Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
28 Eylül 2022 Çarşamba - 01:55

HKMO’dan Erzurum’a örnek hizmet

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, mesleki birlik ve beraberliği sağlamanın yanında gelişen teknoloji doğrultusunda kurs çalışmalarına da ağırlık veriyor.

HKMO’dan Erzurum’a örnek hizmet

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, mesleki birlik ve beraberliği sağlamanın yanında gelişen teknoloji doğrultusunda kurs çalışmalarına da ağırlık veriyor.

Daha önce İHA kursu düzenleyerek örnek bir çalışmanın altına imza atan HKMO, bu kez de Coğrafi Bilgi Sistemleri kursu düzenliyor. HKMO’nun Erzincan ve Iğdır’daki kursları tamamlanırken, Erzurum’daki kurs için de geri sayım başladı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Erzurum Bölge Başkanı Bülent Yıldırım, başarılı çalışmalara imza atmaya ve ihtiyaç duyulan her noktada hizmet ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bilgi çağında ve bilgisayar teknolojisinin gelişimi ile birlikte uygulanmaya başlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin (CBS), birçok meslek dalında ve iş kolunda, takip ve planlama için kullanıldığını ifade eden Başkan Yıldırım, “Coğrafi Bilgi Sistemleri, küresel konumlandırma sistemi, uzaktan algılama, bilgisayar ve internet gibi sahip olduğu üstün teknoloji, araç-gereç ve metotlarla hayatın hemen tüm alanlarında insanoğluna çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır. CBS, yeryüzüne ait bilgileri belirli bir amaca yönelik olarak toplama, bilgisayar ortamında depolama, güncelleştirme, kontrol etme, analiz etme ve görüntüleme gibi işlemlere olanak sağlayan bir karar destek sistemidir.” dedi.

CBS’nin uygulama alanları

CBS’nin uygulama alanları hakkında bilgi veren Başkan Bülent Yıldırım, “Haritacılık, belediye şehir planlama ve yönetimi, arazi ölçme ve değerlendirme, maden, sanayi, ekonomi, eğitim, planlama ve toplumsal gelişme, elektrik dağıtım şebeke yönetimi, doğalgaz dağıtım şebeke yönetimi, su ve kanalizasyon dağıtım şebeke yönetimi, trafik yönetimi Coğrafi bilgi sistemlerinin uygulandığı alanlardır.” ifadelerini kullandı.

Erzurum bölgeye bağlı Iğdır ve Erzincan’da Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimini tamamladıklarına dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Akıllı şebeke ve akıllı şehir yönetimi, altyapı, afet, sağlık, eğitim, ulaşım, üretim, satış-pazarlama, turizm, arazi yönetimi, orman, tarım, atık toplama, data vb. çeşitli alanlarda ihtiyaca yönelik masaüstü, web veya mobil CBS uygulamaları sunmakta ve geliştirmekte, navigasyon haritası üretmekte, sahadan altyapı şebeke envanterini toplamaktadır. Bu eğitimler ile katılımcılar kariyer hayatlarına önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Bu kurs, CBS alanında çalışma yapan veya CBS’yi kullanan tüm özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan ve bu sektöre ilgili olan tüm kişiler için önemli bir eğitim olma özelliğindedir.” diye konuştu.

ERZURUM’DAKİ EĞİTİME DAVET

Erzincan ve Iğdır’ın ardından Erzurum CBS eğitiminin de Cuma günü başlayıp üç gün süreceğini belirten HKMO Erzurum Bölge Başkanı Bülent Yıldırım, “Erzurum’daki eğitim, 30 Eylül Cuma günü, saat:14:00’te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde başlıyor. CBS konusunda uzman kişilerce verilecek. 3 gün sürecek eğitim ücretsiz olduğu gibi katılımcılara da sertifika verilecek. Sadece Harita mühendisleri değil, ilgi duyan her branştan herkes bu kurstan faydalanabilecek. Gelişen teknolojinin takibi noktasında ülkemize daha iyi hizmetler oluşturulması adına bu eğitimlerimiz çok önemlidir. Bilim çağında olduğumuz bu dönemde, teknolojinin bütün imkânlarını Harita ve Kadastro Mühendisleri olarak kullanmaya, öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz. Cuma günü gerçekleştireceğimiz eğitim programına CBS’yi öğrenmek isteyen herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 
ATAUNİ öğrencilerine sosyal hizmet farkındalığı
 
Akdaş: 'Erzurumspor’a dava açmayı düşünüyorum'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ öğrencilerine sosyal hizmet farkındalığı
Atatürk Üniversitesi 65’inci Akademik Yılı açılış programı dolayısıyla ...
Atatürk Üniversitesi 65’nci akademik yılında
Atatürk Üniversitesinin 65’nci Yıl Akademik Açılış Töreni çeşitli etkinlikler ...
Özer eğitim ve  öğretim vizyonunu açıkladı
Son 20 yılın eğitimde tüm engellerin kaldırıldığı, aynı zamanda okullaşma ...
 
ETÜ, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günlerindeydi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ...
ATAUNİ yemekhanesi yeniden hizmete sunuldu
Geçtiğimiz hafta çıkan yangın sonrası kullanılamayacak hale gelen Erzurum Atatürk ...
Öğretmen Özge Kılıç’a vefa
Isparta’dan ilk görev yeri Erzurum’a giderken geçirdiği trafik kazası ...
 
Özel eğitim anaokulu sayısı 140'a ulaştı
Özel eğitim ihtiyacı olan 450 binin üzerindeki öğrencinin eğitimini desteklemek ...
ATAUNİ proje üretiminde 5’inci sırada
Atatürk Üniversitesinde geliştirdikleri projelerle çeşitli programlardan ...
MEB’den tarihi yaklaşım
Özer, yakın zamanda öğrenci ve öğretmen destek sisteminin kamuoyuna açıklanacağını bildirdi
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri