Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>EKONOMİ
29 Nisan 2024 Pazartesi - 04:20

Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı

ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Ocak – Mart ayları arasında 73 şirket kurulumu gerçekleşti. İl, 3 aylık kayıtta kurulan şirket sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van, Malatya ve Elazığ’ın ardından 4 sırayı aldı

Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı

TOBB Erzurum birikimli kurulan şirket verilerini açıkladı, Erzurum’da bu yılın Ocak – Mart ayları arasında 73 şirket kurulumu gerçekleşti. İl, 3 aylık kayıtta kurulan şirket sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van, Malatya ve Elazığ’ın ardından 4, Türkiye illeri sıralamasında ise 42’nci sırayı aldı.

ERZURUM 2024 OCAK – MART DÖNEMİ

Erzurum’da bu yılın 3 ayında 73 şirket, 4 kooperatif ve 17 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 15 şirket, 4 kooperatif tasfiye edildi. Ocak – Mart ayları arasında 7 şirket, 8 kooperatif ve 8 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı.

DEĞİŞİM

Erzurum’da bu yılın ilk üç ayında kurulan şirket sayısı 2023 yılının ilk iki aylık dönemine göre yüzde 12.04 oranında gerilerken, dönemde kapanan şirket sayısı bir önceki yıla göre yüzde 68,18 oranında düşüş gösterdi.

ERZURUM 2023 OCAK – MART DÖNEMİ BİRİKİMLİ VERİ

Erzurum’da geçilen yılın 3 ayında 83 şirket, 4 kooperatif ve 25 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuş, dönemde 19 şirket, 3 kooperatif tasfiye işlemi görmüş, 3 aylık kayıtta 22 şirket, 2 kooperatif ve 22 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı

KUDAKA OCAK – MART 2024 DÖNEMİ VERİLERİ

TOBB verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince yapılan analizlere göre 2024 Ocak – Mart döneminde KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde 109 şirket, 4 kooperatif ve 32 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 20 şirket ve 4 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 14 şirket, 9 kooperatif ve 32 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. 2023’ün aynı döneminde bölgede 124 şirket kurulumu kaydedilmişti.     

KUZEYDOĞU ANADOLU 2024 OCAK – MART DÖNEMİ VERİLERİ

TOBB Kurulan ve kapanan şirket verilerine göre, 2024 Ocak – Mart döneminde Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinde 174 şirket, 9 kooperatif ve 73 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 34 şirket ve 7 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 22 şirket, 11 kooperatif ve 67 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini sonlandırdı. 2023’ün aynı döneminde bölgede 210 şirket kurulumu gerçekleşmişti.     

DOĞU ANADOLU 2024 OCAK – MART DÖNEMİ VERİLERİ

2024 Ocak – Mart döneminde Erzurum’la birlikte 14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 689 şirket, 34 kooperatif ve 222 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 106 şirket ve 11 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 97 şirket, 25 kooperatif ve 152 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini nihayetlendirdi. 2023’ün aynı döneminde bölgede 756 şirket kurulumu gerçekleşmişti    

ERZURUM’UN KURULAN ŞİRKET BÖLGESEL PAYLARI

DOSİAD tarafından TOBB verileri üzerinde yapılan analizde, Erzurum’un yılın 3 ayında kurulan şirket sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 66,97, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 41,95, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 10,59 oranında pay gösterdi

ERZURUM’UN KAPANAN ŞİRKET BÖLGESEL PAYLARI

Erzurum’un yılın 3 ayında kapanan şirket sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 50, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 31,81, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 7,21 oranında pay dluşturdu

ERZURUM BÖLGEDE 4’ÜNCÜ

Ocak – Mart 2023 sürecinde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en çok sayıda şirket kurulumunun gerçekleştirildiği il 158 şirketle Malatya oldu. Bu ili 154 şirketle Van, 77 şirketle Elazığ, 73 şirketle Erzurum izledi. Dönemde Ağrı’da 35, Erzincan’da 33, Bitlis’te 42, Muş’ta 37, Iğdır’da 15, Bingöl’de 20, Hakkari’de 19, Kars’ta 14, Tunceli’de 11 ve Ardahan’da 1 şirket kuruldu.

ERZURUM 43’ÜNCÜ SIRADA

Erzurum yılın ilk üç ayında kurulan şirket sayısı bazında 42. sırayı aldı. Ülkede en çok sayıda şirket kurulumunun gerçekleştirildiği iller, Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Muğla, Diyarbakır, Kayseri, Hatay, Tekirdağ, Ş.Urfa, Denizli, Sakarya, Manisa, Aydın, K.Maraş, Balıkesir, Samsun, Eskişehir, Malatya, Van, Mardin, Çanakkale, Batman, Afyon, Trabzon, Aksaray, Çorum, Nevşehir, Adıyaman, Yalova, Şırnak, Ordu, Edirne, Düzce, Elazığ, Sivas, Erzurum olarak bildirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
 
Aktaş ailesi yasta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Şirket sermaye büyüklüğü bazında Şubat ...
Şimşek iddialara cevap verdi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye dış kaynak gelmediği ...
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Haber Global ...
 
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Yeni hasat sezonunun başarılı ...
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Kuru ...
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Aylık sayıları içeren verilere göre ...
 
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek, “Küresel dezenflasyon devam ediyor. Muhtemelen beraberinde Feld ...
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin çok ciddi avantajları ...
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum’da hayvancılığın geliştirilmesi ve çiftçiye destek olmak için ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri