Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Aralık 2020 Perşembe - 05:07

Ersoy’dan kültürel kalkınma vurgusu

Ersoy, “Pandemi döneminde geliri olmayan, desteğe ihtiyacı olan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan bir projeyi 11 Aralık’ta detaylarıyla birlikte ilan edeceğiz. ' dedi

Ersoy’dan kültürel kalkınma vurgusu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Pandemi döneminde geliri olmayan, desteğe ihtiyacı olan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan bir projeyi 11 Aralık’ta detaylarıyla birlikte ilan edeceğiz. Başvurularda birlik, dernek veya sendika üyesi olma şartı aramayacağız. Aylık seyyanen bin lira, üç ay süre ile toplamda 3 bin lira ödeyeceğiz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda TBMM, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, özel tiyatro salonlarının kültür yatırım ve girişim belgesi almasını sağladıklarını belirterek, “Belgeyle işletme aşamasında yüzde 25 oranında sigorta primi, işveren payı ve gelir vergisi stopaj indirimi, doğal gaz ve elektrik tüketiminde yüzde 20 indirim ve su tüketiminde de bulunduğu bölgenin en düşük tarifesinden ücretlendirme avantajı sağlanıyor. Tüm bunların yanında sahne desteği kapsamında Bakanlığımıza ait kültür merkezlerimizi ve devlet tiyatrolarımızın salonlarını 1 Aralık 2020-15 Haziran 2021 tarihleri arasında özel tiyatrolarımızın kullanımına sunduk. Özel tiyatrolarımızda turne desteği ve Dijital Tiyatro Ek Projesi adı altında 2 yeni programla 15 milyon lira ilave destek vereceğiz. Turne desteği başvurularını almaya başladık, dijital tiyatro başvurularını da 30 Aralık’a kadar alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel tiyatrolarla ilgili bir çalışma grubu oluşturduklarını söyleyen Bakan Ersoy, “Bu grupla benim Başkanlığımda toplanıyoruz ve bütün yardımları, bundan sonra nasıl devam edeceğimizi hatta yönetmelikte istedikleri değişiklikleri tartışıyoruz ve onlarla birlikte ortak karar alarak devam ediyoruz. Bu arada Ankara Sanat Tiyatrosu, AST'yle ilgili bir soru geldi. AST de bu grupta yer alıyor. Ayrıca bu sene verdiğimiz devlet yardımlarından AST tiyatrosu da yararlandı, onu da özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

"BAŞVURULARDA BİRLİK, DERNEK VEYA SENDİKA ÜYESİ OLMA ŞARTI ARAMAYACAĞIZ"

‘Müzik Hayattır’ projesi kapsamında 20 ilde 405 Roman müzisyeni dijital kayıt desteği verdiklerini ifade eden Ersoy, “Pandemi döneminde geliri olmayan, desteğe ihtiyacı olan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan bir projeyi 11 Aralık’ta detaylarıyla birlikte ilan edeceğiz. Başvurularda birlik, dernek veya sendika üyesi olma şartı aramayacağız. Aylık seyyanen bin lira, üç ay süre ile toplamda 3 bin lira ödeyeceğiz. Aralık ayı içinde başvuruları toplayacak Ocak, Şubat ve Mart aylarında ödemeleri yapacağız. Bu projeye 30 binden fazla başvuru olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Ersoy şöyle konuştu: “Kültürel kalkınmamızda önemli rolü olan devlet tiyatroları 12 yerleşik merkezinde ve turne düzeninde bulunan 77 sahnesinde 27 bin 209 koltuk kapasitesiyle hizmet vermektedir. 2020-2021 yeni tiyatro sezonuna 1 Eylül Salı günü 17 oyunla erken merhaba diyen devlet tiyatroları yaz aylarındaki projeleriyle de pandemi sürecinde sanatseverleri yalnız bırakmadı. Kamyon Çocuk Tiyatrosu ve açık hava tiyatro oyunları projeleriyle 1 Temmuz’dan 1 Eylül’e kadar hem yetişkin hem de çocuk oyunları tiyatro severler için sahnelendi. Bakanlık olarak büyük çaplı tiyatro yapımlarını ve klasikleşmiş oyunlarımızın yanı sıra yeni yaklaşım ve uygulamaları da takip eden bir stratejiyi benimsiyoruz. Bu amaçla, dünyanın pandemi sonrası düzenine çok uygun bir konsept olan açık hava tiyatro uygulamasını da 2021 yılında artırarak geliştirmeyi hedefliyoruz.”

"YAZILI SORU ÖNERGELERİNİ CEVAPLANDIRILMA ORANI 27'NCİ YASAMA DÖNEMİ İÇİN YÜZDE 63,70'E ÇIKMIŞTIR"

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yazılı ve sözlü soruların cevaplanmasına ilişkin olarak, “22'nci dönemde yüzde 62,8; 23'üncü dönemde yüzde 85,8'e çıkmış; 24'üncü dönemde yüzde 60; 25'inci dönemi söylemiyorum, yüzde 6; 26'ncı dönemde 45,4 olarak gerçekleşen yazılı soru önergelerini cevaplandırılma oranı 27'nci Yasama Dönemi için yüzde 63,70'e çıkmıştır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlara yöneltilen ki 25 Kasım 2020 itibarıyla süresi içerisinde cevaplandırılmayan yazılı sorulu önergeleri 126 ayrı gelen kâğıt listesinde ilan edilmiş ve bu durum Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanlıklara gönderilen 234 ayrı yazıyla bildirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bilgiç, ‘düşük’ kelimesini kendilerine kullanıldığını söyleyerek şunları kaydetti:

“Ben, şunu vurgulamak istiyorum: Bugün gerçekten son derece üzüldüm. Burası milletin kürsüsü, yüce Meclis ve bu kürsüde dönüldü, milletin iradesiyle gelen, bu sıralarda oturan bizlere burada bir milletvekili tarafından ‘düşük’ ifadesi kullanıldı. Bu ifade, olsa olsa, 27 Mayısın eli kanlı, darbeci zalimlerinin Demokrat Partililere taktıkları ‘düşükler’ lafının biz izdüşümü, bir yansıması, bir zihnin arka tarafında kalan yeridir. Ama darbe teşvikçileri, tahrikçileri, darbe sevicileri bilecekler ki 15 Temmuz gecesi bu millet darbeleri de darbe dinamiklerini de tarihin karanlık sayfalarına gömmüştür. Bu millet, bu aziz millet vatanperverliğiyle, dik duruşuyla ve en önemlisi, değerli arkadaşlar, demokrasiye olan bağlılığı ve inancıyla darbecileri, darbe severlere, darbe sevicilere, darbe teşvik ve tahrikçilerine gereken cevabı vermiştir.”

 
Kasım'da bunlar konuşuldu
 
Koca: ‘Yılbaşı gecesi kısıtlamaya tabi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardan Kefenleriyle Kızıl Elma’ya Yürüyen Canlar
Atatürk Üniversitesi ODAK (Orta Doğu ve Orta Asya-Kafkaslar Araştırma ...
M. Fuad Köprülü eserleriyle anıldı
Türkoloji çalışmalarının ve edebiyat tarihi yazımının Türkiye’de kurucu ...
TYB’den 2021 İstiklâl Marşı Yılı kampanyası
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2021’in “İstiklâl Marşı Yılı “ olması ...
 
AYK Dergisi’nin 102. Sayısı yayımlandı
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma ...
Türkü Paşa'ya vefa
Türk Halk Müziği’nin ülke çapında en büyük isimlerinden biri olan ve “Türkü ...
Büyükşehir’den Bansko’ya Kış Turizmi köprüsü
Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği (AB) Şehir Eşleştirme Programı ...
 
ATAUNİ Halıcılık Merkezi 58 yaşında
Atatürk Üniversitesi Halı Kilim ve El Sanatları Uygulama ve Araştırma ...
Cami tezyinine kadın eli değdi
Tezhip sanatında kadınlara öncü olan Müzehhip Kübra Saraç ile tezhibe ...
Öğretmenleri konu alan kitaplar
Öğretmenler günü dünyanın her yerinde farklı tarihlerde kutlanırken, öğrenme ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri