Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SPOR
20 Mayıs 2019 Pazartesi - 01:00

Gençliğe büyük yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik merkezleri aracılığıyla Türkiye’nin temel harcı olan gençliği, milli değerleri merkeze alarak dünya vatandaşlığına hazırlıyor. 2011 yılında 16 olan gençlik merkezi sayısı 300’e yaklaştı.

Gençliğe büyük yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik merkezleri aracılığıyla Türkiye’nin temel harcı olan gençliği, milli değerleri merkeze alarak dünya vatandaşlığına hazırlıyor. 2011 yılında 16 olan gençlik merkezi sayısı 300’e yaklaştı.

Dünyada genç nüfusun yoğun olduğu ülkelerin başında gelen Türkiye, bu potansiyelini niteliğe büründürmek için yatırımlarını sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurdun dört bir yanına kurduğu gençlik merkezleriyle, Türkiye’nin temel harcı olan gençliği, milli değerleri merkeze alarak dünya vatandaşlığına hazırlıyor. Gençliğe yönelik yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2011 yılında 16 olan gençlik merkezi sayısını 300’e çıkardı. 2011 yılında 8 bin civarında olan gençlik merkezi üye sayısı ise 2 milyonu aştı.

Bir sivil toplum kuruluşu konseptinde gün geçtikçe kurumsallaşmasını ileriye taşıyan gençlik merkezlerinde gönüllülerin varlığı, soğuk bürokratik havanın egemen olmasına adeta bir bariyer oluşturuyor. Bilimsel, manevi, estetik ve geleneksel değerlerin harmanlanmasıyla oluşan bir içerikle faaliyetlerini sürdüren gençlik merkezlerinde; Sosyal Bilimler, Kişisel Gelişim, Dini İlimler, İnovasyon, Değerler, Dil Eğitimleri, Sağlıklı Yaşam ve Spor ve Güzel Sanatlar atölyeleri bulunuyor. Bu atölyelerde Tarih, Edebiyat, Felsefe-Mantık, Hukuk, Drama, İletişim, Mülakat Teknikleri, Görgü Kuralları, Kuran-ı Kerim ve Meali, İslam Tarihi, Medya, Sosyal Medya, Yazılım-Kodlama-Robotik, Tasarım, İslam Kültürü ve Medeniyeti, Türk Kültürü ve Medeniyeti, Ahlak ve Bizi Biz Yapan Değerler, Şehir Kültürü, Trafik Kültürü, Osmanlıca, İngilizce, Arapça, İşaret Dili, Yaşam Tarzı Geliştirme, Beslenme, Spor, Müzik, Tiyatro, Resim, El Sanatları, Mimari, Yöresel Halk Oyunları gibi onlarca başlık altında gençlere nitelik kazandırılıyor. Öte yandan, gençlik merkezleri bünyesinde oluşturulan kulüpler aracılığıyla kardeşlik hukuku ve toplumsal huzur, yetimlerin korunması/sahiplenilmesi gibi evrensel insani değerlerin başında gelen empati duygusunun içselleşmesine yönelik çaba sarf ediliyor ve kitap okuma halkaları, doğa yürüyüşleri, bisiklet etkinlikleri, bağımlılıkla mücadele gibi farkındalığı artırıcı etkinlikler düzenleniyor.

“MİLLİ VE YEREL OLAN ANLAŞILMADAN EVRENSEL ANLAŞILAMAZ”

Gençlik Merkezlerinde hedeflenenin "Kendi özelliklerini koruyarak bütüne katılma/katkıda bulunma’’ olarak özetleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Milli olan, yerel olan anlaşılmadan evrensel anlaşılamaz. Dikkat edilirse gençlik merkezlerindeki müfredatımız bu hedefe uygundur. Dünya yeterince küreselleşti. Artık ilgi çekici olan geleneksel kültürlerini koruyarak, dünya ile kucaklaşabilen gençlerdir. Bağlama çalmasını öğrenen bir gencimiz, farklı müzikleri daha keyifle dinleyecek, öğrenmeye heves edecek ve saygı duyacaktır. Bu gencimiz dünyanın her yerinde ilgi çekecektir. Evet, müzik evrenseldir denir. Fakat idrak için tatbikat hayati önemdedir. Bunun gibi sanat sevgisi için önce hat-ebru sanatını tanımamız lazım. Kendimizdekini tanımadan kaybolmamız muhtemeldir.”

“ARTIK ÇOK BİLEN DEĞİL, İYİ OLAN, BİLDİĞİNİ HAYATA AKTARAN LİDER OLACAK”

Dünyanın klasik zeka çağından duygusal zeka çağına adım atmak üzere olduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, “Artık çok bilen değil, iyi olan, bildiğini hayata aktaran, canlı-cansız ayrımı yapmadan bütünün menfaatini hesaba katan lider olacak. Dünyanın büyük şirketlerine bakın aranan insan tipi duygusal zekası yüksek olanlardır. Aslında duygusal zeka tam da bizim insanımızda olan bir özellik. Mevlana -Yunus geleneğine bakın. Tam da dünyanın istediği insan olduğunu görürüz. Genetiğimizde bu değerler var. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ derken bu genetiği kast ettiğini düşünüyorum. Yoksa fiziksel bir kandan söz ettiğini söylemek abesle iştigaldir. Nitelik olmadan duygusal zeka gelişmez. Var olan ortaya çıkmaz. İşte gençlik merkezlerinde bu temel ilkeye hizmet veriyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 
“Erzurum’da sadece Erzurumspor”
 
“Saygısızlık yapana eyvallah edemem”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Erzurum’da sadece Erzurumspor”
Erzurum’da şampiyonluk kutlamaları yapmak isteyen Galatasaray taraftarlarına ...
Her şey Erzurumspor’un elinde
Göztepe’nin Bursaspor ile berabere kalması Erzurumspor’un ligde kalma ...
Fenerbahçe, Erzurum’da
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında BB Erzurumspor ile karşılaşacak ...
 
İkiz kardeşler şampiyonluğu paylaştı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Erzurum Atlama ...
Memiş başarıyı ödüllendirdi
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Kutlamaları ...
Erzurumspor’da tek hedef galibiyet
Süper Lig ekiplerinden BB Erzurumspor Süper Lig’in 33. hafta maçında sahasında ...
 
PFDK’dan Erzurumspor’a 60 bin TL ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kulüplerle ilgili aldığı kararları ...
Basketler empati için atıldı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları ve Gençlik ...
ATAUNİ’den Sportif başarı
Bilimsel ve kültürel faaliyetlerin yanında sportif başarılarıyla da adından ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri