağıyla, bu sürece oldukça hazırlıklı girmektedir. Büyük sanayi kuruluşlarımızdan küçük ve orta ölçekli işletmelerimize kadar, yazılımdan donanıma tüm üretim altyapımızın dijital dönüşümünü hızlandırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde akıllı şehirlerden sınır ötesi veri paylaşımına kadar pek çok alanda söz sahibi olabiliriz. Ülkemizin artık bu tür tarihi devrimleri geriden takip eden değil, öncülük eden, önünü açan böyle bir konumda olmasını istiyoruz” diye konuştu.
Türkiye 4. Sanayi Devrimi Merkezi'nin hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere açılış programına ve panele katkı veren herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

 
‘Yukarı Karabağ Azerbaycan toprağıdır’
 
Erdoğan’dan İslam Düşmanlığı tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Varank: ‘Türkiye hedeflerine artık çok daha yakın’
Varank, "Geliştirdiğimiz Ar-Ge ve yenilikçilik ekosistemi, niteliğini ...
Erzurum’un 5. Bölge teşvikli yatırım payı açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un içinde bulunduğu, 5 coğrafi ...
Doğu Anadolu ekonomisine teşvik desteği
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ...
 
KUDAKA Bölgesi teşvik verileri yayımlandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - KUDAKA İstatistik Bölgesinde 2020 yılının ...
Kuzeydoğu’da bin 298 teşvikli yatırım yükseldi
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum ile birlikte 7 ilin yer aldığı ...
Varank Kalkınma Ajanslarını değerlendirdi
Varank, “Kalkınma ajansları bugüne kadar 22 bin projeye cari fiyatlarla ...
 
SGK’dan yapılandırma açıklaması
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, "Hayata geçirdiğimiz ...
Doğu Anadolu’dan bir coğrafi işaret daha
Doğu Anadolu Bölgesinde İspir, Hınıs fasulyelerinden sonra Posof fasulyesi ...
ETSO’da vergi gündemi
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Atabek, Erzurum Ticaret ve Sanayi ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri