Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
15 Eylül 2019 Pazar - 08:54

“Hiçbir güç bayrağımızı indiremeyecek”

Hakkari’de sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen “teröre lanet kardeşliğe davet” yürüyüşüne on binlerce kişi katıldı.

“Hiçbir güç bayrağımızı indiremeyecek”

İl merkezi, ilçe, belde ve köylerden vatandaşların katıldığı yürüyüş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde başladı. Hakkari Valisi İdris Akbıyık, vali yardımcıları Mustafa Duruk, İdris Gölbaşı ve İdris Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Münavver Ertuş, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, İyi Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Hakkari Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, ilçe kaymakamları, STK temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte on binlerce kişi ellerindeki bayraklarla yürüyüşe geçtiler. “Terörü lanetliyoruz, Diyarbakırlı annelerin yayındayız, şehitler ölmez vatanlar bölünmez, Hakkari burada hainler nerede, Ya Allah Bismillah Allah’u ekber, Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir, ne mutlu Türküm diyene, her şey vatan için, kahrolsun PKK” şeklinde slogan atan kalabalığın arasında arasındaki bir anne de gençlere çağrı yaptı. Dağa çıkarılan gençlere seslenen anne, “Artık annelerinizin yüreğindeki acıyı hafiflettirmek için geri gelin, devletimize teslim olun, kimsenin maşası olmayın” dedi.

Hakkarili Şehit Güvenlik Korucusu Yusuf Adıyaman'ın kızı Şirin Adıyaman ise, “Hakkari halkı olarak bugün sokaktayız. PKK’nın siyasi uzantısı olan ve bölge gençlerini karanlığa gömmek isteyenlere karşı günlerdir evlat nöbetini tutan ailelerimizin yanındayız. Hakkarili vatandaşlar olarak kötü emelleri olan her oluşumun karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz. Hiçbir güç bayrağımızı indiremeyeceği ve ezanımızı susturmayacağı bilinmelidir. Evlat nöbetindeki annelerin sesi olduğumuzu bir kez daha bildiriyoruz. Gözünü kırpmadan vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin bizlere verdiği cesaret ile diyoruz ki ne eli kanlı terör örgütü PKK, ne de dünya üzerinde hiçbir güç ve oluşum bizim biriktiğimizi bozamayacaktır. Bu kadim halk 15 Temmuz’da olduğu gibi ülkemizin en zor dönemlerinde bile eline Türk bayrağını alıp meydanlara çıkmayı bilmiştir. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK terör örgütü tarafında yapılan hain saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizi birbirimize düşürmeye çalışalar şunu iyi bilsinler ki, acı ile yoğrulmuş bu vatanın insanlarının birliğini ve kardeşliğini hiç kimse bozamayacaktır. Güzel ülkemin insanlarına selam olsun” dedi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık da, Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki hain saldırıda şehit olanların ailelerine baş sağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Vali Akbıyık, “Hakkari bugün yaşlısıyla genciyle ve çocuğuyla 7’den 70’e herkes aramızdadır. Bu birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamayacaktır. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyetini bölemez, parçalayamaz. Diyarbakır’daki anneleri selamlıyorum. Türk, Kürt, Arap ve Çerkez herkes Çanakkale’de şehit verdi. Kurtuluş Savaşı’nda binlerce şehit verdik. Bu toprakları hep beraber aldık. 15 Temmuz’da 250 şehit verdik. Bu vatanı PKK’ya, FETÖ terör örgütü hainlerine teslim etmedik. İnşallah bundan sonrada başaramayacaklar, emellerine ulaşamayacaklar. Yeter ki biz bir olalım. Bugün Hakkari halkı burada hainler kaçıyor. Türkiye Cumhuriyeti onları ininde kovalıyor. İnşallah bu topraklarda bir terörist dahi kalmayacaktır. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Valilik önüne kadar devam eden ve burada yapılan konuşmaların ardından yürüyüş sona erdi.

 
Gakkoşlar tek ses: ‘Hacire anneler yalnız değil’’
 
Alparslan’ın torunlarından hainleri telin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gakkoşlar tek ses: ‘Hacire anneler yalnız değil’’
Elazığ’da teröre lanet yürüyüşünde bir araya gelen vatandaşlar terörü lanetledi.
Teröre lanet, kardeşliğe davet
Ağrı’da Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş, Diyarbakır'ın ...
Şehitlere rahmet, hainlere lanet
Bitlis’te binlerce kişinin katılımıyla ‘Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet’ yürüyüşü düzenlendi.
 
Hainlere karşı Doğu tek yürek
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde işçi minibüsünün geçişi sırasında EYP’nin ...
Kop Tünelinde geri sayım
Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili ...
Eylem yapan ailelere aşiret liderlerinden destek
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır il binası önünde ...
 
Orhan müjde verdi
İlerleyen günlerde ilçeye kazandırdıkları kapalı semt pazarının hizmet ...
Kaymakam Doğan göreve başladı
Adıyaman’ın Kahta ilçesine yeni atanan Erzurum eski Vali Yardımcısı Kaymakam ...
HDP önünde eylem yapan aile sayısı 25’e yükseldi
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP önünde eylem yapan aile sayısı ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri