Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>TÜRKİYE
8 Aralık 2020 Salı - 01:06

‘Hakkın yanında yer almayı sürdüreceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Binyıllara sâri geçmişimizde, ne haysiyetimizden ne de şahsiyetimizden asla taviz vermedik. Tehditler karşısında sinen, pusan, eğilip bükülenlerden olmadık, hep dik durduk, sağlam durduk.’ dedi

‘Hakkın yanında yer almayı sürdüreceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Binyıllara sâri geçmişimizde, ne haysiyetimizden ne de şahsiyetimizden asla taviz vermedik. Tehditler karşısında sinen, pusan, eğilip bükülenlerden olmadık, hep dik durduk, sağlam durduk.’ dedi

HİLAL VE YILDIZ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin mücadeleleri neticesinde, hamdolsun bugün Karabağ semalarını artık paçavralar değil; hilal ve yıldız süslüyor. Azerbaycan bayrağı şehitlerimizin kahramanlıklarının timsali olarak Dağlık Karabağ’da gururla dalgalanıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karslılara selam ve sevgilerini göndererek başladığı konuşmasında, salgın hastalık sebebiyle açılış törenine video konferans yöntemiyle katılmak durumunda kaldığını ancak salgınla mücadeleden ve hizmet mücadelesinden asla taviz vermediklerini söyledi.

“YENİ PROJELERLE ŞEHİRLERİMİZE VE ÜLKEMİZE HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ”

“Sağlıktan ulaşıma, sanattan savunmaya, ticaretten enerjiye kadar her alanda devreye aldığımız yeni projelerle şehirlerimize ve ülkemize hizmet etmeyi sürdürüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Binası’nın açılışını yaptıklarını, ilk millî helikopter motoru teslimi ve tasarım merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kars’ı bölgesel ticarette bir üst aşamaya taşıyacak bir yatırımı olan Karakurt-Horasan Yolu’nun 40 kilometrelik bölümünü devreye aldıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır kapıları güzergâhında olan ve çoğunlukla ağır taşıt trafiğine hizmet verecek yolun, bu özelliğiyle de dış ticarete önemli katkılar yapacağının altını çizdi.

Karakurt-Horasan Yolu’nun seyahat süresini 46 dakikadan 25 dakikaya düşürürken vakitten 25 milyon lira, akaryakıttan 4 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 29 milyon lira tasarruf sağlayacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolun açılmasıyla beraber tarihî İpek Yolu Güzergâhı’nın en önemli merkezlerinden olan Kars’ın, cazibesinin daha da artacağına inandığını ifade etti.

“TEHDİTLER KARŞISINDA EĞİLİP BÜKÜLENLERDEN OLMADIK”

Hazreti Mevlana’nın “İki şey çok mühimdir. Okyanus gibi bol haysiyet ile elif gibi dimdik şahsiyet” sözünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Haysiyet ve şahsiyet sahibi olmak hayatta başarının anahtarıdır. Ticaretten siyasete kadar her alanda insan, şahsiyeti ve haysiyetiyle var olur, itibar kazanır. Bu ikisinin kaybolduğu durumlarda ise savrulma kaçınılmazdır. Tarih boyunca haysiyetini ve şahsiyetini yitiren kişiler ve toplumlar, kendilerini hep zillet çukurunda bulmuşlardır. Türkiye ve Türk milleti olarak yaşadığımız onca saldırıya ve ihanete rağmen, Allah’a hamdolsun böyle bir yanlışa düşmedik. Binyıllara sâri geçmişimizde, ne haysiyetimizden ne de şahsiyetimizden asla taviz vermedik. Tehditler karşısında sinen, pusan, eğilip bükülenlerden olmadık, hep dik durduk, sağlam durduk. Yeri geldi Çanakkale’de gencecik evlatlarımızı toprağa verdik, yeri geldi İstiklal Harbimizde tüm Anadolu’yu kıyama kaldırdık, yeri geldi 15 Temmuz’da tanklara meydan okuduk. İşte benim dedem, Sarıkamış’ta donarak, evet donarak, kucağında tüfeğiyle şehit oldu. Rize’den Sarıkamış’a... İşte bu millet böyle cengâver bir millet.”

MİLLİ ONUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî onurun çiğnenmesine, bağımsızlığa el uzatılmasına, milleti ayakta tutan kadim değerlere kast edilmesine rıza göstermediklerini, Türkiye’ye umut bağlayan, güvenen, inananların hak ve hukukunun da gasp edilmesine izin vermediklerinin altını çizdi.

“AZERBAYCAN KİMSENİN TOPRAĞINA EL UZATMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de adaletin, Irak’ta barış ve istikrarın, Libya’da meşruiyetin yanında tavır alırken, daima şahsiyet ve haysiyetle davrandık. Terörden, şiddetten, eli kanlı Esed rejiminin bombalarından kaçan mazlumlara hep gönlümüzü aynı zamanda kapılarımızı açtık. Tek Parti CHP’si gibi, ülkemize sığınan insanları Boraltan Köprüsü’nde katillerinde teslim edenlerden olmadık” değerlendirmesinde bulundu.

DAĞLIK KARABAĞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son Dağlık Karabağ meselesinde yine kendilerine ve Türk milletine yakışan bir karakterle hareket ettiklerini vurgulayarak Türkiye’nin ortak tarih, kültür, inanç ve dil birliğinin gereğini yaptığını, Dağlık Karabağ’ın ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının özgürlüğüne kavuşmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

TÜRKİYE’NİN DURUŞU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dağlık Karabağ’daki duruşuyla Türkiye, aynı zamanda Tek Parti CHP’sinin Boraltan Faciasında milletimize yaşattığı mahcubiyetten kurtulmuştur. Azerbaycanlı kardeşlerimizin mücadeleleri neticesinde, hamdolsun bugün Karabağ semalarını artık paçavralar değil; hilal ve yıldız süslüyor. Azerbaycan bayrağı şehitlerimizin kahramanlıklarının timsali olarak Dağlık Karabağ’da gururla dalgalanıyor” diye konuştu.

YENİ KORİDOR

Nahçivan ile Azerbaycan arasındaki bağlantıyı sağlayacak koridorun açılmasıyla, Türkiye ve Azerbaycan’ın doğrudan kara bağlantısına kavuşacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bağlantıdan en çok faydayı görecek yerlerin başında Kars’ın geldiğine dikkati çekti.

“Karabağ’da kazanılan zafer, hem uluslararası hukuk hem diplomasi hem de askerî açıdan Azerbaycan’a anasının ak sütü gibi helaldir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın kimsenin toprağına el uzatmadığının, kimseye saldırmadığının, Birleşmiş Milletler ve AGİT kararlarına rağmen 30 yıl boyunca işgal altında tutulan topraklarını azat ettiğinin altını çizdi.

“TÜRKİYE OLARAK HAKKIN, YANINDA YER ALMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Azerbaycan’ın topraklarını azat ederken de Ermeniler gibi sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almadığını, meşruiyet çerçevesinde kalarak mücadelesini gerçekleştirdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Hâl böyleyken MİNSK Grubu Eş Başkanı Fransa’nın, önceki gün parlamentosunda aldığı karar, skandalın ötesinde tam bir fecaattir, felakettir. Kardeşim İlham Aliyev’in dediği gibi, Fransa şayet Ermenileri bu kadar seviyorsa, kendi topraklarından  Marsilya’yı onlara verebilir. Fakat, hiçbir devletin, bir diğer devletin egemenlik haklarına bu derece alçakça saldırması kabul edilemez. Suriye’den Libya’ya kadar her yerde benzer yaklaşımlar içinde olan Fransa, bu kararla artık, çözümün değil sorunun bir parçası olduğunu, hiçbir yerde objektif bir yaklaşımla görev yapamayacağını ispatlamıştır. Uluslararası kamuoyunun, Fransa’nın açtığı bu tehlikeli ve tüm devletleri tehdit edecek yaklaşıma karşı gereken tepkiyi vermesini ümit ediyoruz. Bu çarpıklıktan en çok zararı da, bugünkü siyasi birliğini çok kanlı ve karanlık bir mücadele dönemine borçlu olan Avrupa görecektir. Türkiye olarak, her zaman ve her yerde olduğu gibi, hakkın, hakikatin, mazlumun yanında yer almayı, bu doğrultuda söz söylemeyi ve siyaset izlemeyi sürdüreceğiz.”

“YAŞADIĞIMIZ HER HADİSE, ÜLKEMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ GÜÇLÜ ALTYAPININ NE KADAR KRİTİK OLDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR”

Geçen 18 yılda Türkiye’nin 81 vilayetini yatırım ve hizmetlerle kucakladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölünmüş yolların tüm vilayetlerden geçtiğini, yolları uzunluğu 554 kilometreyi bulan 410 tünellerle donattıklarını, demiryollarını 11 bin 600 kilometresini âdeta sıfırdan yapmışçasına yenilediklerini, hızlı tren hatlarını yaygınlaştırarak, 81 ilin tamamının bundan yararlanmasını sağlamayı amaçladıklarını ve havalimanı sayısını 56’ya çıkardıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece ulaşımda değil, sağlıktan eğitime, enerjiden spora her alanda Türkiye’yi sarıp sarmalayan hizmetlere imza attıklarına dikkati çekerek, “Yaşadığımız her hadise, ülkemize kazandırdığımız bu güçlü altyapının ne kadar kritik olduğunu ortaya koyuyor. Salgın döneminde hastanelerimizin, sağlık sigortası sistemimizin önemini gördük. İhracatımız arttıkça, organize sanayi bölgelerimizden lojistik altyapımıza kadar ilgili tüm sektörlerimize hizmet veren altyapının önemini gördük” dedi.

Kimsenin lafına, sözüne, iftirasına, yalanına, sinsi ve kirli oyunlarına bakmadan millete hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açılışını yaptığımız her eser, bize tarifi mümkün olmayan bir heyecan ve memnuniyet veriyor. Eserden yana nasipsiz olanların içlerindeki kin ve nefretin gözlerini köreltmesi, kalplerini karartması, dillerini çatallaştırması, bizi yolumuzdan alıkoyamaz, tam tersine şevkimizi artırır” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kars'ın çeşitli kaşar peynirleriyle de tüm dünyada tanınması gerektiğini belirterek, “Benim Karslı kardeşim bu noktada tüm emeğini veriyor. Kadınıyla erkeğiyle inanıyorum ki Kars özellikle bu süt ve süt mamullerinde, Kars kaşar peyniriyle de namını salacaktır” şeklinde konuştu.

Açılışı yapılan Karakurt-Horasan yolunun şehirlere ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeği geçenleri de tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, “Yol medeniyettir” diyerek  tören alanında hazır bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ve beraberindekilere Karakurt-Horasan yolunun açılış kurdelesinin kesilmesi talimatını verdi.

Kurdele kesiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'ndan yolların çevresi ve viyadüklerin altlarının ağaçlandırılmasını istedi.

 

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 

 

 
Ailelerin evlat nöbeti 463’üncü gününe girdi
 
Erdoğan’dan Doğu Akdeniz mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Eski Türkiye manzarasına son verdik’
Erdoğan, "Türkiye bizim dönemimizde sadece siyasette, ekonomide, savunmada ...
Erdoğan: 'Edep denilen bir şey var’
Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davası ile ilgili olarak, ...
Erdoğan: ‘Bu millet affetmeyecek’
Erdoğan: “Erdoğan, “Bay Kemal, benim askerime, benim orduma hakaret edecek, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya’ya seslendi
Erdoğan, ‘“Birleşmiş Milletler sisteminin daha etkin, demokratik, adil ...
Azerbaycan 2 bin 783 şehit verdi
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül’de ...
Selçuk engelli istihdam verilerini paylaştı
Selçuk, “2002 yılsonu itibariyle memur olarak istihdam edilen engelli ...
 
Erdoğan’dan seferberlik ruhu vurgusu
Erdoğan, “Nice mücadelelerden alnının akıyla çıkan Türkiye, salgın karşısında ...
Erdoğan’dan İslam düşmanlığı uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Basın özgürlüğü kılıfı altında sergilenen nobran ...
Aliyev: ‘Azerbaycan Türkiye ile birleşiyor’
Aliyev, ‘Azerbaycan Türkiye ile birleşiyor. Rusya, Azerbaycan, Türkiye, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri