Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Görme engelli öğrencilerden TÜBİTAK başarısı
Görme engelli öğrencilerden TÜBİTAK başarısı
Doğu'da Tarih hazineleri: 'Engüzek Kalesi
Doğu'da Tarih hazineleri: 'Engüzek Kalesi
Vali Çiftçi’den kan bağışı teşekkürü
Vali Çiftçi’den kan bağışı teşekkürü
Otobüsten inen öğrenciye motosiklet çarptı
Otobüsten inen öğrenciye motosiklet çarptı
Karlıova yolunda otobüs devrildi: 3 yaralı
Karlıova yolunda otobüs devrildi: 3 yaralı
HABERLER>TÜRKİYE
8 Temmuz 2013 Pazartesi - 03:41

Hacı adaylarına şok haber

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kabe çevresindeki çalışmalar sebebiyle gelecek yıl Türkiye'den 14 bin 800 hacı adayının hacca gidemeyebileceğini açıkladı.

Hacı adaylarına şok haber

ERZURUM

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kabe çevresindeki çalışmalar sebebiyle gelecek yıl Türkiye'den 14 bin 800 hacı adayının hacca gidemeyebileceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kabe çevresindeki çalışma sebebiyle Suudi Arabistan’ın ülkelere tanıdığı hacı adayı sayısını yüzde 20 azalttığını belirterek, “14 bin 800 hacı adayımız bu sene hacca gidemeyecek” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, katıldığı 32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açılışında hacca gidecek vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan’ın Kabe’nin etrafındaki inşaatlar dolayısıyla bu sene bütün tüm ülkeler için tanıdığı kotayı yüzde 20 azalttığını kaydeden Görmez, “Maalesef biz ülke olarak da kuralarımızı çekmiştik, hacılarımızla ilgili her türlü önlemi almıştık, ilgili binalarını kiralamıştık, hani hacımızın nerede kalacağı tespit edilmiş, eğitimlerimize başlamıştık. Ancak üzülerek belirteyim ki bütün çabalarımıza rağmen mevcut hacılarımızın yüzde 20’si yani 14 bin 800 hacı adayımız bu sene hacca gidemeyecek. Ancak biz onları gelecek sene mutlaka götüreceğiz. 14 bin 800 kişi nasıl elenecek? Bir hafta 10 gün bütün Türkiye’ye duyurarak gönüllü olarak gelecek seneye ertelemek isteyen vatandaşlarımızı tespit edeceğiz. Aynı şekilde noter huzurunda bir kura çekerek bu sene gidemeyecek ve gelecek sene gidecek hacı adaylarımızı belirlemiş olacağız. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çok üzgünüz” dedi.

Suudi Arabistan’ın aynı kısıtlamayı umreye gidecekler için de yapmaya başladığını belirten Görmez, “Suudi Arabistan’da aynı anda sadece 500 bin umreci bulunabilecek. Oradan boşalmalara da göre de her ülkeye sırayla umre vizesi vermeye başladı. Bu tabi Ramazan’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın marifetiyle 20 bin, seyahat acenteleri marifetiyle de 25 bin yani toplam 45 bin civarında Ramazan’da umreye gidecek vatandaşlarımızın az bir kısmının gideceğini gösteriyor. Bunun için de üzgünüz. Vize verdikçe biz umreye gidecek vatandaşlarımızı Ramazan’da umreye götüreceğiz. Ama bu sayı 20 bin 30 binleri bulacak gibi değil” şeklinde konuştu.

 

 
İlk teravih, ilk sahur
 
BEMBİR-SEN'e göre Yoksulluk sınırı 2.808 TL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez’den önemli tespitler
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Habertürk kanalından canlı ...
Başbağlar'dan birlik ve beraberlik çağrısı
Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde meydana ...
Başbakan’dan tarihi tespit
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’daki darbe karşısında sessiz kalan ...
 
'Helal Kazanç, Helal Lokma'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaklaşan Ramazan ayına ...
Dede Korkut rahmetle anılıyor
19. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni, Türk Dünyası Parkı'nda başladı.
Başbakan gündemi değerlendirdi
Başbakan Erdoğan, demokrasiye müdahale için bir gerekçe olarak gösterilen ...
 
Kotan'dan fitre değerlendirmesi
Erzurum Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, kişilerin kendi hayatını baz ...
Türkiye Kafkasör’de buluştu
Artvin’de düzenlenen Kafkasör Kültür, Sanat ve Turizm Festivali sona erdi.
Camiler bu yaz çocuk açacak...
Yaz Kur’an kursları açılış programı Kocatepe Camiinin bahçesinde gerçekleştirildi. ...
 
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri