Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
7 Nisan 2021 Çarşamba - 14:26

Gözü yaşlı aileler HDP önünde oturma eylemi başlattı

Muş'ta PKK terör örgütü tarafından çocukları dağa kaçırılan 2 aile, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.

Gözü yaşlı aileler HDP önünde oturma eylemi başlattı

Muş'ta PKK terör örgütü tarafından çocukları dağa kaçırılan 2 aile, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.
Diyarbakır'da eylemlerini sürdüren Teker ve Özcan ailesi, Muş'a gelerek HDP İl Başkanlığı önünde açıklamada bulundu. 2014 yılında oğlunun PKK tarafından kaçırıldığını anlatan anne Gülbahar Teker, HDP binası önüne çocuğu için geldiğini söyledi. Çocuğunu istediğini anlatan Teker, çocuğu gelmeyene kadar buradan kalkmayacağını ifade etti.
“YETER YETER YETER, 2 SENEDİR CİĞERİM PARÇALANDI”
Eylemine hem Muş’ta hem de Diyarbakır'da devam edeceğini ifade eden Teker, “Eylemime devam edeceğim. Çocuğumun şimdi ne durumda olduğunu bilmiyorum. Bizim çocuklarımızdan ne istiyorlar? Bu PKK bizden ne istiyor? PKK kapatılsın, gitsin. Biz PKK'yı istemiyoruz, biz HDP'yi istemiyoruz. Benim çocuğumu getirip versinler. Onlarda vicdan ve iman yok. Yeter yeter yeter, 2 senedir ciğerim parçalandı. Hem Diyarbakır’da hem de Muş'ta bu eylemimi devam ettireceğim. Ben HDP'den korkmuyorum. Ben korksaydım tek başıma buraya gelmezdim” dedi.
“ÇOCUĞUMU HDP GÖTÜRÜP PKK’YA VERDİ”
Eyleme katılan bir diğer aile mensubu Şemsettin Özcan ise bugüne kadar Diyarbakır’da eylem yaptığını, bugünden sonra ise eylemi Muş’ta sürdüreceğini kaydetti. HDP’den çocuğunu istediğini belirten Özcan, HDP olmasaydı bu işin olmayacağını vurguladı. HDP’nin Amerika’yla beraber olduğunu ifade eden Özcan, “HDP o zaman Amerika’ya gitsin, Kuzey Irak’a gitmesin, Suriye’ye gitmesin” ifadelerini kullandı.
“SEN GİT ÇOCUĞUNU PKK’DAN GETİR VE GEL ÇADIRDA OTUR”
Selahattin Demirtaş’ın annesinin Diyarbakır’a gelip ‘çocuğunu devletten istediğini’ anlatan Özcan, “Sen git o çocuğunu PKK’dan getir ve gel çadırda sende otur. Senin bir çocuğun PKK’nın elindedir. PKK bizi mahvetti. HDP kapatılsa iyi olur. PKK bizden ne istiyor? HDP’nin Türkiye’ye ne faydası var? AK Parti ve MHP gibi parti kursa, faydalı olsa bende oyumu HDP’ye veririm. Kıştan beri Diyarbakır HDP’nin önünde soğuk ve yağmurun altındayız. Bize sahip çıkılsın. Bunlar Kürt değil. Diyorlar ki ‘biz Kürtlerin hakkını koruyoruz’, Kürt’le ilgileri yok. Hepimiz Kürtüz ama bunlar Kürt değil” diye konuştu.
“TÜM AİLELERİ BURAYA ÇAĞIRIYORUM”
Kendisinin eylemi Muş’ta devam ettirdiğini, iki çocuğunun da Diyarbakır’da sürdürdüğünü ifade eden Özcan, “Hem orada hem de burada eylemimizi devam ettireceğiz. Burası bana daha yakın çünkü evim burada. Muş’tan iki ailenin çocuğu yalnız PKK’ya gitmemiş. Ne kadar çocuk PKK tarafından kaçırılmışsa bellidir. Onların aileleri de gelip eyleme katılsın. Tüm aileleri buraya çağırıyorum. Bu kan davasıdır. Türkiye’nin içerisine savaş girmiş. Bu savaşı söndürün. HDP’ye destek vermeyin, HDP’ye oy vermeyin kardeşler. HDP bizim düşmanımızdır. Oğlumu 2015’te kaçırdılar. 45 gün sonra kaçıp geldi ve polise teslim oldu. Darbeden sonra merkezden zorla alıp götürdüler. Benim çocuğum kendi isteğiyle gitmiyor. Çocuğum kendi isteğiyle dağa gitse ben buraya gelmem. Buraya gelmeye yüzüm tutmaz. HDP’liler ile sandık başında kavga ettik. Bana diyorlar ‘HDP’ye oy ver.’ Ben Müslümanım HDP’ye oy vermem. Bunlar Müslüman değil. Biz istiyoruz ki burada güçlü olalım, HDP’den kurtulalım” şeklinde konuştu.

 
Erzurumlu çiftçilere yem bitkisi tohumu desteği
 
Anaların evlat nöbeti 583’üncü gününe girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük davasında 9 sanık hakim karşısına çıktı
Erzurum’da AK Parti Karayazı Meclis Üyesi Savcı Küçük ve yeğeni Ahmet ...
Allah korudu
Erzurum’da iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ...
Terör örgütünde çözülme devam ediyor
Terör örgütü PKK’da çözülme devam ediyor, 3 örgüt mensubu daha ikna yoluyla teslim oldu.
 
Bir aile daha HDP önündeki nöbete katıldı
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
Uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Van’ın İpekyolu ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir araçta uyuşturucu ...
86 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Mart ayında gerçekleştirilen ...
 
‘Celse’ uygulaması ilgi buldu
Adalet Bakanlığı tarafından avukatlara özel olarak hazırlanan Mobil Avukat ...
10 emekli amiral tutuklandı
3 Mart Cumartesi günü, gece yarısı bildiri yayımlayan 104 emekli amiralden ...
Başkan Göğebakan'dan avukatlar günü mesajı
Baro Başkanı Talat Göğebakan, kanun hâkimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri