Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
ETÜ projesi patent aldı
ETÜ projesi patent aldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Erzurum’da mola verecek
Erzurum’da mola verecek
HABERLER>EKONOMİ
5 Nisan 2019 Cuma - 03:53

Erzurum yine rekor kırdı

MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL -Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Mart 2019 dönemi Erzurum ihracat değerleri dağılımını paylaştı.

Erzurum yine rekor kırdı

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Mart 2019 dönemi Erzurum ihracat değerleri dağılımını paylaştı. Erzurum’da mart ayında 2,2 milyon, yılın ilk 3 ayında 5 milyon 493 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. TİM verilerine göre Erzurum’dan mart ayında kaydedilen ihracat bir önceki aya göre rekor bir yükseliş göstererek yüzde 17.2 oranında arttı.

ÜÇ AYLIK SÜREÇ VE ERZURUM

Yılın ilk üç ayı bazında ilden yapılan ihracat 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 2,46, şubat ayına göre de yüzde 17.24 oranında artış gösterdi. İlden 2018’in üç ayında 5.3 milyon, şubat 2019 döneminde ise 1.8 milyon dolarlık ihracat yapılmıştı. Erzurum’dan 2019’un ilk üç ayı perspektifinde ocakta 1.3, şubat ayında 1.8, martta ise 2.2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

MART AYI BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

TİM verilerine göre mart ayı ölçeğinde Erzurum’dan 2 milyon 223 bin dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 3 milyon 894 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 11 milyon 908 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise 76 milyon 424 bin dolarlık ihracat kaydedildi. Erzurum’un bölge toplamında ihracat değeri payı yüzde 2,90 olarak hesaplandı.

ÜÇ AYLIK İHRACAT DEĞERLERİ VE ERZURUM

TİM verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen hesaplamalara göre 2019 yılının ilk 3 ayı düzeyinde Erzurum’dan 5 milyon 493 bin dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 11 milyon 292 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 33 milyon 862 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise 191 milyon 151 bin dolarlık ihracat kaydedildi. Erzurum’un 3 aylık olarak bölge toplamında ihracat değeri payı yüzde 2,87 olarak bildirildi.

BÖLGE İLLERİ MART AYI DAĞILIMI

Mart 2019 yılı düzeyinde Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Malatya’dan 29,6 milyon, Elazığ’dan 28,4 milyon, Iğdır’dan 4.9 milyon,  Van’dan 4.4, Ağrı’dan 2,4 milyon, Erzincan’dan 1.6 milyon, Erzurum’dan 2,2 milyon, Hakkari’den 1.2 milyon, Bitlis’ten 487.5 bin, Muş’tan 627,5 bin, Ardahan’dan 67,6 bin, Bingöl’den 99,7 bin, Tunceli’den 5,9 bin dolarlık ihracat yapıldı.

BÖLGE İLLERİ 3 AYLIK DAĞILIM

Bu yılın ilk 3 ayında Malatya’dan 87,2 milyon, Elazığ’dan 52,5 milyon, Iğdır’dan 13.4 milyon, Van’dan 10,9 milyon, Ağrı’dan 8,7 milyon, Erzincan’dan 5,5 milyon, Erzurum’dan 5,4 milyon, Hakkari’den 4,1 milyon, Bitlis’ten 1,2 milyon, Muş’tan 1.0 milyon, Bingöl’den 338,5 bin, Ardahan’dan 243,6 bin, Kars’tan 103.5 bin ve Tunceli’den 25,8 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi.

MART AYINDA İHRACAT PERFORMANSI HIZ KESMEDİ

Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle; “TİM olarak, ilan ettiğimiz 'Sürdürülebilirlik ve Yenilik Yılı' kapsamında yeni reform sürecinde ülkemizin refahı, büyümesi ve istihdamı adına rekorlarımızı aynı azimle devam ettireceğiz. İhracatçılarımızın güçlü ihracat performansının 2019 yılı boyunca devam edeceğine inancım tam” dedi.

 BASIN TOPLANTISI

Mart ayı ihracat verileri, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle'nin katılımı ile Ankara'da Ticaret Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Mart ayı ihracatı, Özel Ticaret Sistemi kayıtlarına göre 15 milyar 488 milyon dolar olarak gerçekleşirken; ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 87,9 oldu. Genel Ticaret Sistemine göre ise, 16 milyar 334 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleşti. 

GÜLLE’NİN AÇIKLAMASI

Toplantıdaki konuşmasında küresel ticaretteki zorluğa rağmen, bu yılın mart ayında da ihracat performansını düşürmediklerini belirten İsmail Gülle, yerel seçimleri de değerlendirerek şunları söyledi:  “Halkımız demokrasisine sahip çıkarak, milli iradesini güçlü bir şekilde yansıttığı katılım oranı ile yerel seçimleri tamamlamıştır. Sonuçların ülkemize, milletimize hayırlı olmasını dilerim. Bugünden itibaren, önümüzdeki 4,5 yıl boyunca hızlı bir reform dönemi içerisine gireceğiz. TİM olarak bizler de, ilan ettiğimiz “Sürdürülebilirlik ve Yenilik Yılı” kapsamında bu reform sürecinde ülkemizin refahı, büyümesi ve istihdamı adına rekorlarımızı aynı azimle devam ettireceğiz. İhracatçılarımızın güçlü ihracat performansının 2019 yılı boyunca devam edeceğine inancım tam.”

REFORM DÖNEMİ KÜRESEL REKABETTEKİ İDDİAMIZI PERÇİNLEYECEK

“2023 ve 2030'a doğru çalışan ve genç nüfusun artışı devam ederken, çalışmalarımızı yepyeni bir 'insan kıymetleri mimarisi ile' birleştirdiğimizde Türkiye'yi Avrasya'nın en cazip yatırım merkezi haline getirebiliriz” şeklinde konuşan İsmail Gülle, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni bir vergi mimarisi, yeni bir finansal mimari ve yeni bir tedarik zinciri mimarisi nisan ayından itibaren devrede olacak. Dolayısıyla bu reform döneminde ekonomi yönetimimiz küresel rekabetteki iddiamızı ve kabiliyetimizi perçinleyecek olan vergi reformlarını, finansal reformları, üretim, istihdam ve büyümede yeni model ve politikalara imkan sağlayacak reformları üretimde maliyetler açısından ihracatçılarımıza odaklanacak."

DİJİTAL DÖNÜŞÜM İHRACAT SÜRELERİNİ KISALTACAK

Geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile 'Kâğıtsız İhracat' uygulamasının lansmanını gerçekleştirdiklerini hatırlatan İsmail Gülle: “13 ayrı dijitalleşme projesini hayata geçirmiş veya geçirmek üzere olan Ticaret Bakanlığı, nisan ayı sonu itibariyle tüm gümrüklerde 'Kağıtsız  İhracat' uygulamasını hayata geçiriyor. Deneme süreçleri pilot olarak seçilmiş gümrüklerde tamamlanmış durumda. 'Kağıtsız İhracat' uygulaması, 83 bin ihracatçı firmamız ihracata konu toplam 154 belgede, fiziki olarak gümrüğe gitmeden, evraklarını elektronik ortamda ibraz edebilecek” dedi.

MART AYI İHRACATINDA OTOMOTİV YİNE LİDERLİĞİ GÖĞÜSLEDİ

Mart'ta 2,9 milyar dolarla yine Otomotiv sektörü lider oldu. Bu sektörü 1,8 milyar dolarla Kimyevi Maddeler ve 1,7 milyar dolarla Hazırgiyim ve Konfeksiyon takip etti. İhracatını en çok artıran sektörler yüzde 95,5 artış oranı ile Savunma ve Havacılık sektörü, yüzde 25,8 ile Gemi ve Yat sektörü ve yüzde 18,9 ile Çimento Cam ve Seramik ürünleri oldu.

Ülke verilerine bakıldığında ise en çok ihracat gerçekleştirilen ilk 3 ülke sırasıyla Almanya, Birleşik Krallık ve İtalya oldu. AB ülkelerinin ihracatımızdaki toplam payı Mart ayında yüzde 48,7 olarak gerçekleşti. İllerin ihracatına bakıldığında ise 47 ilin ihracatı artarken en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 il, sırasıyla İstanbul, Bursa ve Kocaeli olarak gerçekleşti. En dikkat çekici artışlar ise Gümüşhane, Yalova ve Yozgat'ta yaşandı.

BAKAN PEKCAN MART AYI İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

Mart ayı ihracat rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''2019 yılında ilk çeyrekte 44 milyar 567 milyonla tarihimizin en yüksek ihracat rakamını yakaladık'' dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Politikaları, stratejileri ve müdahalelerinde Türkiye’nin dış ticaretinin Türkiye lehine değer olması için çalıştıklarını kaydeden Bakan Pekcan, "Dış ticaret, küresel ekonomilerdeki gelişmelerden etkilenir. Aynı zamanda küresel ekonomiyi de etkiler. Dünyada küresel ticaretin küresel ekonomiye oranı yavaşlıyor. AB ekonomisin yavaşlaması, Amerika Birleşik Devletleri'yle Çin arasındaki ticari uyuşmazlık ve Brexit sürecinin belirsizliği, küresel ekonomiyi olumsuz olarak etkilemektedir’’ ifadelerini kullandı.

''2019 YILINDA İLK ÇEYREKTE 44 MİLYAR 567 MİLYONLA TARİHİMİZİN EN YÜKSEK İHRACAT RAKAMINI YAKALADIK’''

Mart ayında milli gelir verileri açıklandığı zaman dış ticaretin milli gelire oranının yüzde 50’yi yakaladığını belirten Pekcan, Türkiye ekonomisi için ihracatın en önemli güç kaynaklarından birisi olduğunu vurguladı. "Biz yolumuza hızla devam etmek zorundayız ve ediyoruz’’ diyen Pekcan, şunları kaydetti: ''Mart ayında milli gelir verileri açıklandığı zaman dış ticaretimizin milli gelire oranının yüzde 49.9, yani yüzde 50’yi yakaladığını gördük. Bu ay 2018 son çeyreğine dair büyüme rakamları yayınlandığında yüzde 6.73 olmuştu. Küresel ekonomideki tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisi 2018’de yüzde 2.6 büyümüştür. Net ihracatımızın Türkiye ekonomisine 2018 yılındaki katkısı yüzde 4.2’dir. Türkiye ekonomisi için ihracat en önemli güç kaynaklarından birisi haline gelmiştir. Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre ihracatımız Mart ayında yüzde 0.5 artışla 16 milyar 334 milyon dolar olmuştur. Bu GTS sistemine göre rekor bir Mart ayı ihracat rakamıdır. Mart ayına göre ithalatımız yüzde 17.81 azalarak, 18 milyar 299 milyon olmuştur. 2019’un ilk 3 ayında ihracatımız yüzde 3.34 artmış, ithalatımız yüzde 21.46 artmıştır. 2019 yılında ilk çeyrekte 44 milyar 567 milyonla tarihimizin en yüksek ihracat rakamını yakaladık. İhracatın ithalatı karşılama oranı dış finansman ihtiyacımızı azaltmakta ve ekonominin temellerinin daha sağlam temellere oturmasını sağlamaktadır. 2018’in Mart ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 73’tü. Mart 2019’da ise bu rakam yüzde 89.3 oldu. 2018’in ilk üç ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı 67.1 iken, 2019 yılının ilk üç ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 88.2 olmuştur.''

''AB’YE MART AYINDA YAPTIĞIMIZ İHRACAT YÜZDE 4.6 ORANINDA AZALIŞLA 8 MİLYAR DOLAR OLARAK GERÇEKLEŞTİ''

Türkiye’nin Mart ayında AB’ye 8 milyar dolarlık ihracat yaptığını açıklayan Pekcan, "Mart ayında en çok ihracat yaptığımız iki ülke Almanya ve İngiltere olmakla beraber AB’ye Mart ayında yaptığımız ihracat yüzde 4.6 oranında azalışla 8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Toplam ihracatımız içinde AB’nin payı yüzde 48.9 olmuştur. Küresel ekonomideki göstergeler ne olursa olsun biz 2019 yılı stratejilerimizi birer birer uygulamaya başladık. Rekabetçi olduğumuz alanlarda markaya tasarıma, teknolojiye önem vererek daha fazla rekabetçi olmak için çalışıyoruz. İhracatta ülkemizin refah düzeyini artırmak için ileri teknoloji ürün payını yüzde 3-4 bandından yukarıya çekmek zorundayız'' şeklinde konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) İsmail Gülle ise, ''Bizler, Türkiye’nin küresel ticaretteki saha neferleri olarak ihracatçılar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kazandırmış olduğu imkan ve kabiliyetlerle ülkemizin refahı, büyümesi ve istihdamı adına rekorlarımızı aynı azimle sürdüreceğiz'' dedi.

HEM GAZİANTEP HEM GÜNEYDOĞU’DAN REKOR İHRACAT

2019 yılının üçüncü ayında Gaziantep, bir önceki yıla oranla yüzde 4,47 artış ve 642,13 milyon dolarlık ihracatla bu güne kadar en yüksek Mart ayı rakamını gerçekleştirdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ise Mart ayında yüzde 3,56 artışla 763,85 milyon dolarlık ihracat yapıldığını açıklayan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, “Gaziantep’te ihracatçımızın, sanayicimizin üretime kattığı değer sayesinde bugün ihracat rakamlarımızda rekor seviyeleri görüyoruz. Bu çabalar devam ettikçe ihracatımızdaki yükselişin devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci 2019 yılının üçüncü ayında ihracatın gerek Gaziantep gerekse Güneydoğu Anadolu Bölgesinden artarak devam ettiğini ifade ederek Mart 2019 dönemi ihracat rakamlarını açıkladı. Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yılın ilk üç ayında ihracatta istikrarlı bir şekilde artışının devam ettiğine dikkat çeken Kileci Ocak - Mart 2019 döneminde bölgeden bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,78 artışla 2 milyar 163 milyon dolar, Gaziantep’ten ise yüzde 8,3 artışla 1 milyar 821 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.

"SEÇİMLERİN ARDINDAN EKONOMİYE ODAKLANMALIYIZ"

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, son aylarda gündemimizde önemli ölçüde yer tutan yerel seçimlerin artık geride kaldığını, bizim asıl meselemizin ve reel gündemimizin ekonomi ve ihracat olması gerektiğini ifade etti. GAİB Koordinatör Başkanı, “Ülkemiz dönemsel olarak ekonomik bir sınavdan geçmektedir. Döviz ve faiz oranlarındaki dalgalanmalar, sanayici ve ihracatçımızın yatırım planlarını sekteye uğratmış ve bu da doğrudan büyüme oranlarında eksi yönlü bir gidişe sebep olmuştur. Artık ekonomimizin tüm bileşenleri ile eski büyüme trendimizi yakalamak için çalışmalıyız. Yakında açıklanacak yapısal reform paketinin bu trendi yakalamakta büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Uzun süre seçim gibi bir gündemimiz olmayacağından, artık kamu ve özel kesimin tamamıyla ekonomik atılım ve gelişime odaklanmasıyla yüksek oranlı büyüme bandına hızla girileceğini öngörüyoruz. Ülkemiz, hak ettiği ekonomik refaha emin adımlarla ilerleyecektir.” dedi.

Yılın üçüncü ayında da ihracat artışı sürdü

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre yapılan yazılı açıklamada, GAİB’in Mart 2019’da kayıt altına aldığı ihracatın 2018 yılının aynı ayına kıyasla yüzde 3,56 artışla 763,85 milyon dolar olarak gerçekleştiği ifade edildi. Gaziantep’in Mart 2019 ihracatının ise önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,47 artışla 642,13 milyon dolar olduğu açıklandı.

Ayrıca, Nisan 2018 - Mart 2019 dönemini kapsayan 12 aylık dönemde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, GAİB’in yüzde 4,9 artışla 8 milyar 572 milyon dolar; Gaziantep’in ise yüzde 6,1 artışla 7 milyar 75 milyon dolar ihracat kaydettiği belirtildi.

MART 2019’DA EN FAZLA İHRACAT ORTADOĞU ÜLKELERİNE

GAİB ihracatı ülke gruplarına göre incelendiğinde, Orta Doğu ülkelerinin yüzde 45,1 pay ile ilk sırada yer aldığı, AB ülkelerinin yüzde 21 ile ikinci ve Afrika ülkelerinin ise yüzde 13,4 ile üçüncü sırada yer aldığı görüldü. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Ocak-Mart 2019 döneminde 176 ülkeye ihracat gerçekleştirildiği ve Irak, ABD, Suriye, Suudi Arabistan, İtalya, İngiltere, Libya, Almanya, İran ve Belçika’nın en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında olduğu belirtildi. İhracatı yapılan ürünler incelendiğinde ise halı, iplikler, kumaşlar, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, değirmencilik ürünleri, ağaç ve orman ürünleri, bitkisel yağlar, demir-çelik mamulleri ile dış giyimin en çok ihracatı yapılan mal grupları olduğu ifade edildi.

En Fazla İhracat Yapan 6. İl Konumunu Koruduk

2019 yılı Ocak - Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,3 artış ile 1 milyar 821 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Gaziantep’in Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini koruduğu ifade edildi. Gaziantep’in ihracatında ön sıralarda tekstil ve ham maddeleri, halı, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri sektörlerinin geldiği belirtildi.

MOBİLYA KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİNİN İLK ÇEYREK İHRACATI 1,2 MİLYAR DOLAR

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, 2019 yılının ilk çeyreğinde sektörün ulaştığı ihracat rakamlarını açıkladı. Güleç, geçen yılın aynı dönemine göre mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatının yüzde 4,2’lik bir artışla 1,277 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Mobilya Kağıt ve Orman ürünleri ihracatı 2019 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2’lik bir artışla 1,277 milyar dolar olarak gerçekleşti. 179 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörü ise yüzde 5,4’lük bir artışla 806 milyon 576 bin dolarlık ihracat yaptı. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Mobilya Kağıt ve Orman ürünleri ihracatının yıl sonu hedefinin 6 milyar dolar, mobilya ihracat hedefini ise 4 milyar dolar olarak açıkladı ve bunun çok önemli bir başarı olduğunun altını çizdi.

"2019 YILSONU İHRACAT HEDEFİMİZ 10 MİLYAR DOLAR"

Birlik olarak Türkiye mobilya sektörünün yüzde 32,8’ini sırtladıklarını aktaran Güleç, 2019 yılının ilk çeyreğinde hedefledikleri rakama ulaştıklarını söyledi.

Sektör olarak yılsonu hedeflerini mobilyada 4 milyar dolar, mobilya kağıt ve orman ürünlerinde de 6 milyar dolar olarak belirlediklerini aktaran Güleç, sektörün Türkiye’nin tüm ihracatından yüzde 1,8 pay aldığını ve 2023 yılında da, dünyanın ilk 10 mobilya ihracatçısı arasında yer almak hedefiyle çalıştıklarının altını çizdi.

Güleç "Biz ihracat hedefimize ulaşmak üzere uygun stratejileri üretmek; üretim odaklı olmaktan çok pazar odaklı olmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ve bugün; dünyanın 13’üncü büyük üreticisi, ilk 10’u zorlayan ihracatçısı, üretiminin yüzde 30’unu ihraç eden rekabetçi bir sektör konumuna geldik. Bu noktada hedefimiz çok net; 2019’da mobilya kağıt ve orman ürünlerinde 6 milyar, mobilyada ise 4 milyar dolarlık ihracata ulaşmak" dedi.

 
TİM Erzurum sektörel verilerini açıkladı
 
Erzurum’da Kamu - STK işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİM Erzurum sektörel verilerini açıkladı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL -Erzurum’dan bu yılın mart ayında 15 sektör ihracat gerçekleştirdi.
Pakdemirli’den yatırım çağrısı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım sektöründe faaliyet gösteren ...
Abdülhamid Han'ın 140 yıllık hayali gerçekleşiyor
Karadeniz önce Akdeniz’e buradan GAP’a bağlanmış oldu. Doğudan Erzurum ...
 
Erzurum Mart 2019 TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan 4 ...
1.OSB’de ‘Urkuç’ dönemi
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde seçim heyecanı yaşandı. Yapılan ...
Erzurum ticaret sektöründen ‘güven’ süreci
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL -Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Ocak- Şubat 2019 ...
 
Erzurum patentte 2’inci sırada
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL-Türk Patent ve Marka Kurumu(TÜRKPATENT) 2019 yılı ocak ...
Erzurum’un 2 aylık dış ticaret verileri açıklandı
Mahmut Akdağ - özel - Ticaret Bakanlığı 2019 Ocak – Şubat Dönemi Erzurum ...
DATAE damızlık hayvan satışı yapacak
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde, Montofon sığır ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri