Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını paylaştı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını paylaştı
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
HABERLER>SPOR
29 Temmuz 2020 Çarşamba - 04:26

Erzurumspor’a haksızlık olmaz mı?

2018 – 2019 sezonunda hakem ve VAR hataları sebebiyle Süper Ligden düşürülen Erzurumspor için, o dönemde ligden düşmenin kaldırılması önerilmiş, teklif reddedilmişti. Bu sezon Süper Ligden düşmenin kaldırılması önerisi, futbol taraftarlarınca ‘haksızlık olur’ kaydıyla karşılandı.

Erzurumspor’a haksızlık olmaz mı?

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, ligden düşmenin kaldırılması konusu ile ilgili olarak, “Toplantıda Süper Lig'den düşmenin bu sezon olmaması yönünde Türkiye Futbol Federasyonuna tavsiye konusunda bir görüş birliği oluştu” dedi.
Kulüpler Birliği Vakfı, yabancı oyuncu kuralı, ligden düşmeme ve harcama limitleri gündem maddelerini görüşmek için bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, görüşmenin detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Sepil, toplantıya Süper Lig'e yeni çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Hatayspor kulübünün temsilcilerinin de katıldığını belirterek, "Daha önce 7 kulübün ligden düşmenin olmaması yönünde bir müracaatı vardı. Toplantıda Süper Lig'den düşmenin bu sezon olmaması yönünde Türkiye Futbol Federasyonuna tavsiye konusunda bir görüş birliği oluştu” şeklinde konuştu.
“MALATYASPOR, KAYSERİSPOR VE ANKARAGÜCÜ LİGDEN DÜŞMENİN KALDIRILMASI TALEBİYLE GELDİ”
Daha önce 7 kulübün ligden düşmenin olmaması yönündeki talebin federasyon tarafından liglerin devam ettiği gerekçesiyle kabul görmediğini hatırlatan Sepil, "Toplantıya Malatyaspor, Kayserispor, Ankaragücü bu sene ligden düşmenin kaldırılması talebiyle geldiler. Bu konu detaylı olarak kulüpler tarafından paylaşıldı. Kulüplerin tamamı bu zor süreçte bu talebin kabul edilebileceğini paylaştı. Kulüpler Birliği'nin yaptırım gücü yok, tavsiye konusunda görüş oluştu” açıklamasını yaptı.
Kulüplerin kayıp yaşamadan bir lig organizasyonunun oluşturulabileceğini belirten Sepil, "Kulüplerin kaybı olmadan ileriki yıllarda 20 takımın oynayabileceği bir formatın kurulup, çok büyük zarar gören kulüplerin daha da ekonomik sıkıntı görmeyebileceğini düşünüyoruz. Kulüpler birliği olarak tavsiye kararımızı federasyona ileteceğiz” diye konuştu.
Başkan Sepil, yayıncı kuruluş ile yapılan görüşmeler ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Yayıncı kuruluşumuz pandemi sürecinde yaşanan zorluklarla ilgili indirim talebiyle gelmişti. Bu süreç devam ederken federasyonla yaptığımız toplantıda bu indirim talebinin görüşülebileceğini ama sadece bu senenin değil önümüzdeki dönemin mevcut kontrat sezonun da tartışılması gerektiğini söyledik. Federasyon başkanı Nihat Özdemir birkaç gün önce beni arayarak federasyonun bu konuda yayıncı kuruluş ile bir rakamda anlaştığını söyledi. Her ne kadar beklentinin altındaysa da yine de kulüplerin içinde olmadığı pazarlığın Kulüpler Birliği tarafından doğru bulunmadığı kararı alındı. Bundan sonra yapılacak görüşmelerde vakıf tarafından oluşturulan icra kurulunun yer alması görüşü ortaya çıktı."
Kulüplerin önemli gelir kaynağının düşürüldüğü teklifin kabul edilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Başkan Sepil, "Her zaman yayıncı kuruluşla görüşmelere hazırız ama ortada mevcut kontrat olduğunu ve uygulanması gerektiğini de federasyona hatırlatırız” ifadelerini kullandı.
YABANCI OYUNCU KONUSU
Mehmet Sepil, yabancı oyuncu konusunda toplantıda alınan kararları aktararak, TFF'nin aldığı kararın bir yıl ertelenmesinden yana olduklarını dile getirerek, "18 kulüp olarak birçok konuda ortak tavır alabiliyoruz. Burada kulüplerin çok doğal olarak değişik düşünceleri var. Yabancı oyuncu sayısında ortak paydada buluşmuyoruz. Doğaldır ama 18 kulüp olarak bu kararın çok hızlı alındığını düşünüyoruz. Uygulamanın bu sene yapılmasının kulüplere hiçbir faydası olmadığı gibi kulüplerin zaten zor durumda olan ekonomilerinde yara açacaktır" diye konuştu.
Yabancı oyuncu kuralı konusunda zamanı doğru kullanmak gerektiğini söyleyen Başkan Sepil, "Bu işi bir yıl erteleyelim. Önümüzdeki seneden başlayarak yabancı sayısı düzenlemesi olabilir görüşüne sahibiz” açıklamasını yaptı.
“HARCAMA LİMİTİ BİRÇOK KULÜBÜ SIKINTIYA SOKACAK”
Harcama limiti konusunda da kulüplerin sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Mehmet Sepil, "Bu uygulamayla birçok kulübün sıkıntıya gireceğini ve dünyadaki uygulamalara benzemediğini değerlendirdik. Bu konudaki endişelerimizi de federasyona ileteceğiz. Bu konuda da bir icra kurulu tespit ettik. Kurul yakın zamanda federasyona gidecek ve yeni yıl uygulamasıyla ilgili kulüplerin teklifini görüşecek” değerlendirmesinde de bulundu.
Başkan Mehmet Sepil, rezerv lig konusunda da ısrarcı olduklarını dile getirerek, "Federasyonun bu konuda net dönüşü olmadı. Rezerv ligin Türk futbolu için çok önemli olduğunu, takipçisi olacağımızı, rekabetçi şekilde uygulanmasında da ısrarcı olduğumuzu federasyona bildireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

 
Otomobil taşıyan tır yandı
 
Sarıkamış’ta teröristlere darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor 2019’u 3. sırada tamamlamıştı
2018-2019 sezonunda en fazla maç bileti satan kulüpler sırasıyla Trabzonspor, ...
Erzincan’da TFF 2. Lig'e yükselme coşkusu
TFF 3. Lig 1. Grup play-off finalinde 24 Erzincanspor, 68 Aksaray Belediyespor'u ...
TFF 1.7 milyon ceza kesti
Türkiye Futbol Federasyonu, 12 Haziran’da tekrar başlayan maçlarda bugüne ...
 
Motosikletle zipline yaparak kanatlandı
Erzurum’da bir macera sever Palandöken Dağı 2 bin 300 rakımda motosikletiyle zipline yaptı.
Kazım Karabekir’de Süper Lig testi
Süper Lige yükselen BB Erzurumspor’da yeni sezon hazırlıkları devam ederken, ...
PFDK Erzurumspor’a ceza yağdırdı
Mavi Beyazlı ekibin sahasında oynadığı Ümraniyespor maçında çeşitli nedenlerle ...
 
Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde geri sayım
Vali Memiş Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Erzurum ...
Kongre Kupası için koştular
Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm ...
Vali Memiş’ten Milli Atletlere motivasyon desteği
Anadolu’nun zirvesinde kamp yapan milli atletler adeta Erzurumluların ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri