Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Leyla Aydemir davası yeniden görülüyor
Leyla Aydemir davası yeniden görülüyor
PFDK’dan Erzurumspor’a ceza
PFDK’dan Erzurumspor’a ceza
KUDAKA'dan 'Engelsiz Nefes Evi' projesine destek
KUDAKA'dan 'Engelsiz Nefes Evi' projesine destek
Aşkale'de yaban yaşamına destek
Aşkale'de yaban yaşamına destek
Erzurum'da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum'da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>TEKNOLOJİ
16 Ocak 2026 Cuma - 12:36

Hacımüftüoğlu'ndan Bilim Erzurum değerlendirmesi

Hacımüftüoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim Erzurum merkezini ziyaret ederek, TÜBİTAK tarafından hazırlanan “Ufkun Ötesinde: Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu” sergi alanını gezdi.

Hacımüftüoğlu ndan Bilim Erzurum değerlendirmesi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim Erzurum merkezini ziyaret ederek, TÜBİTAK tarafından hazırlanan “Ufkun Ötesinde: Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu” sergi alanını gezdi. Ziyaret kapsamında merkezde yürütülen öğrenci atölyelerini de inceleyen Rektör Hacımüftüoğlu, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyarette; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin, Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Sait Sinan Atılgan ile Direktör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Bayraktar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilim, Teknoloji, Akıllı Tarım ve İnovasyon Şube Müdürü ve T3 Vakfı Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Yakup Koçak, T3 Vakfı Erzurum Sorumlusu Doç. Dr. Ragıp Ümit Yalçın ile eğitmenler yer aldı.

“Türkiye’nin Uzay Yolculuğu İlham Veriyor”

Sergi alanını gezen Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunun gençler için güçlü bir ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu, sadece bilimsel bir başarı değil; aynı zamanda gençlerimizin hayal gücünü ve vizyonunu genişleten tarihi bir adımdır. Bilim Erzurum’da sergilenen bu içerikler, çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaya, bilime ve teknolojiye olan ilgisini artırıyor. Burada gördüğümüz ilgi ve heyecan, ülkemizin bilimsel geleceği adına son derece umut verici.”

Cumhurbaşkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Uzay Ajansı iş birliğiyle hazırlanan sergide; astronotlar Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuklarına dair fotoğraflar, ekipmanlar, kişisel eşyalar ve görev sürecine ilişkin kronolojik bilgiler yer alıyor. İnteraktif alanlar, video sunumları ve deneyim noktaları sayesinde ziyaretçiler, Türkiye’nin uzay yolculuğunu yakından tanıma fırsatı buluyor.

“Bilim Erzurum, Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor”

Bilim Erzurum’un sunduğu eğitim ortamının önemine de dikkat çeken Rektör Hacımüftüoğlu, merkezin üniversite–şehir iş birliğine örnek teşkil ettiğini belirterek şunları söyledi: “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında böylesine önemli bir merkezi şehrimize kazandırmasından gurur duyuyoruz. Bu vizyon çerçevesinde kurulan Bilim Erzurum, çocuklarımıza erken yaşta bilimsel düşünme becerisi kazandıran çok kıymetli bir merkez. Astronomiden akıllı tarıma, teknolojiden girişimciliğe kadar uzanan bu atölyeler, geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini ve girişimcilerini yetiştiriyor. Atatürk Üniversitesi olarak bu tür bilim merkezleriyle her zaman iş birliğine açığız.”

Bilimle Dolu Bir Merkez

6–14 yaş grubuna hitap eden Bilim Erzurum; Astronomi, Havacılık ve Uzay, Teknoloji, Matematik, Doğa Bilimleri, Tasarım, Girişim, Akıllı Tarım ve DeneYap Atölyeleri ile bilimsel eğitimi eğlenceli ve uygulamalı hâle getiriyor. Merkezde yer alan planetaryum ise 360 derece gösterimleriyle ziyaretçilere evrenin kapılarını aralıyor. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 200 binden fazla çocuğa bilimsel eğitim sunan Bilim Erzurum’da tüm programlar ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Ziyaret programı, Bilim Erzurum Sorumlusu Yakup Koçak’ın merkezin çalışmaları ve gelecek hedeflerine ilişkin yaptığı sunumun ardından sona erdi.

 
Aşkale'de yaban yaşamına destek
 
KUDAKA'dan 'Engelsiz Nefes Evi' projesine destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hacımüftüoğlu'ndan bilgi üretiminde kararlılık vurgusu
Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma ...
ASELSAN'dan ‘AESA’ radar projesi
ASELSAN’ın geliştirdiği AESA (Active Electronically Scanned Array) radarlar, ...
ETÜ projesi HAVELSAN SUIT Programına kabul edildi
ETÜ projesi HAVELSAN SUIT Programı 2025–2026 dönemi kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
 
ATAUNİV'de bilimsel üretkenliğe destek
Hacımüftüoğlu, TÜBA tarafından verilen 2025 Yılı Üstün Başarılı Genç Bilim ...
ATAUNİV'den yerli ortopedik protez geliştirme projesi
Atatürk Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendiren nitelikli ...
ATAUNİV'de afet iletişimi gündemi
Üniversite tarafından geliştirilen sistem doğrultusunda, telsizle haberleşme ...
 
ETÜ'de yapay zeka süreci
Yapay zekâ öğretimini yaygınlaştırmayı amaçlayan Erasmus+ KA220-HED projesi ...
Kacır: 'Anadolu'da 4 yeni sanayi koridoru inşa edeceğiz'
Kacır, "Anadolu'da 4 yeni sanayi koridoru inşa edeceğiz. Master Planın ...
Kacır: Daha yeni başlıyoruz
Kacır, "Daha yeni başlıyoruz. Türkiye Yüzyıl'ını inşallah hep birlikte ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri