Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Kasım 2023 Pazar - 01:24

Erzurum 100. Yıl Ormanına kavuşuyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinde yurt genelinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Erzurum 100. Yıl Ormanına kavuşuyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinde yurt genelinde fidanlar toprakla buluşturuldu.
Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Erzurum’da 24 alanda toplam 20 bin 600 fidan dikildi.
Aşkale İlçesi Cephanelik Sahası Ağaçlandırma ve Uygulama Projesi kapsamında ağaçlandırma etkinliğine katılan Vali Mustafa Çiftçi, burada vatandaş ve öğrencilerle birlikte 2 bin fidanın dikimini gerçekleştirdi. Erzurum Ak Parti Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Aşkale Belediye Başkanı Dt. Ahmet Yaptırmış ile kurum yöneticileri, Tema Vakfı gönüllüleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlik töreninde bir konuşma yapan Vali Çiftçi, Türkiye Yüzyılı’na atıfta bulunarak, ikinci Türkiye Yüzyılı’nın ülkemize ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Vali Çiftçi şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı münasebetiyle Tarım ve Orman Bakanlığımız, Türkiye'nin değişik yerlerinde “100. Yıl Orman” alanları tesis etmeye başladılar. Bugün eş zamanlı olarak Türkiye'nin bütün illerinde benzer etkinlikler düzenliyor. Türkiye’nin ikinci Yüzyılı’na başladığımız şu günlerde, bu gibi hayırlı işler etrafında oluşan birlikteliğimizin, nice yüzyıllar daim olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”
İLİMİZİN ORMANLIK VARLIĞINI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR
Konuşmasında; Erzurum’un yaklaşık 2 buçuk milyon hektar araziye sahip olduğunu ve bunun 1 milyon 600 bin hektarının çayır ve mera, 480 bin hektarının tarım arazisi olarak kullanıldığına, ormanlık alanların ise sadece 280 bin hektar olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi: “Toplam arazi içerisinde yüzde 11’lik bir orana tekabül eden orman alanlarımız için bu oran maalesef yeterli değil. Dolayısıyla bu alanların arttırılması gerekiyor. Valiliğimize, Orman Bölge Müdürlüğümüze büyük görevler düştüğünü ifade etmek istiyorum. İnşallah temennim odur ki; bugün ve bundan sonraki dikeceğimiz ağaçlarla ilimizin orman varlığını daha da arttırabiliriz.” diye konuştu.
Vali Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişlerimizin, büyüklerimizin, bizden önce burada yaşamış insanların diktikleri ağaçlardan nasıl faydalanıyorsak, bizim diktiğimiz fidanlardan da bizden sonraki nesiller faydalanacak. İnancımız şu ki; bu memleket bize geçmişlerimizden miras olarak kalmadı, bu vatanı atalarımızdan, ecdadımızdan bir emanet olarak aldık. Bu emaneti, bizden sonraki nesillere en güzel şekilde, en yaşanabilir şekilde ve orman varlığını arttırmış bir şekilde devretmemiz gerekiyor. Atalarımız; ‘Ormansız vatan, vatan değildir’ demişlerdir. Onun için mümkün mertebe yüzde 11 olan orman varlığımızı daha da arttırmamız gerekiyor.”
ORMAN VARLIĞIMIZ SON 20 YILDA BÜYÜK ORANDA ARTTI
Vali Çiftçi: “Son 20 yılda Türkiye'de hamdolsun, orman varlığımızda büyük artışlar oldu. Bunda, yeşil vatanın artırılması noktasında, Muhterem Cumhurbaşkanımızın iradesi ve imzası var. İnşallah daha da artacağını ümit ediyorum ve huzurlarınızda Muhterem Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Orman yangınlarında ve bu çalışmalarda emeği olan Orman Teşkilatı mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum ve sizleri de en kalbi sevgilerle muhabbetle selamlıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Vali Çiftçi, beraberindeki heyet ve öğrencilerle birlikte fidan dikimi yaptı.

 
Atatürk'e hakaretten gözaltına alındı
 
Aziziye Belediyesi’nden İsrail’e tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hedefimiz yeşil dönüşüm'
Özhaseki, bir taraftan yeşil dönüşümü gerçekleştirirken bir taraftan da ...
‘Bütün şehir hastaneleri bu devletin’
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu-özel işbirliğiyle yapılan şehir hastanelerine ...
Koca’dan Sağlıkta Beyaz Reform değerlendirmesi
Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la başlayan dönemde eskisiyle ...
 
Erzurum Emniyetinden çevre mesaisi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü personeli ana okulu öğrencileriyle birlikte 500 adet ağaç dikimi yaptı.
Yılkı atları doğal ortamda görüntülendi
Kars'ta havaların soğumasıyla birlikte yılkı atlarının da yem bulma mücadelesi ...
21 yılda 74 binden fazla organ nakli gerçekleştirildi
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2002 yılından 2023 yılının Kasım ayına ...
 
Guterres: Gazze çocuklar için mezarlığa dönüşüyor
Guterres, "Gazze çocuklar için mezarlığa dönüşüyor. Her gün yüzlerce kız ...
Turhan Aile Hekimliğinin önemi paylaştı
Aile hekimlerinin, sadece belli yaş, hastalıklar ve vücut bölümlerinde ...
Türkiye Acil Tıp Vakfı açıkladı
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Acil Tıp Kongresi'nde konuşan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri