Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
13 Mart 2021 Cumartesi - 06:19

Erdoğan’dan aşı açıklaması

İstanbul’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı konusunda şu anda Çin ile bir anlaşma olduğunu belirterek, “Oradan aldığımız ve alacağımız aşılar devam ediyor ama bu arada Almanya ile olan anlaşmamız da devam ediyor.' dedi

Erdoğan’dan aşı açıklaması

İstanbul’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı konusunda şu anda Çin ile bir anlaşma olduğunu belirterek, “Oradan aldığımız ve alacağımız aşılar devam ediyor ama bu arada Almanya ile olan anlaşmamız da devam ediyor. Yine Rusya ile şu anda anlaşmamız var. Rusya ile olan anlaşma da şu anda görüşmelerimiz Sağlık Bakanlıklarımızın arasında devam ediyor ve Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi söz konusu olabilir. Eğer o konuda da mutabık kalırsak bir 50 milyon daha Çin'den alabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar'daki Hazreti Ali Camii'nde kıldı.

Cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi Reform Paketi’ne ilişkin soru üzerine, paketi Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda açıklayacaklarını belirtti.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadelede aşı temini konusunda durumun ne olduğunun sorulması üzerine, mücadele sürecini Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının koordinesinde yürüttüklerini söyledi.

Mutasyonlu virüsün inişli çıkışlı görüntüsünün karar almada zorluk oluşturduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda da tüm dünyada olduğu gibi bizde de son zamanda böyle bir sıkıntı var. Fakat biz bütün şartları zorlamak suretiyle yine de mümkün olduğunca yani şu anda restoranlar, kafeler, kuaförler aklınıza ne gelirse bu açıkladığımız yerlerle ilgili şartları zorlayacağız, mümkün olduğunca şu anda aldığımız kararın arkasında durmaya çalışacağız. Ama netice almakta zorlanıyorsak ister istemez burada tabii ki vatandaşımızın sağlığını ön plana çıkarmak suretiyle devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı konusunda şu anda Çin ile bir anlaşma olduğunu dile getirerek, “Oradan aldığımız ve alacağımız aşılar devam diyor ama bu arada Almanya ile olan anlaşmamız da devam ediyor. Fakat yine Rusya ile bir şu anda anlaşmamız var. Rusya ile olan anlaşma da şu anda görüşmelerimiz Sağlık Bakanlıklarımızın arasında devam ediyor ve Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi söz konusu olabilir. Eğer o konuda da mutabık kalırsak bir 50 milyon daha Çin'den alabiliriz” diye konuştu.

SUUDİ ARABİSTAN'IN YUNANİSTAN İLE ORTAK TATBİKATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ile diplomatik temasların başlamasına ilişkin soruyu şöyle cevapladı: “Mısır'la istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak zaten iş birliği sürecimiz devam ediyor. Bunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. En üst düzeyde değil de en üst düzeyin şöyle bir tık altında bu devam ediyor. Tabii gönlümüz özellikle ister ki yani Mısır'la olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim. Onun için de yapılan bu istihbari, diplomatik, bunun yanında siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra biz bunu çok daha ileri kademelere taşırız. Çünkü Mısır halkıyla Türk milletinin ayrı olması söz konusu değil. Herhalde Mısır halkını Yunanistan'ın yanına yerleştirmek mümkün değil. Hiçbir zaman biz Yunan halkıyla Mısır halkının özdeş olacağına inanamayız. Bunun için de tabii olması gereken yerde görmek isteriz. Hatta daha ileri gidiyorum, Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan'la bir ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Biz Suudi Arabistan'ı da böyle bir karar sürecinde görmek istemezdik. Tabii bunu da yine Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz ki bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz.”

KAYNAK: HABER METNİ VE FOTOĞRAFI CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 

 
‘Türkiye ortak çatımız, İstiklal Marşı ortak andımız’
 
Erdoğan ekonomi reformunu açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye ortak çatımız, İstiklal Marşı ortak andımız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet ...
Bahçeli: 'Akif, mukaddesatın hizmetkarıydı'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “O, yalnızca ...
‘Muhatabımız millettir’
Türkiye’ye eserler ve hizmetler kazandırırken tek muhataplarının millet ...
 
‘Akif Milletimizin gönlünde’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Şeref ...
81 ilden 81 bayrak Çanakkale’de buluşacak
"Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak" etkinliği ile Türkiye’nin dört ...
Türkiye, Çin’den sonra ikinci sırada’
Türkiye’nin 2020 yılında elde ettiği yüzde 1,8’lik büyüme oranıyla Çin’den ...
 
‘Aile, Mukaddes Ocak’
Erdoğan, “Adına aile dediğimiz mukaddes ocak nesli muhafaza eden, inancı ...
Nene Hatun Gemisinden vefa seferi
Karaismailoğlu, ‘8 Kasım 1877 de Erzurum’un Ruslar tarafından işgal edilmesi ...
‘Milletimizi hayallerine kavuşturacağız
Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri