Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EKONOMİ
28 Ocak 2022 Cuma - 03:14

Güven, Hibe ve Fon Kaynaklarını paylaştı

Erzurum’da bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğünce ‘’Hibe, Fon Kaynakları’’ semineri düzenlendi.

Güven, Hibe ve Fon Kaynaklarını paylaştı

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Gösteri Merkezinde düzenlenen seminere Erzurum Vali Yardımcısı Can Atak, Erzurum Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Murat Güven, kamu kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Murat Güven, programın açılışında yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek şunları söyledi: ‘’İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü; Toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek, katılımcı demokrasinin kökleşmesine ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmayı vizyon olarak benimsemiştir. Bu doğrultuda, çağdaş dünya ile bütünleşmiş güçlü bir sivil toplum oluşumuna katkıda bulunmayı, mevzuatın etkin ve doğru kullanımını sağlamayı amaç edinen Genel Müdürlüğümüz, Sivil toplum kuruluşlarına ve diğer tüm muhataplarına kaliteli hizmet sunmayı hedeflemiştir’’

Kurumun çalışmalarına değinen Güven, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin artırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini desteklemektedir. Erzurum Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü olarak, Ülke Geneli Yardım Toplama ve Bakanlığımız hibe destekli proje iş ve işlemlerinin yanı sıra, işçi ve memur olmak üzere toplam 46 Sendikaya, İl ve İlçe teşkilatları olmak üzere toplam 286 Siyasi parti teşkilatına ve 905 Derneğe hizmet vermektedir. Bu derneklerden 243 ü Dini Hizmetlere yönelik cami ve kuran kursu dernekleridir. 228 Spor ile ilgili kulüpler, 168 i de Mesleki ve Dayanışma dernekleri olarak faaliyet göstermektedir. Diğer 266 dernek ise farklılık gösteren amaçlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedirler. Göreve başladığımız günden itibaren, her fırsatta Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ziyaret ederek yerinde Denetim, eğitim ve rehberlik görevimizi ifa ederken, ortak akılla topluma ve şehrimize faydalı olmayı amaçlamaktayız. Bugün burada, STK’larımızın birbirinden değerli fikir ve projelerini, hangi hibe ve fon kaynaklarından yararlanabilecekleri konusunda sunum yapılacaktır.Çalışmalarımızın, tüm STK ların işlerini kolaylaştırmasını, onlara yol göstermesini ve hedef kitleye daha kolay ulaşmasının sağlamasını diliyorum. Zamanı daha verimli kullanma adına, sözlerimi uzatmadan her zaman desteklerini arkamızda hissettiğimiz ve sivil toplumla iç içe olan Sayın Valimize, Sayın Vali yardımcılarımıza, imkanlarını bize sunan Atatürk Üniversitesi yönetimine, bugünkü organizasyonumuza destek veren Çaykur bölge müdürlüğümüze, siz kıymetli Sivil Toplum kuruluşları Başkan ve temsilcilerine, bu toplantının yapılmasında emeği geçen arkadaşlarıma ve bu eğitim programında tecrübelerini bizlere aktaracak olan sayın Abdulkadir Ergün beye şükranlarımı sunuyor, programın hayırlara vesile olması diliyor, teşekkür ediyorum.’’

Açılış konuşmasının ardından (EURODESK) Türkiye Temas Noktası SİTODED iletişim Kişisi Abdul Kadir Ergün, Hibe ve Fon Kaynakları konusunda sunum yaptı.

 
HDP-PKK ilişkisini gözler önüne serdiler
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ ile DATAE arasında iş birliği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Doğu ...
Koçak, Kuyumcular Odası başkanlığına seçildi
Erzurum Kuyumcular Odası Başkanlığının Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. ...
HMB Erzurum 2021 verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ...
 
Erzurum patentte 16’ıncı sıraya yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜRKPATENT 2021 patent başvurusu iller dağılım sonuçlarını paylaştı.
Aydemir: ‘Hedef, Üreten Erzurum’
Aydemir, 2022 yılı sahada istişare çalışmaları ikinci etabında Sivil Toplum ...
Aydın güven tazeledi
Horasan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığının 10.Olağan Genel Kurul ...
 
KUDAKA’dan bölgeye 29 milyon yatırım desteği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 12 Ekim 2021 tarihinde ...
Erzurum kadın kooperatifi, dış ticarete açılıyor
Erzurum merkezde kurulan ilk kadın kooperatifi olan Erzurum Kadın Kooperatifi, ...
Çelik ATA Teknokent’in vizyonunu paylaştı
Atatürk Üniversitesi ATA Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan Çelik, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri