Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzincan yolunda iki ayrı kaza: 9 yaralı
Erzincan yolunda iki ayrı kaza: 9 yaralı
Uzundere’de yabani dağ keçileri görüntülendi
Uzundere’de yabani dağ keçileri görüntülendi
İl Tarım’dan göçerlere destek
İl Tarım’dan göçerlere destek
Kitap durağı, ilgi odağı
Kitap durağı, ilgi odağı
Çiftçi’den Hicri Yılbaşı mesajı
Çiftçi’den Hicri Yılbaşı mesajı
HABERLER>TÜRKİYE
5 Temmuz 2024 Cuma - 01:51

Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu'nda yaptığı konuşmada, “Amacımız, insanı ve insani değerleri merkeze alan girişimci diplomasi anlayışıyla bölgemizde ve ötesinde bir barış kuşağı tesis etmektir” dedi.

Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu'nda yaptığı konuşmada, “Amacımız, insanı ve insani değerleri merkeze alan girişimci diplomasi anlayışıyla bölgemizde ve ötesinde bir barış kuşağı tesis etmektir” dedi.

GAZZE

Gazze'de yaklaşık 40 bin masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan,  "Yaklaşık 90 bin Filistinlinin yaralandığı, 16 binden fazla masum çocuğun altında can verdikleri yıkıntılar, esasen meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır. ‘ dedi

İSRAİL’İN DURDURULMASI LAZIM

Erdoğan zirveye seslenişinde, ‘Bu yıkıma son vermek için İsrail'in durdurulması ve kalıcı ateşkesi kabul etmeye zorlanması lazım. Bunun için de İsrail yönetimi üzerindeki baskının arttırılarak sürdürülmesi gerekiyor. ‘ ifadelerine yer verdi

SORUMLULUK BİLİNCİ

Erdoğan, "Uluslararası toplumun da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. İnsani yardımlar, bahsettiğimiz sorunlarla mücadelede temel araçlardan bir diğeridir. Gazze'ye gönderilen yardımların üçte birini Türkiye olarak biz üstlendik ‘ kaydını düştü

HAKLININ GÜÇLÜLÜĞÜ VURGUSU

Erdoğan, ‘Güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu, küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran, ekonomik eşitsizliklerin üzerine giden, barış, güvenlik, istikrar ve refah üreten etkili ve tüm insanlığı kucaklayıcı bir uluslararası sistemin inşası için tüm engellemelere rağmen çalışıyoruz. ‘ dedi

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye'nin, on binlerce vatandaşını terör örgütlerine kurban verdiğini, terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen ve tanıyan bir ülke olduğunu anımsatan Erdoğan, Türkiye'nin, terörizmin farklı biçim ve tezahürleriyle 40 yıldır mücadele ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.

İŞBİRLİĞİ

Türkiye'nin uzun yıllara dayanan terörle mücadele tecrübesinin, uluslararası işbirliğinin bu tehditle başa çıkmak için elzem olduğunu gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kapsamda Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile diyaloğumuzu daha da güçlendirmeye hazırız. ‘ dedi

 

ERDOĞAN ZİRVEYE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağımsızlık Sarayı'nda düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi Genişletilmiş Oturumu'nda konuştu.

Zirveye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'e daveti için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ŞİÖ üyeliğine yeni kabul edilen Belarus'u ve Ocak 2025 itibariyle ŞİÖ Genel Sekreterliğini üstlenecek Nurlan Yermekbayev'i de kutladı.

Zirve için belirlenen, "Sürdürülebilir Barış ve Kalkınma Arayışında Çok Taraflı Diyaloğun Güçlendirilmesi" temasının son derece isabetli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kural temelli uluslararası sistemin sütunlarının sarsılmakta olduğu bir dönemden geçiyoruz. Terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç, iklim değişikliği, enerji ve gıda güvenliğiyle tedarik zincirlerindeki aksamalar gibi meydan okumalar, yaşanan jeopolitik sarsıntıların şiddetini artırıyor. Bunun en son ve acı örneği hepimizin gözleri önünde Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında sergilenmektedir" diye konuştu.

“MÜTEMADİYEN MEVCUT ULUSLARARASI DÜZENİN ZAFİYETLERİNE DİKKATİ ÇEKİYORUZ”

Gazze'de ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen saldırılarda yaklaşık 40 bin masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Yaklaşık 90 bin Filistinlinin yaralandığı, 16 binden fazla masum çocuğun altında can verdikleri yıkıntılar, esasen meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır. Bu yıkıma son vermek için İsrail'in durdurulması ve kalıcı ateşkesi kabul etmeye zorlanması lazım. Bunun için de İsrail yönetimi üzerindeki baskının arttırılarak sürdürülmesi gerekiyor. Elbette uluslararası düzenin karşı karşıya kaldığı tüm bu krizler karşısında karamsarlığa kapılmadan tüm samimiyet ve gayretiyle küresel adalet için seslerini yükselten ilkeli ülkeler de var. Türkiye olarak mütemadiyen mevcut uluslararası düzenin zafiyetlerine dikkati çekiyoruz.”

KÜRESEL ADALETSİZLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu, küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran, ekonomik eşitsizliklerin üzerine giden, barış, güvenlik, istikrar ve refah üreten etkili ve tüm insanlığı kucaklayıcı bir uluslararası sistemin inşası için tüm engellemelere rağmen çalışıyoruz. Amacımız, insanı ve insani değerleri merkeze alan girişimci diplomasi anlayışıyla bölgemizde ve ötesinde bir barış kuşağı tesis etmektir. Dünya bu çalkantıları yaşarken aynı zamanda bir terör tehlikesiyle de karşı karşıyadır” diye ekledi.

“ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İLE DİYALOĞUMUZU DAHA DA GÜÇLENDİRMEYE HAZIRIZ”

Türkiye'nin, on binlerce vatandaşını terör örgütlerine kurban verdiğini, terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen ve tanıyan bir ülke olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, terör örgütleri PKK, PYD, YPG, FETÖ ve DEAŞ dahil, terörizmin farklı biçim ve tezahürleriyle 40 yıldır mücadele ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin uzun yıllara dayanan terörle mücadele tecrübesinin, uluslararası iş birliğinin bu tehditle başa çıkmak için elzem olduğunu gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kapsamda Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile diyaloğumuzu daha da güçlendirmeye hazırız. Bölgesel çatışmalar, siyasi istikrarsızlıklar ve yoksulluk tarafından tetiklenen uluslararası göç hareketleri de temel kırılganlıklardan birisi hâline geldi" dedi.

SORUMLULUK BİLİNCİ

Türkiye'nin, geçici koruma altındaki Suriyeliler de dâhil olmak üzere yaklaşık 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Uluslararası toplumun da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. İnsani yardımlar, bahsettiğimiz sorunlarla mücadelede temel araçlardan bir diğeridir.

Gazze'ye gönderilen yardımların üçte birini Türkiye olarak biz üstlendik. Yaklaşık 620 ton insani yardım taşıyan 20'nci iyilik trenimiz, 12 Haziran'da Afganistan'a ulaştı. Keza yakın zamanda toplamda 24 tonluk gıda maddesi ve ilacı da Türk Hava Kuvvetlerimize ait bir kargo uçağıyla Afganistan'a ilettik. Bu bağlamda da sizlerle ortak bir sinerji oluşturmaya hazırız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Uluslararası toplumun sağduyulu, sorun çözücü ve ilkeli bir mensubu olarak Türkiye, küresel sınamalarla mücadelede önemli bir güç çarpanıdır. Yeniden Asya girişimimizle ata yurdumuz Asya ile ilişkilerimizi her alanda karşılıklı yarar ve ortak öncelikler temelinde güçlendirmeyi hedefliyoruz. Girişim kapsamında Asya'nın kadim istişare geleneğinin temsilcisi olan ve çok taraflı bir diyalog zemininin temsilcisi Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile bu minvalde de ilişkilerimizi geliştirmeye önem veriyoruz."

“İŞ BİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye'nin 2013'ten bu yana sahip olduğu diyalog ortaklığı statüsü sayesinde Şanghay İşbirliği Örgütünün, Asya ile önemli diyalog kanallarından biri hâline geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bilindiği üzere 2017'de Teşkilatın, Enerji Kulübü Üst Düzey Grubu'nun dönem başkanlığı görevini üstlenmiştik. Üye olmayan bir devletin böyle bir görevi icra etmesi teşkilat için de bir ilki teşkil etmişti. Ülkemizce layıkıyla yerine getirilen bu sorumluluk, teşkilatla ilişkilerimizin ne kadar geliştiğini göstermesi bakımından çok kıymetli. Teşkilatın Asya'da çok taraflılık hedefine katkı sağlamaya, güvenlik, enerji ve bağlantısallık başta olmak üzere birçok alanda iş birliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

 
Ulaştırma alanında AK vizyon
 
Gazze'de can kaybı 38 bini aştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısında ...
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir duruşu olmalı insanın, bir bakışı, bir anlayışı, ...
Erdoğan gündeme ilişkin tespitlerini paylaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki ...
 
'Gazze'deki barbarlığın sorumluları hesap verecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,"Gazze'deki bu barbarlığın sorumluları ...
Fidan Gazze'yi gündeme taşıdı
Fidan, “Gazze'deki katliam her an bölgesel bir savaşı tetikleme potansiyeline ...
‘Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır’
Erdoğan, "Cumhur İttifakı, her ne kadar farklı siyasi partilerin bir araya ...
 
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Aileyi korumak milli bir ödevdir, milli ...
Erbaş’tan değerler vurgusu
Erbaş, “İslam, bize tevhid ile Allah’a kullukta, güzel ahlak ile insani ...
‘Dimdik durmaya devam edeceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Büyük bir devlet ve milletin mensupları ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri