Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
7 Ağustos 2019 Çarşamba - 14:39

Erzurum POMEM’de mezuniyet coşkusu

Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) 23. Döneminde eğitim gören 395 öğrenci, polis olarak mezun oldu.

Erzurum POMEM’de mezuniyet coşkusu

Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) 23. Döneminde eğitim gören 395 öğrenci, polis olarak mezun oldu. Öğrenciler için Erzurum POMEM Spor Salonu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet törenine Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, PMYO Müdürü Mesut Gezer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, kamu kurum müdürleri, polisler, aileleri ve davetliler katıldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, törende yaptığı konuşmada, yakın zamanda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, bu üniformalar altında devlete sızan hainler devleti sıkıntıya düşürmeye çalıştıklarını ifade ederek, “FETÖ’cülerden temizlendikçe daha da güçlü oluyoruz” dedi.

Kolluk kuvvetlerinin üzerindeki formanın çok kutsal olduğuna değinen Vali Memiş, “Bizim askerimizin polisimizin jandarmamızın forması çok kutsal ve prestijli formalardır. Son yıllarda devlet olarak çok sıkıntılı dönemlerden geçtik. Yaşadığımız sıkıntılarda geri dönüp bir kakacak olursak, eğer polisimiz, askerimiz, jandarmamız iyi yetişmiş olmasaydı, çok kötü olaylar olacaktı. Ama Allah’a şükür hep birlikte bu hain girişimi halkımızla birlikte bertaraf ettik. 15 Temmuz tarihinde bu üniformaları giyip içimize sızan dürzüler devleti ve hükümeti sıkıntıya düşürmeye çalıştılar. Bakın başka bir meslek gurubunda değil, neden emniyet teşkilatını seçtiler, bunu iyi düşünmemiz lazım. Yargıda yine aynı şekilde yerleştiler. Diğer meslek teşkilatlarında da vardı ama devleti temsil noktası burası olduğu için operasyon yapıldığı için bu kurumları seçtiler. Çünkü adaletin ilk tesis edildiği yer karakoldu. Onun için bu kardeşlerimizi iyi yetiştirmemiz çok önemlidir. FETÖ’cülerden temizlendikçe güçleniyoruz. Ne FETÖ ne de illegal oluşumları hiçbir kurumda istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ HERKESİN POLİSİYİZ”

Polisin vatandaşa karşı her zaman adaletli ve hoşgörülü olmasını isteyen Vali Okay Memiş, şöyle konuştu: “Polis olmak, polis ailesi olmak çok önemlidir. Çünkü polisimiz toplumda her türlü insanla muhatap oluyor. Polis eşleri ve aileleri daha hoş görülü olmak zorundadır. Bu topyekûn bir iştir. Herkese eşit bir mesafedeyiz. Bunu hiç unutmayın. Eğer devlet bize maaş everiyorsa biz herkesin polisiyiz ve her türlü siyasi düşünceye sahip olan vatandaşımızın da polisiyiz. Belli bir güç odaklarının ve kendini çok varlıklı güçlü sayan insanların polisi değil, biz garibanın, güçsüzün polisiyiz. O yüzden vatandaşımıza hep özenli davranacağız. Bakın suçlunun hukuk kuralları içeresinde gerekeni yapacağız, ama vatandaşı kırmayacağız. Buradaki arkadaşlar 4 yıllık fakülte mezunları hepsiyle; askerimizle, polisimizle, jandarmamızla gurur duyuyoruz. Bütün kurumlarımızla uyum içerisinde vatandaşımızın can ve malını korumak için 24 saat ayaktayız. Bu duygu ve düşüncelerimle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu arada 7 Ağustos Milli Mücadele kararlarının açıklandığı gündür. Erzurum Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ildir. Bu vesile ile Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Konuşmaların ardından dönem 1.’si İsmail Şimşek’e Vali Okay Memiş, mezuniyet belgesini ve sertifikasını verdi. Programın sonunda polis memurları saz eşliğinde Sarı Gelin türküsünü seslendirdi.

 

 
Aydemir: ‘Meşveret, siyaset kültürümüzdür’
 
Erzurumspor 15 futbolcu ile sözleşme imzaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
107 kilo eroin ele geçirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 107 kilo 660 gram eroin ele geçirildi.
Gri Liste'de yer alan terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Hakkari’de emniyet, MİT ve jandarmanın ortak operasyonunda, ...
42,5 kilogram eroin ele geçirildi
Erzincan- Erzurum karayolu üzerinde risk analizine dayalı yol uygulaması ...
 
Terör operasyonu: 4 gözaltı
Bitlis’te ‘PKK/KCK terör örgütü üyesi olma ve terör örgütü propagandası ...
20 ilde FETÖ operasyonu
20 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan polis memuru ve polis okulundan ...
Gümüşhane yolunda 2 kaza: 5 yaralı
Gümüşhane’de ve Kelkit ilçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
 
5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Van’ın Erciş ilçesinde polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda ...
Üvey annesini öldüren cezaevi firarisi yakalandı
Elazığ’da 6 yıl önce hamile üvey annesini öldüren ve 2 kere yakalanmasına ...
Engelli çocuğun cesedi Karasu Nehrinde bulundu
Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Mercan beldesinde dünden beri kayıp ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri